Aileler Dikkat, Çocuğunuza Dikkat Edin

SAĞLIK 19.01.2015 - 19:22, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

Aileler Dikkat, Çocuğunuza Dikkat Edin

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Osman Aydın, madde bağımlılığıyla mücadele için bu yıl ilk etapta poliklinik açılacağını duyurdu.
Isparta 2015 yılı içinde önemli bir merkezi daha bünyesine katacak. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Osman Aydın, Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi’ni (AMATEM) en azından 2015 yılında poliklinik olarak başlatmak istediklerini açıkladı. Yataklı bir AMATEM için çalıştıklarını ve bu merkezlerin her ilde bulunmadığına dikkat çeken Aydın, ‘’Bize en yakın Antalya’da var ama çok uzun süreye randevu veriliyor. 5-6 ay sonraya randevu veren merkezler var. Poliklinik veya AMATEM yoksa bir ilde bazı ilçeleri reçete edemiyorsunuz. Bir poliklinik açmak bile çok büyük hizmet olacak. Çünkü bir ilaç yazdırmak için Antalya’ya gidiliyor’’ dedi. KİŞİNİN KAFASINDA BİTİRMEDİĞİ SÜRECE MADDE BAĞIMLILIĞININ YÜZDE 100 TEDAVİSİ YOK Öte yandan madde bağımlılığında şahsın eğer beyninde bunu bitirmez ise madde bağımlılığını yüzde 100 tedavi edecek bir ilacın bulunmadığını belirten Aydın, ‘’Destek tedavileri var. Bunun için kullandığınız ilaçların da bağımlılık yapma potansiyeli var. Yatırılarak tedavi yapıldığında destek tedavi veriyorsunuz. Tedavi olduğunda şahıs aynı çevreye gittiğinde tekrar başlayabilir. Madde bağımlılığında en önemli nokta illiyet bağını ve ona ulaşabileceği dalları kesebilmek önemli. İlliyet bağını kesmedikçe ne kadar AMATEM açsanız çare değil. Dünyanın en büyük tehlikesi madde bağımlılığı. BENİM ÇOCUĞUM YAPMAZ DEMEYİN Aileler benim çocuğum yapmaz diyor. Bu mümkün değil, her çocukta nefis var her çocuk yapabilir. Burada ailelere de görev düşüyor.’’  
Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Osman Aydın, madde bağımlılığıyla mücadele için bu yıl ilk etapta poliklinik açılacağını duyurdu.

Isparta 2015 yılı içinde önemli bir merkezi daha bünyesine katacak. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Osman Aydın, Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi’ni (AMATEM) en azından 2015 yılında poliklinik olarak başlatmak istediklerini açıkladı. Yataklı bir AMATEM için çalıştıklarını ve bu merkezlerin her ilde bulunmadığına dikkat çeken Aydın, ‘’Bize en yakın Antalya’da var ama çok uzun süreye randevu veriliyor. 5-6 ay sonraya randevu veren merkezler var. Poliklinik veya AMATEM yoksa bir ilde bazı ilçeleri reçete edemiyorsunuz. Bir poliklinik açmak bile çok büyük hizmet olacak. Çünkü bir ilaç yazdırmak için Antalya’ya gidiliyor’’ dedi.

KİŞİNİN KAFASINDA BİTİRMEDİĞİ SÜRECE
MADDE BAĞIMLILIĞININ YÜZDE 100 TEDAVİSİ YOK

Öte yandan madde bağımlılığında şahsın eğer beyninde bunu bitirmez ise madde bağımlılığını yüzde 100 tedavi edecek bir ilacın bulunmadığını belirten Aydın, ‘’Destek tedavileri var. Bunun için kullandığınız ilaçların da bağımlılık yapma potansiyeli var. Yatırılarak tedavi yapıldığında destek tedavi veriyorsunuz. Tedavi olduğunda şahıs aynı çevreye gittiğinde tekrar başlayabilir. Madde bağımlılığında en önemli nokta illiyet bağını ve ona ulaşabileceği dalları kesebilmek önemli. İlliyet bağını kesmedikçe ne kadar AMATEM açsanız çare değil. Dünyanın en büyük tehlikesi madde bağımlılığı.

BENİM ÇOCUĞUM YAPMAZ DEMEYİN
Aileler benim çocuğum yapmaz diyor. Bu mümkün değil, her çocukta nefis var her çocuk yapabilir. Burada ailelere de görev düşüyor.’’

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.