ISPARTA REFERANDUMDA NE DİYOR?

GÜNDEM 16.03.2017 - 12:32, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

ISPARTA REFERANDUMDA NE DİYOR?

Akdeniz Anket Araştırma (AAA) Enstitüsü, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından açıklanan seçime girme yeterliliği bulunan 9 partinin seçmenlerine "Referandumda 'evet mi?', 'hayır mı?'" diyecekleri yönünde anket düzenledi. 'Tesadüfi yöntemin kullanıldığı ankete katılan 6 bin kişiden 3 bin 558 kişisi 'evet' dedi. Akdeniz Anket Araştırma ekibi tarafından 1 ve 9 Mart tarihleri arasında 9 gün süren çalışmada, 6 bin kişiyle tesadüfü yöntemle telefon, online ve yüz yüze anket yapılarak, "Oy verdiğiniz parti nedir?" ve " Referandumda oyunuz ne olacak?" soruları soruldu. Adana, Mersin, Antalya, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Isparta ve Burdur'da yapılan anket sonucunda yüzde 59.3 oranında 'evet' çıktı. Yapılan ankette 'evet' diyen kişilerin partilere göre dağılımı; AK Partili seçmenlerin yüzde 93'ü, HDP'lilerin yüzde 57'si, MHP'lilerin yüzde 44'ü, CHP'lilerin yüzde 4'ü, BBP'lilerin ise yüzde 22'si 'evet' diyecek. Adana ve Mersin'de karasız oy oranın çok yüksek olduğunun altını çizen Akdeniz Anket Araştırma (AAA) Genel Müdürü Mehmet Turaçcı, "Kahramanmaraş, Osmaniye, Isparta ve Burdur'da 'evet' oyu kullananlar yüzde 60'ın üzerindeyken, Adana ve Mersin'de kararsız oranı çok yüksek" dedi.

Akdeniz Anket Araştırma (AAA) Enstitüsü, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından açıklanan seçime girme yeterliliği bulunan 9 partinin seçmenlerine "Referandumda 'evet mi?', 'hayır mı?'" diyecekleri yönünde anket düzenledi.

'Tesadüfi yöntemin kullanıldığı ankete katılan 6 bin kişiden 3 bin 558 kişisi 'evet' dedi. Akdeniz Anket Araştırma ekibi tarafından 1 ve 9 Mart tarihleri arasında 9 gün süren çalışmada, 6 bin kişiyle tesadüfü yöntemle telefon, online ve yüz yüze anket yapılarak, "Oy verdiğiniz parti nedir?" ve " Referandumda oyunuz ne olacak?" soruları soruldu.

Adana, Mersin, Antalya, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Isparta ve Burdur'da yapılan anket sonucunda yüzde 59.3 oranında 'evet' çıktı. Yapılan ankette 'evet' diyen kişilerin partilere göre dağılımı; AK Partili seçmenlerin yüzde 93'ü, HDP'lilerin yüzde 57'si, MHP'lilerin yüzde 44'ü, CHP'lilerin yüzde 4'ü, BBP'lilerin ise yüzde 22'si 'evet' diyecek.

Adana ve Mersin'de karasız oy oranın çok yüksek olduğunun altını çizen Akdeniz Anket Araştırma (AAA) Genel Müdürü Mehmet Turaçcı, "Kahramanmaraş, Osmaniye, Isparta ve Burdur'da 'evet' oyu kullananlar yüzde 60'ın üzerindeyken, Adana ve Mersin'de kararsız oranı çok yüksek" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.