ILS Cihazı Kuruldu

GÜNDEM 08.08.2015 - 11:54, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

ILS Cihazı Kuruldu

Süleyman Demirel Havalimanı, Aletli İniş Sistemi'ne (Instrument Landing System­ ILS) kavuştu. ILS pist başına yerleştirilmiş vericiler vasıtasıyla uçakların inişine yardımcı olan hassas bir yaklaşma sistemi... Süleyman Demirel Havalimanında pilota iniş için uygun hattı ve irtifayı veren; kesin ve güvenilir bir yapı olarak tanımlanan ILS / Localizer Sistemi kuruluyor. Kumlumu Ağustos 2013’te başlayan yapı, 2015 yılı içerisinde tamamen devreye girecek. » 30 Kasım’da 57 kişi yaşamını yitirmişti. Aletli iniş Sistemi (ILS) (Ing: Instrument Landing System), pist başına yerleştirilmiş vericiler vasıtasıyla uçakların inişine yardımcı olan bir hassas yaklaşma aracıVe Türkiye’de bu sistem çoğu Havalimanı’nda bulunmuyor30 Kasım 2007’de Atlasjet’e ait uçağın Süleyman Demirel Havalimam’na inişe geçtiği sırada Tekketepe’de (Keçiborlu) dağa çakılması sonucu aralarında 9 Bilim insanının da bulunduğu 57 kişi yaşama veda etmişti. Bu büyük faciadan sonra Türkiye, uzun yıllar ILS Sistemi’nin eksikliğini tartışmıştı.Ve Havalimanı Harekete geçtiVe Süleyman Demirel Havalimanı, ILS Sistemi’ni kurmak için Ağustos 2013 ’te düğmeye bastı. Havalimanı Yönetimi, hazırladığı raporda ILS Sistemi’nin kumlum sürecini de anlattı. Bu bağlamda Yönetim ILS/ Localizer Sistemi’nin montaj aşamasının tamamlandığınıaçıkladı. Sistemin 2015 yılı içerisinde hizmete girmesinin planlandığı kaydedildi.

Süleyman Demirel Havalimanı, Aletli İniş Sistemi'ne (Instrument Landing System­ ILS) kavuştu.

ILS pist başına yerleştirilmiş vericiler vasıtasıyla uçakların inişine yardımcı olan hassas bir yaklaşma sistemi... Süleyman Demirel Havalimanında pilota iniş için uygun hattı ve irtifayı veren; kesin ve güvenilir bir yapı olarak tanımlanan ILS / Localizer Sistemi kuruluyor. Kumlumu Ağustos 2013’te başlayan yapı, 2015 yılı içerisinde tamamen devreye girecek. » 30 Kasım’da 57 kişi yaşamını yitirmişti.

Aletli iniş Sistemi (ILS) (Ing: Instrument Landing System), pist başına yerleştirilmiş vericiler vasıtasıyla uçakların inişine yardımcı olan bir hassas yaklaşma aracıVe Türkiye’de bu sistem çoğu Havalimanı’nda bulunmuyor30 Kasım 2007’de Atlasjet’e ait uçağın Süleyman Demirel Havalimam’na inişe geçtiği sırada Tekketepe’de (Keçiborlu) dağa çakılması sonucu aralarında 9 Bilim insanının da bulunduğu 57 kişi yaşama veda etmişti. Bu büyük faciadan sonra Türkiye, uzun yıllar ILS Sistemi’nin eksikliğini tartışmıştı.Ve Havalimanı Harekete geçtiVe Süleyman Demirel Havalimanı, ILS Sistemi’ni kurmak için Ağustos 2013 ’te düğmeye bastı. Havalimanı Yönetimi, hazırladığı raporda ILS Sistemi’nin kumlum sürecini de anlattı. Bu bağlamda Yönetim ILS/ Localizer Sistemi’nin montaj aşamasının tamamlandığınıaçıkladı. Sistemin 2015 yılı içerisinde hizmete girmesinin planlandığı kaydedildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.