BELEDİYE'YE ŞOK TALEP

GÜNDEM 02.11.2017 - 11:47, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

BELEDİYE'YE ŞOK TALEP

Isparta Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve 4 kasım 2017 Cumartesi günü saat 14.00’de açılışı gerçekleşecek olan Türkiye’nin en büyük sokak hayvanları bakım ve rehabilite merkezinin açılışı öncesinde büyük şok.
Isparta Belediyesi tarafından davet edilen ülke genelindeki sokak hayvanlarını koruma derneklerinden bazılarının açılış için Belediyeden para talep ettikleri ortaya çıktı. Sokak hayvanlarına yapılan her türlü olumsuzluğu ülke gündemine taşıyan ve tepkilerini sert bir şekilde dile getiren sözde sokak hayvanlarını koruma derneklerinin başkanları, Isparta Belediyesinin böylesine büyük ve anlamlı bir projesine dört elle sarılmaları ve davete koşa koşa gelmeleri gerekirken, açılışa katılmak için para talep etmeleri büyük şaşkınlıkla karşılandı. Başkan Günaydın, sevginin para ile ölçülemeyeceğini belirterek para talep eden dernek başkanlarına tepki gösterdi. İçerisinde kedi ve köpek evlerinin bulunduğu Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde doğallığın ön planda tutulması göze çarpıyor. 11 kapalı bina ve padok yerlerinden oluşan merkezde kedi ve köpekler için ayrı ayrı hastane, kısırlaştırma merkezleri, ameliyathane, anne ve yavruların aynı yerde kalabilecekleri yuvalar, ve karantina bölgesi yer alıyor. Yine hayvan barınağının giriş bölümünde yer alan boş arazi üzerine de aileler ve özellikle çocukların güzel vakit geçirebilmeleri için düzenlemeler gerçekleştirileceğinden bahseden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, giriş bölümüne süs havuzları, kafeterya ve oyun alanları yapacaklarını belirtti. Çocuklar ve aileleri hem buralarda güzel vakit geçirecek, hem de doğa ve hayvanlarla iç içe olabilecekler. Yapıların dış cephelerinde doğaya uygun ağaç kaplamalar ile köfke taş işçiliği uygulanılacak. Yine bölgede ahşaptan pergolalar ve çardaklarda olacak. Hayvan severleri, barınağa ilgi göstermelerini ve ilgilenmelerini istediklerini kaydeden Başkan Günaydın, hayvan sevgisi olmayanın, insan sevgisi olmayacağından bahsetti. Her yapıda kalite ve sağlamlığı ön planda tuttukları gibi aynı konunun hayvan barınağı içinde geçerli olduğunu dile getiren Günaydın, 49 dönümlük orman içerisine böyle bir barınağın kazandırıldığını anlattı.  
Isparta Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve 4 kasım 2017 Cumartesi günü saat 14.00’de açılışı gerçekleşecek olan Türkiye’nin en büyük sokak hayvanları bakım ve rehabilite merkezinin açılışı öncesinde büyük şok.

Isparta Belediyesi tarafından davet edilen ülke genelindeki sokak hayvanlarını koruma derneklerinden bazılarının açılış için Belediyeden para talep ettikleri ortaya çıktı.

Sokak hayvanlarına yapılan her türlü olumsuzluğu ülke gündemine taşıyan ve tepkilerini sert bir şekilde dile getiren sözde sokak hayvanlarını koruma derneklerinin başkanları, Isparta Belediyesinin böylesine büyük ve anlamlı bir projesine dört elle sarılmaları ve davete koşa koşa gelmeleri gerekirken, açılışa katılmak için para talep etmeleri büyük şaşkınlıkla karşılandı. Başkan Günaydın, sevginin para ile ölçülemeyeceğini belirterek para talep eden dernek başkanlarına tepki gösterdi.

İçerisinde kedi ve köpek evlerinin bulunduğu Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde doğallığın ön planda tutulması göze çarpıyor. 11 kapalı bina ve padok yerlerinden oluşan merkezde kedi ve köpekler için ayrı ayrı hastane, kısırlaştırma merkezleri, ameliyathane, anne ve yavruların aynı yerde kalabilecekleri yuvalar, ve karantina bölgesi yer alıyor. Yine hayvan barınağının giriş bölümünde yer alan boş arazi üzerine de aileler ve özellikle çocukların güzel vakit geçirebilmeleri için düzenlemeler gerçekleştirileceğinden bahseden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, giriş bölümüne süs havuzları, kafeterya ve oyun alanları yapacaklarını belirtti. Çocuklar ve aileleri hem buralarda güzel vakit geçirecek, hem de doğa ve hayvanlarla iç içe olabilecekler. Yapıların dış cephelerinde doğaya uygun ağaç kaplamalar ile köfke taş işçiliği uygulanılacak. Yine bölgede ahşaptan pergolalar ve çardaklarda olacak. Hayvan severleri, barınağa ilgi göstermelerini ve ilgilenmelerini istediklerini kaydeden Başkan Günaydın, hayvan sevgisi olmayanın, insan sevgisi olmayacağından bahsetti. Her yapıda kalite ve sağlamlığı ön planda tuttukları gibi aynı konunun hayvan barınağı içinde geçerli olduğunu dile getiren Günaydın, 49 dönümlük orman içerisine böyle bir barınağın kazandırıldığını anlattı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.