BAŞBAKAN VE KILIÇDAROĞLU'NDAN ORTAK BASIN TOLPLANTISI

GÜNDEM 26.03.2013 - 11:43, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

BAŞBAKAN VE KILIÇDAROĞLU'NDAN ORTAK BASIN TOLPLANTISI

BAŞBAKAN VE KILIÇDAROĞLUNDAN  BASIN TOPLANTISI   Başbakan Binali Yıldırım ile CHP'nin dünkü Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Toplantısı sonrası telefonla görüşen Kılıçdaroğlu, saat 09.58'de Yıldırım ile yüz yüze görüşmek üzereÇankaya Köşkü'ne geldi. İkili, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Açıklamalar şöyle: CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU: SÜRATLE NORMALLEŞMEMİZ GEREKİYOR CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Başbakan Yıldırım ile yaptıkları ortak açıklamada, "Bazı endişelerim vardı, Sayın Başbakan'a endişelerimi aktardım. Özellikle sadece emir dinleyen er ve erbaşlara yönelik şiddet olaylarının doğru olmadığını, bunların da soruşturulması gerektiğini ifade ettim. Toplumdaki gerginliği el birliğiyle, birlikte gidermek bizim görevimiz. Süratle normalleşmemiz gerekiyor. Sayın Başbakan'ın verdiği bilgilerden dolayı teşekkür ediyorum." dedi.   BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM:SİYASİ İRADE GALİP GELMİŞTİR Başbakan Binali Yıldırım da "Darbe kalkışmasının sonuçları hakkında kendisine bilgi verdim. Olay kontrol altına alınmıştır. Siyasi irade galip gelmiştir, demokrasi kazanmıştır. Kendisine, anamuhalefet partisi olarak gösterdiği basiret ve birlik, beraberlik konusunda teşekkür ediyorum. Diğer partilerden de aynı anlayışı gördük. Bu, alçakça girişimi bertaraf etmektedir. Bundan sonra daha dikkatli olmamız lazım. Durumdan vazife çıkaran provakatörler her zaman mümkündür. Bu işlere tevessül edenlere gereken cevabı anında vermeliyiz. Bir yanlış başka yanlışla düzeltilmez. Hukuk devleti içinde kalınarak hesap sorulacak. Adalet gereğini yapacak. Hiçkimse fiziki şiddetle karşılık verme içinde olamaz. Hukuk devletinde bu kabul edilemez. Ben bir kez daha Kemal Kılıçdaroğlu'na gösterdiği dayanışmadan ötürü teşekkür ediyorum." açıklamasını yaptı.

BAŞBAKAN VE KILIÇDAROĞLUNDAN  BASIN TOPLANTISI

 

Başbakan Binali Yıldırım ile CHP'nin dünkü Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Toplantısı sonrası telefonla görüşen Kılıçdaroğlu, saat 09.58'de Yıldırım ile yüz yüze görüşmek üzereÇankaya Köşkü'ne geldi.

İkili, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Açıklamalar şöyle:

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU: SÜRATLE NORMALLEŞMEMİZ GEREKİYOR

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Başbakan Yıldırım ile yaptıkları ortak açıklamada, "Bazı endişelerim vardı, Sayın Başbakan'a endişelerimi aktardım. Özellikle sadece emir dinleyen er ve erbaşlara yönelik şiddet olaylarının doğru olmadığını, bunların da soruşturulması gerektiğini ifade ettim. Toplumdaki gerginliği el birliğiyle, birlikte gidermek bizim görevimiz. Süratle normalleşmemiz gerekiyor. Sayın Başbakan'ın verdiği bilgilerden dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

 

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM:SİYASİ İRADE GALİP GELMİŞTİR

Başbakan Binali Yıldırım da "Darbe kalkışmasının sonuçları hakkında kendisine bilgi verdim. Olay kontrol altına alınmıştır. Siyasi irade galip gelmiştir, demokrasi kazanmıştır. Kendisine, anamuhalefet partisi olarak gösterdiği basiret ve birlik, beraberlik konusunda teşekkür ediyorum.

Diğer partilerden de aynı anlayışı gördük. Bu, alçakça girişimi bertaraf etmektedir. Bundan sonra daha dikkatli olmamız lazım. Durumdan vazife çıkaran provakatörler her zaman mümkündür. Bu işlere tevessül edenlere gereken cevabı anında vermeliyiz. Bir yanlış başka yanlışla düzeltilmez. Hukuk devleti içinde kalınarak hesap sorulacak. Adalet gereğini yapacak. Hiçkimse fiziki şiddetle karşılık verme içinde olamaz. Hukuk devletinde bu kabul edilemez. Ben bir kez daha Kemal Kılıçdaroğlu'na gösterdiği dayanışmadan ötürü teşekkür ediyorum." açıklamasını yaptı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.