Amacımız kadın ve erkek eşitliğidir

ISPARTA 20.10.2021 - 14:10, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

Amacımız kadın ve erkek eşitliğidir

Türk Kadınları Birliği öncülüğünde Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği ve 35 ilin Baro Başkanlıkları ile ortak yürütülen “Eşitliğe Ulaşmak ve Ayrımcılıkla Mücadelede Güvencelerimiz” projesinin Isparta’daki ilk aşaması sona erdi. Detayları projenin Muğla Bölge Koordinatörü Gaye Cön anlattı.
  Türk Kadınları Birliği tarafından başlatılan ve Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği ile 35 ilin Baro Başkanlıklarıyla ortak yürütülen “Eşitliğe Ulaşmak ve Ayrımcılıkla Mücadelede Güvencelerimiz” projesinin Isparta’daki ilk aşaması bugün yapıldı. Projenin Isparta’da yapılan ilk toplantısına Türk Kadınları Birliği Isparta Şube Başkanı Semiramis Zehra Karataş, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Isparta Şube Başkanı Selma Gökkaya, Isparta Barosu Kadın Hakları Komisyonu Üyesi Aysel Artan, Projenin Muğla Koordinatörü Gaye Cön ve proje üyeleri katıldı. Kadına yönelik şiddet ve ayrımcılıkla mücadele edilen projenin detaylarını paylaşan Muğla Bölge Koordinatörü Gaye Cön, projenin Isparta ayağında yapılan çalışmalardan dolayı destek veren herkese teşekkür etti. Cön,  “Projemiz eşitliğe ulaşmak ve ayrımcılıkla mücadelede güvencelerimiz projesi Ocak 2020’de başlamış olup Haziran 2022’de bitecek bir projedir. Projemizin temel amacı güvencelerimiz olan ulusal ve uluslar arası yasalarımızın kullanılabilir olması yaygınlaşması adına bir proje idi bu anlamda 35 ilde 107 örgütümüzle birlikte kurum ve kuruluşların izleme raporları çıktı. Biz birinci izlemelerimizi bitirdik Kasım ayının sonunda ikinci izleme dediğimiz 2022 yılını kapsayan tarihlerdeki izleme çalışmalarımızı yapacağız. Projemizin temel amacı budur, projemiz Türk kadınlar birliğinin liderliğinde Üniversiteli kadınlar derneğinin de ortaklaştığı ve birçok kurum ve kuruluşunda içinde olduğu bir projedir, projenin esas yürütücüsü Türk kandınlar birliğidir. Isparta’da Türk kadınlar birliği Isparta şubesi, Türk Üniversiteli kadınlar derneği Isparta şubesi ve baronun katkıları da yadsınamaz her ilde ve Isparta’da yakın çalışma arkadaşlarımız olarak hep yanımızda gördük baro izledi ve izledikleri kurumlarda İl Ticaret Müdürlüğü, Tarım Orman il Müdürlükleri, Milli Eğitim Müdürlüğü, Isparta belediyesi, birinci ve ikinci aile mahkemelerini izledik ve yasaların oradaki uygulanıp uygulanmadığını kadına yönelik davranışlarını ve farkındalıklarının artırılması soruları soruldu.          
Türk Kadınları Birliği öncülüğünde Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği ve 35 ilin Baro Başkanlıkları ile ortak yürütülen “Eşitliğe Ulaşmak ve Ayrımcılıkla Mücadelede Güvencelerimiz” projesinin Isparta’daki ilk aşaması sona erdi. Detayları projenin Muğla Bölge Koordinatörü Gaye Cön anlattı.

 

Türk Kadınları Birliği tarafından başlatılan ve Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği ile 35 ilin Baro Başkanlıklarıyla ortak yürütülen “Eşitliğe Ulaşmak ve Ayrımcılıkla Mücadelede Güvencelerimiz” projesinin Isparta’daki ilk aşaması bugün yapıldı.

Projenin Isparta’da yapılan ilk toplantısına Türk Kadınları Birliği Isparta Şube Başkanı Semiramis Zehra Karataş, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Isparta Şube Başkanı Selma Gökkaya, Isparta Barosu Kadın Hakları Komisyonu Üyesi Aysel Artan, Projenin Muğla Koordinatörü Gaye Cön ve proje üyeleri katıldı.

Kadına yönelik şiddet ve ayrımcılıkla mücadele edilen projenin detaylarını paylaşan Muğla Bölge Koordinatörü Gaye Cön, projenin Isparta ayağında yapılan çalışmalardan dolayı destek veren herkese teşekkür etti. Cön,  “Projemiz eşitliğe ulaşmak ve ayrımcılıkla mücadelede güvencelerimiz projesi Ocak 2020’de başlamış olup Haziran 2022’de bitecek bir projedir. Projemizin temel amacı güvencelerimiz olan ulusal ve uluslar arası yasalarımızın kullanılabilir olması yaygınlaşması adına bir proje idi bu anlamda 35 ilde 107 örgütümüzle birlikte kurum ve kuruluşların izleme raporları çıktı. Biz birinci izlemelerimizi bitirdik Kasım ayının sonunda ikinci izleme dediğimiz 2022 yılını kapsayan tarihlerdeki izleme çalışmalarımızı yapacağız. Projemizin temel amacı budur, projemiz Türk kadınlar birliğinin liderliğinde Üniversiteli kadınlar derneğinin de ortaklaştığı ve birçok kurum ve kuruluşunda içinde olduğu bir projedir, projenin esas yürütücüsü Türk kandınlar birliğidir. Isparta’da Türk kadınlar birliği Isparta şubesi, Türk Üniversiteli kadınlar derneği Isparta şubesi ve baronun katkıları da yadsınamaz her ilde ve Isparta’da yakın çalışma arkadaşlarımız olarak hep yanımızda gördük baro izledi ve izledikleri kurumlarda İl Ticaret Müdürlüğü, Tarım Orman il Müdürlükleri, Milli Eğitim Müdürlüğü, Isparta belediyesi, birinci ve ikinci aile mahkemelerini izledik ve yasaların oradaki uygulanıp uygulanmadığını kadına yönelik davranışlarını ve farkındalıklarının artırılması soruları soruldu.          

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.