ARİFE TARİF GEREKMEZ

GÜNDEM 14.12.2016 - 10:27, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

ARİFE TARİF GEREKMEZ

Belediye Mecliside tıpkı İl Genel meclisi gibi, halkın oyları ile seçilmiş siyasilerden oluşuyor.     Meclise, Belediye başkanı başkanlık ederken, Meclis üyeleri çeşitli komisyonlarda görev alarak belediyenin işlerinin sağlıklı  ve düzenli yürümesinde hem denetci rolünü üstlenirler, hemde komisyonlarda karar mekanizmasını oluşturular.     Neyse lafı daha fazla uzatmadan, konumuza girmek istiyorum.     Isparta Belediyesinin Tarife komisyonunda yer alan MHP’nin Belediye Meclis üyesi Gürsan Taştekin, Cumartesi günü bizleri çay içmeye davet etti.     Geçtiğimiz Cuma günü Belediye Meclis toplantısında kendisinin de yer aldığı  komisyonun çalışmalarının oybirliği ile geçtiğini ve çalışmaları AK partili belediye meclis üyelerinin bile takdirle karşılayarak kendisini tebrik ettiğini söyledi.     Çalışma  Bakanı ve akabinde Sağlık bakanının ilimizi ziyareti nedeniyle bu çalışmalar kamuoyuna yeterince anlatılamadığını düşünen sayın Taştekin tarife komisyonunun yaklaşık 4 ay süren çalışmalarından bahsetti.     Öncelikle sayın Taştekin’i ve tarife komisyonunun diğer üyelerini yürekten tebrik ediyorum.     Halkın, esnafların velhasıl sokaktaki vatandaşın nabzını çok iyi tutarak, hem aksaklıkların giderilmesi, hem de adil olan tarifelerin önce komisyondan, sonrada meclisten geçmesini sağlamışlar.      Döviz fiyatlarının arttığı şu günlerde, hükümetin birçok ürüne zam yaptığı, ekonominin sıkıntıya girdiği bugünlerde Beleadiye tarife komisyonunun bırakın zam yapmayı, birçok tarifede fiyatları düşürdüğünü biliyormusunuz?     İnanması çok zor ama isteyince ve üzerinde geniş çaplı bir çalışma yapılınca fiyatları düşürmekte mümkün olabiliyormuş...     Daha önceki yıllarda üstün körü tarifelerin verildiği, hiçbir çalışmanın yapılmadı, her sene “Ya %10 zam yapalım, işi bitirelim” zihniyetinin hakim olduğu belediye Meclisinde bir ilki gerçekleştiren ve tarifelerin tamamı üzerinde bir çalışma yaparak adil, hakkaniyetli bir sonuca ulaşan tarife komisyonunun bu çalışmasının diğer komiysonlarada örnek olmasını dilemek herhalde haksızlık olmasa gerek....     Umarım Gürsan Taştekin’in gösterdiği hassasiyeti, fedakarlığı diğer komisyon üyeleride gösteriyordur!...     Size çok basit bir örnek vererek yazımı tamamlamak istiyorum.     Isparta’da mantar gibi türeyen market zincirlerinin her hafta ev ve işyerlerine dağıttığı tanıtım broşürlerinden alınması gereken reklam tarifesinin 1.5 milyon lira olduğunu ama gelir müdürlüğünün bu rakamın binde birini aldığını biliyormusunuz?     Tarife komisyonu yeni yılda bunlarında yakasına yapışarak hem haksız rekabetin önüne geçecek, hemde belediyenin hak ettiği geliri kasasına koyacak. Sayın Taştekin ve ekibini birkez daha yürekten tebrik ediyorum. Saygılarımla..

Belediye Mecliside tıpkı İl Genel meclisi gibi, halkın oyları ile seçilmiş siyasilerden oluşuyor.
    Meclise, Belediye başkanı başkanlık ederken, Meclis üyeleri çeşitli komisyonlarda görev alarak belediyenin işlerinin sağlıklı  ve düzenli yürümesinde hem denetci rolünü üstlenirler, hemde komisyonlarda karar mekanizmasını oluşturular.
    Neyse lafı daha fazla uzatmadan, konumuza girmek istiyorum.
    Isparta Belediyesinin Tarife komisyonunda yer alan MHP’nin Belediye Meclis üyesi Gürsan Taştekin, Cumartesi günü bizleri çay içmeye davet etti.
    Geçtiğimiz Cuma günü Belediye Meclis toplantısında kendisinin de yer aldığı  komisyonun çalışmalarının oybirliği ile geçtiğini ve çalışmaları AK partili belediye meclis üyelerinin bile takdirle karşılayarak kendisini tebrik ettiğini söyledi.
    Çalışma  Bakanı ve akabinde Sağlık bakanının ilimizi ziyareti nedeniyle bu çalışmalar kamuoyuna yeterince anlatılamadığını düşünen sayın Taştekin tarife komisyonunun yaklaşık 4 ay süren çalışmalarından bahsetti.
    Öncelikle sayın Taştekin’i ve tarife komisyonunun diğer üyelerini yürekten tebrik ediyorum.
    Halkın, esnafların velhasıl sokaktaki vatandaşın nabzını çok iyi tutarak, hem aksaklıkların giderilmesi, hem de adil olan tarifelerin önce komisyondan, sonrada meclisten geçmesini sağlamışlar.
     Döviz fiyatlarının arttığı şu günlerde, hükümetin birçok ürüne zam yaptığı, ekonominin sıkıntıya girdiği bugünlerde Beleadiye tarife komisyonunun bırakın zam yapmayı, birçok tarifede fiyatları düşürdüğünü biliyormusunuz?
    İnanması çok zor ama isteyince ve üzerinde geniş çaplı bir çalışma yapılınca fiyatları düşürmekte mümkün olabiliyormuş...
    Daha önceki yıllarda üstün körü tarifelerin verildiği, hiçbir çalışmanın yapılmadı, her sene “Ya %10 zam yapalım, işi bitirelim” zihniyetinin hakim olduğu belediye Meclisinde bir ilki gerçekleştiren ve tarifelerin tamamı üzerinde bir çalışma yaparak adil, hakkaniyetli bir sonuca ulaşan tarife komisyonunun bu çalışmasının diğer komiysonlarada örnek olmasını dilemek herhalde haksızlık olmasa gerek....
    Umarım Gürsan Taştekin’in gösterdiği hassasiyeti, fedakarlığı diğer komisyon üyeleride gösteriyordur!...
    Size çok basit bir örnek vererek yazımı tamamlamak istiyorum.
    Isparta’da mantar gibi türeyen market zincirlerinin her hafta ev ve işyerlerine dağıttığı tanıtım broşürlerinden alınması gereken reklam tarifesinin 1.5 milyon lira olduğunu ama gelir müdürlüğünün bu rakamın binde birini aldığını biliyormusunuz?
    Tarife komisyonu yeni yılda bunlarında yakasına yapışarak hem haksız rekabetin önüne geçecek, hemde belediyenin hak ettiği geliri kasasına koyacak.
Sayın Taştekin ve ekibini birkez daha yürekten tebrik ediyorum.
Saygılarımla..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.