BAŞKAN GÜNAYDIN DOĞRUYU GÖRDÜ!

ISPARTA 14.10.2016 - 16:57, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

BAŞKAN GÜNAYDIN DOĞRUYU GÖRDÜ!

Özkanlar kavşağına iskelesi dikilen saat kulesinin yerinin yanlış olduğu yönünde bir süre yaşanan polemiklere şahit olmuştuk.  Yerinin yanlış olduğunu söyleyen bazı vatandaşların sosyal medyadan yaptığı çağrıya destek verenler kadar, vermeyenlerinde olduğu bir süreçten sonra Başkan Günaydın’ın yer seçimi konusundaki doğru kararı geç olmadan yerini buldu.  Bazı eserleri, figürleri, objeleri görselliği ile halkın beğenisine sunmak güzel bir çalışma, buna kimse itiraz etmez, itiraz ettiğimiz konu yer seçimidir.  Geçtiğimiz günlerde sayın belediye başkanı ile birebir görüşmemizde Özkanlar kavşağına yapılan saat kulesinin yer seçiminin yanlış olduğunu söylediğimde aldığım cevapla sayın başkan beni ve benim gibi düşünenlerin yüreğine soğuk su serpmiş oldu.  Benim şahsi görüşüm Özkanlar kavşağına yapılacak olan saat kulesinin yer seçiminin neden yanlış olduğunu şöyle açıkladım.  Trafiğin yoğun olduğu ve görüş açısının dar olduğu bir kavşakta böylesine önemli, anlamlı ve el işçiliğimizi yansıtan bir eserin olması hemaaraç trafiğini, hem de yaya trafiğini olumsuz yönde etkiler.  Eğirdir istikametinden şehir merkezine gelen araçlar, İstanbul caddesinin geliş ve gidişi yönündeki araçlar, gölcük yoluna dönüş yapan ve o yoldan Eğirdir yoluna devam edecek ve şehir merkezine ilerleyecek araçların sürücülerinin saat kulesine baktığı andaki o küçücük zaman diliminde yaşanabilecek kazaları düşenemiyorum bile...  Dediğim gibi görüş alanı dar olduğu için bazı insanlar mecburen kafasını yukarıya kaldırmak zorunda kalacak ve o an istenmeyen kazalar meydana gelerek. Maddi hasar oluşabileceği gibi yol kısa süreliğinede olsa trafiğe kapanmış olacak.  Bazı şaşkın yayalarda yürerken saat kulesinin cazibesine kapılıp kafa kafaya tokuşabilir, kaldırımdan düşebilir. Saat kulesinin yer seçiminin teknik ve mimarı açıdan sakınlarını bilemem, o konu uzmanların bilgisi dahilinde, benim bakış açım teknik olmasada izahı mümkün olan düz mantık!.....  Evet aklın yolu birdir, endişelerimize ve korkularımıza mahal kalmadan sayın başkan Saat kulesinin yer seçiminin yanlışlığından dönerek mevcut otogarın önündeki yeşil alanın tamamlmanması ile saat kulesini buraya dikeceklerini söyledi. Saat kulesinin demirden oluşan ana gövdesi çok özel ahşap işleme ile kaplanacak ve ortaya tarihi, kültürel ve albenisi olan güzel bir eser çıkacak.  Sayın Başkanın sanat eserlerine, tarihi dokuya verdiği önem ve hassasiyeti biliyorum. Yeşil aşığı sayın başkanın ticari bir alanı yeşil alana dönüştürmesi bile bence önemli bir hizmet.... Herşey para değil.... şehrin yeşile, tarihi eserlere, kent merkezine, kent ormanına, yürüyüş yollarına, bisiklet yollarına, semt sahalarına, park ve bahçelere de ihtiyacı var.  Pazartesi günü son operasyonları ve bunun sosyal, ekonomik ve psikolojik yönlerini yorumlamaya çalışacağım...  ​Saygılarımla.....

Özkanlar kavşağına iskelesi dikilen saat kulesinin yerinin yanlış olduğu yönünde bir süre yaşanan polemiklere şahit olmuştuk. 

Yerinin yanlış olduğunu söyleyen bazı vatandaşların sosyal medyadan yaptığı çağrıya destek verenler kadar, vermeyenlerinde olduğu bir süreçten sonra Başkan Günaydın’ın yer seçimi konusundaki doğru kararı geç olmadan yerini buldu. 

Bazı eserleri, figürleri, objeleri görselliği ile halkın beğenisine sunmak güzel bir çalışma, buna kimse itiraz etmez, itiraz ettiğimiz konu yer seçimidir. 

Geçtiğimiz günlerde sayın belediye başkanı ile birebir görüşmemizde Özkanlar kavşağına yapılan saat kulesinin yer seçiminin yanlış olduğunu söylediğimde aldığım cevapla sayın başkan beni ve benim gibi düşünenlerin yüreğine soğuk su serpmiş oldu. 

Benim şahsi görüşüm Özkanlar kavşağına yapılacak olan saat kulesinin yer seçiminin neden yanlış olduğunu şöyle açıkladım. 

Trafiğin yoğun olduğu ve görüş açısının dar olduğu bir kavşakta böylesine önemli, anlamlı ve el işçiliğimizi yansıtan bir eserin olması hemaaraç trafiğini, hem de yaya trafiğini olumsuz yönde etkiler. 

Eğirdir istikametinden şehir merkezine gelen araçlar, İstanbul caddesinin geliş ve gidişi yönündeki araçlar, gölcük yoluna dönüş yapan ve o yoldan Eğirdir yoluna devam edecek ve şehir merkezine ilerleyecek araçların sürücülerinin saat kulesine baktığı andaki o küçücük zaman diliminde yaşanabilecek kazaları düşenemiyorum bile... 

Dediğim gibi görüş alanı dar olduğu için bazı insanlar mecburen kafasını yukarıya kaldırmak zorunda kalacak ve o an istenmeyen kazalar meydana gelerek. Maddi hasar oluşabileceği gibi yol kısa süreliğinede olsa trafiğe kapanmış olacak. 

Bazı şaşkın yayalarda yürerken saat kulesinin cazibesine kapılıp kafa kafaya tokuşabilir, kaldırımdan düşebilir. Saat kulesinin yer seçiminin teknik ve mimarı açıdan sakınlarını bilemem, o konu uzmanların bilgisi dahilinde, benim bakış açım teknik olmasada izahı mümkün olan düz mantık!..... 

Evet aklın yolu birdir, endişelerimize ve korkularımıza mahal kalmadan sayın başkan Saat kulesinin yer seçiminin yanlışlığından dönerek mevcut otogarın önündeki yeşil alanın tamamlmanması ile saat kulesini buraya dikeceklerini söyledi. Saat kulesinin demirden oluşan ana gövdesi çok özel ahşap işleme ile kaplanacak ve ortaya tarihi, kültürel ve albenisi olan güzel bir eser çıkacak. 

Sayın Başkanın sanat eserlerine, tarihi dokuya verdiği önem ve hassasiyeti biliyorum. Yeşil aşığı sayın başkanın ticari bir alanı yeşil alana dönüştürmesi bile bence önemli bir hizmet.... Herşey para değil.... şehrin yeşile, tarihi eserlere, kent merkezine, kent ormanına, yürüyüş yollarına, bisiklet yollarına, semt sahalarına, park ve bahçelere de ihtiyacı var. 

Pazartesi günü son operasyonları ve bunun sosyal, ekonomik ve psikolojik yönlerini yorumlamaya çalışacağım... 

​Saygılarımla.....

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.