Isparta'da 9 kişi zehirlendi

İLÇE HABERLERİ 11.04.2015 - 00:28, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

Isparta'da 9 kişi zehirlendi

Isparta’nın Yalvaç ilçesine bağlı Yağcılar köyünde komşularının ikram ettiği helvadan yiyen 9 kişi zehirlendi. Kusma şikayetiyle İlçe Hastanesi’ne başvuran hastalar, ileri tetkik için Isparta’daki hastanelere sevk edildi. İlçe Kaymakamı Ahmet Altıntaş, gazetecilere  yaptığı açıklamada “ Üç çocuk zehirlenme şüphesiyle hasta aynı şikayetle hastaneye başvuruyor.  İlerleyen saatlerde ise 6 kişi daha aynı şikayetlerle hastaneye başvuruyor. Hastaların ortak  söyledikleri, köyde komşularının yapıp ikram ettiği helvadan yemeleri. 9 hastamız ileri tetiklerinin yapılması için Isparta’da ki hastanelere sevk edilmiş durumda.  Isparta’da yapılan tetkiklerde hastalarda fosfata  rastlanmış. Bu da zehirlenmeye tarım ilacının neden olabileceğini gösteriyor. Olayla ilgili incelememiz sürüyor” şeklinde konuştu.

Isparta’nın Yalvaç ilçesine bağlı Yağcılar köyünde komşularının ikram ettiği helvadan yiyen 9 kişi zehirlendi. Kusma şikayetiyle İlçe Hastanesi’ne başvuran hastalar, ileri tetkik için Isparta’daki hastanelere sevk edildi.


İlçe Kaymakamı Ahmet Altıntaş, gazetecilere  yaptığı açıklamada “ Üç çocuk zehirlenme şüphesiyle hasta aynı şikayetle hastaneye başvuruyor.  İlerleyen saatlerde ise 6 kişi daha aynı şikayetlerle hastaneye başvuruyor. Hastaların ortak  söyledikleri, köyde komşularının yapıp ikram ettiği helvadan yemeleri. 9 hastamız ileri tetiklerinin yapılması için Isparta’da ki hastanelere sevk edilmiş durumda.  Isparta’da yapılan tetkiklerde hastalarda fosfata  rastlanmış. Bu da zehirlenmeye tarım ilacının neden olabileceğini gösteriyor. Olayla ilgili incelememiz sürüyor” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.