ISPARTA VALİLİĞİNDEN YENİ GENELGE

ISPARTA 05.12.2017 - 12:03, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

ISPARTA VALİLİĞİNDEN YENİ GENELGE

Isparta Valiliği'nden bıçak ve benzeri aletleri taşıyanlar ile çakmak ve çakmak gazı satışlarına yönelik yeni düzenleme açıklandı. Isparta Valiliği, yayınladığı genelge ile bıçak ve benzeri aletlerin maksat dışı taşınması ve ruhsatlandırılmış yerler dışında satılmasının yasaklandığını duyurdu. Yayınlanan genelgede ayrıca çocuklara çakmak ve çakmak gazı ile bally ve benzeri uyuşturucu maddeleri satışını yasakladığı bildirildi. Uymayanların ise idari para cezası ile cezalandırılacağı açıklandı. ÇAKMAK VE ÇAKMAZ GAZI SATIŞI DA YAKASLANDI Isparta'da ise çocukların ve gençlerin solumak ve koklamak yoluyla alışkanlık ve bağımlılık yapan, zihinsel ve bilinçsel faaaliyetlerini, davranışlarını değiştiren, psikolojik etki gösteren doğal, sentetik veya kimyasal kırtasiye malzemesi, boya inceltisi gibi maddeler ile yapıştırıcı olarak kullanılan ve uçucu madde ihtiva eden ürünler ve çakmak gazının zararlarından korunması, bu maddelere çocuklarının erişiminin önlenmesi ve bu maddelerden uzak tutulması ile ilgili olarak çocuklara satışının engellenmesi amaçlanmaktadır. Bu nedenle 18 yaşından küçük çocuklara satışı yasaklanmıştır. Genelgede son olarak Isparta Merkezi ve İlçelerinde okullarla ilgisi olmayan, okul çevresinde toplanan şahısların okul çevresinden uzaklaştırılması, öğrencilerin eğitim-öğretim saatleri içerisinde umuma açık mekan, eğlence ve istirahat yerlerine alınmasına ve buna uymayanlara idari para cezası uygulanmasına karar verildi.  

Isparta Valiliği'nden bıçak ve benzeri aletleri taşıyanlar ile çakmak ve çakmak gazı satışlarına yönelik yeni düzenleme açıklandı.

Isparta Valiliği, yayınladığı genelge ile bıçak ve benzeri aletlerin maksat dışı taşınması ve ruhsatlandırılmış yerler dışında satılmasının yasaklandığını duyurdu. Yayınlanan genelgede ayrıca çocuklara çakmak ve çakmak gazı ile bally ve benzeri uyuşturucu maddeleri satışını yasakladığı bildirildi. Uymayanların ise idari para cezası ile cezalandırılacağı açıklandı.


ÇAKMAK VE ÇAKMAZ GAZI SATIŞI DA YAKASLANDI

Isparta'da ise çocukların ve gençlerin solumak ve koklamak yoluyla alışkanlık ve bağımlılık yapan, zihinsel ve bilinçsel faaaliyetlerini, davranışlarını değiştiren, psikolojik etki gösteren doğal, sentetik veya kimyasal kırtasiye malzemesi, boya inceltisi gibi maddeler ile yapıştırıcı olarak kullanılan ve uçucu madde ihtiva eden ürünler ve çakmak gazının zararlarından korunması, bu maddelere çocuklarının erişiminin önlenmesi ve bu maddelerden uzak tutulması ile ilgili olarak çocuklara satışının engellenmesi amaçlanmaktadır. Bu nedenle 18 yaşından küçük çocuklara satışı yasaklanmıştır. Genelgede son olarak Isparta Merkezi ve İlçelerinde okullarla ilgisi olmayan, okul çevresinde toplanan şahısların okul çevresinden uzaklaştırılması, öğrencilerin eğitim-öğretim saatleri içerisinde umuma açık mekan, eğlence ve istirahat yerlerine alınmasına ve buna uymayanlara idari para cezası uygulanmasına karar verildi.


 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.