Isparta’nın en büyüğü TARIMA yön verecek

ISPARTA 26.04.2021 - 13:26, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

Isparta’nın en büyüğü TARIMA yön verecek

AK Parti Yüksek Seçim Kurulu Temsilcisi ve Isparta Milletvekili Recep Özel, Atabey’de yapımı devam eden Akçay Barajında incelemelerde bulundu. Bu baraj tamamlandığı takdirde Isparta’nın en büyük barajı olarak şehir tarımına da büyük ölçü de yön verecek.
AK Parti Atabey İlçe Başkanı Mehmet Günkaya, yönetim kurulu üyeleri ve Meclis üyelerinin de yer aldığı incelemelerde Milletvekili Özel, firma yetkililerinden barajda yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Isparta’nın en büyük barajının Akçay Barajı olduğunu ifade eden Milletvekili Özel, inşaatın gövde kısmındaki çalışmaların yüzde 52 seviyesine geldiğine dikkat çekti. Baraj İnşaatının 2022 Ekim ayında tamamlanmasını planladıklarını belirten ak Parti Isparta Milletvekili Recep Özel barajın Isparta tarım ekonomisine ve Atabey Ovası’na büyük değer katacağını ifade etti. Atabeydeki münbit arazilerin baraj ile birlikte suya kavuşacağını dile getiren milletvekili Özel, barajın tamamlanması için büyük çaba sarf eden firma yetkilisi ve çalışanlarına teşekkür etti. BARAJ HAKKINDA MERAK EDİLENLER “Tamamlandığında Isparta’nın en yüksek gövde yüksekliğine sahip barajı olma özelliğini kazanacak olan Atabey Akçay Barajı İnşaatının ihalesi DSİ Bölge Müdürlüğü Barajlar Şube Müdürlüğünce yapıldı. Temelden yüksekliği 85 metre olan baraj işletmeye açıldığında 21 bin 530 dekar mümbit tarım arazisi suya kavuşacak. Yapılacak olan barajda 9 milyon 800 bin metreküp suyun depolanması hedefleniyor. Önyüzü beton kaplamalı kaya dolgu tipinde inşa edilecek olan baraj sayesinde, bölge halkına ve ekonomiye yılda 32 milyon 950 bin TL’lik ekonomik katkı sağlanması planlanmaktadır.” (HABER MERKEZİ)
AK Parti Yüksek Seçim Kurulu Temsilcisi ve Isparta Milletvekili Recep Özel, Atabey’de yapımı devam eden Akçay Barajında incelemelerde bulundu. Bu baraj tamamlandığı takdirde Isparta’nın en büyük barajı olarak şehir tarımına da büyük ölçü de yön verecek.

AK Parti Atabey İlçe Başkanı Mehmet Günkaya, yönetim kurulu üyeleri ve Meclis üyelerinin de yer aldığı incelemelerde Milletvekili Özel, firma yetkililerinden barajda yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Isparta’nın en büyük barajının Akçay Barajı olduğunu ifade eden Milletvekili Özel, inşaatın gövde kısmındaki çalışmaların yüzde 52 seviyesine geldiğine dikkat çekti. Baraj İnşaatının 2022 Ekim ayında tamamlanmasını planladıklarını belirten ak Parti Isparta Milletvekili Recep Özel barajın Isparta tarım ekonomisine ve Atabey Ovası’na büyük değer katacağını ifade etti. Atabeydeki münbit arazilerin baraj ile birlikte suya kavuşacağını dile getiren milletvekili Özel, barajın tamamlanması için büyük çaba sarf eden firma yetkilisi ve çalışanlarına teşekkür etti.

BARAJ HAKKINDA MERAK EDİLENLER

“Tamamlandığında Isparta’nın en yüksek gövde yüksekliğine sahip barajı olma özelliğini kazanacak olan Atabey Akçay Barajı İnşaatının ihalesi DSİ Bölge Müdürlüğü Barajlar Şube Müdürlüğünce yapıldı. Temelden yüksekliği 85 metre olan baraj işletmeye açıldığında 21 bin 530 dekar mümbit tarım arazisi suya kavuşacak. Yapılacak olan barajda 9 milyon 800 bin metreküp suyun depolanması hedefleniyor. Önyüzü beton kaplamalı kaya dolgu tipinde inşa edilecek olan baraj sayesinde, bölge halkına ve ekonomiye yılda 32 milyon 950 bin TL’lik ekonomik katkı sağlanması planlanmaktadır.”

(HABER MERKEZİ)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.