Bıçakçıların Kurban Bayramı Mesaisi Başladı

28.07.2020 - 13:04, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

Bıçakçıların Kurban Bayramı Mesaisi Başladı

Her yıl olduğu gibi bu yıl da bıçak bileme ustaları yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla hareketli günler yaşıyor. Isparta’nın en eski Bıçakçılarından olan Abdullah Avcu, günde yaklaşık bin bıçak bilediklerini söyledi.
İSTEYEN YENİ BIÇAK ALIYOR, İSTEYEN MEVCUT BIÇAĞINI BİLETİYOR Mübarek Kurban Bayramına sadece üç gün kaldı. Yaklaşan Kurban Bayramı ile birlikte Isparta’da bazı vatandaşlar, kurban kesimi için yeni bıçak almayı tercih ederken, bazıları da eski bıçaklarını bilemeyi tercih ediyor. Eski bıçaklarını keskin hale getirmek isteyen vatandaşlar bıçakçıların yolunu tutuyor. Bıçak bileme ustaları da vatandaşların bıçaklarını yetiştirmek için yoğun mesailerine başladı. AVCU; “YOĞUNLUK AREFE GÜCÜ GECESİNE KADAR DEVAM EDİYOR” Tarihi Üzüm Pazarında 40 yıldır bıçakçılık yapan Isparta’nın en eski ve tecrübeli Bıçakçı Ustası olan Abdullah Avcu, son günlerde yaşadıkları yoğun çalışma temposunu anlattı. Avcu; “Her yıl olduğu gibi bu yılda Kurban Bayramı öncesi yoğun çalışma temposuna girmiş bulunmaktayız. Bu tempo Arefe gününün akşamına kadar sürmektedir. “HEM BIÇAK BİLEME YAPIYORUZ, HEM YENİSİNİ SATIYORUZ” İşlerimiz geçtiğimiz yıla göre düşük ama bu yılda hareketlilik başladı. Dönem dönem işlerimiz oluyor, bu yıl Kurban bayramı ile birlikte yoğunluğumuz da başladı. Bıçak satışları ve bilemeler şu an için aynı gidiyor. Bazı vatandaşlarımız yenisini almayı tercih ederken bazıları da biletmeyi tercih ediyor. Bu seneki bıçak fiyatlarımız boyutları ve kalitesine göre değişiyor, 20 TL’den başlayıp 200 TL’ye kadar bıçaklarımız var. İthal bıçaklar dolar kurundan dolayı daha pahalı. Bileme fiyatlarımız ise bıçaklar 5 TL, satır, balta 7 TL” dedi. “BIÇAĞIN ÇELİK OLMASI ÇOK ÖNEMLİ” Kaliteli bir bıçağın nasıl olması gerektiğini de açıklayan ve bu konuda vatandaşlara önemli uyarılarda bulunan Bıçak Ustası Abdullah Avcu, Kurban bıçağı alırken çelik olmasına dikkat edilmesi gerektiğini belirterek; “Her bıçakla kurban kesilmez. Bazı vatandaşlarımız kesmeye çalışsa da kurban bıçağının ayrı olması gerekir. Sonuçta karşınızdaki de bir can, fazla acı çektirmeden kurban kesilmesi gerekiyor. Bıçağın görüntüsünden ziyade çeliği önemli, fakat halkımız görüntüsüne daha çok önem veriyor. Bıçak alırken fiyatına değil çeliğin kalitesine bakılmalıdır. “GETİRİN BIÇAKLARINIZI BİLEYELİM” Sonuç olarak; Yaklaşan bayram nedeniyle işlerimiz de yoğunlaştı. Bıçaklarını bilemek isteyen vatandaşlarımızın işlerini yetiştirmeye çalışıyoruz. 40 yıldır aynı yerimizde bıçak bileme işi yapıyoruz. Bıçağını biletmek isteyen vatandaşlarımızı da işyerimize bekliyoruz” dedi.
Her yıl olduğu gibi bu yıl da bıçak bileme ustaları yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla hareketli günler yaşıyor. Isparta’nın en eski Bıçakçılarından olan Abdullah Avcu, günde yaklaşık bin bıçak bilediklerini söyledi.

İSTEYEN YENİ BIÇAK ALIYOR, İSTEYEN MEVCUT BIÇAĞINI BİLETİYOR

Mübarek Kurban Bayramına sadece üç gün kaldı. Yaklaşan Kurban Bayramı ile birlikte Isparta’da bazı vatandaşlar, kurban kesimi için yeni bıçak almayı tercih ederken, bazıları da eski bıçaklarını bilemeyi tercih ediyor. Eski bıçaklarını keskin hale getirmek isteyen vatandaşlar bıçakçıların yolunu tutuyor. Bıçak bileme ustaları da vatandaşların bıçaklarını yetiştirmek için yoğun mesailerine başladı.

AVCU; “YOĞUNLUK AREFE GÜCÜ GECESİNE KADAR DEVAM EDİYOR”

Tarihi Üzüm Pazarında 40 yıldır bıçakçılık yapan Isparta’nın en eski ve tecrübeli Bıçakçı Ustası olan Abdullah Avcu, son günlerde yaşadıkları yoğun çalışma temposunu anlattı. Avcu; “Her yıl olduğu gibi bu yılda Kurban Bayramı öncesi yoğun çalışma temposuna girmiş bulunmaktayız. Bu tempo Arefe gününün akşamına kadar sürmektedir.

“HEM BIÇAK BİLEME YAPIYORUZ, HEM YENİSİNİ SATIYORUZ”

İşlerimiz geçtiğimiz yıla göre düşük ama bu yılda hareketlilik başladı. Dönem dönem işlerimiz oluyor, bu yıl Kurban bayramı ile birlikte yoğunluğumuz da başladı. Bıçak satışları ve bilemeler şu an için aynı gidiyor. Bazı vatandaşlarımız yenisini almayı tercih ederken bazıları da biletmeyi tercih ediyor. Bu seneki bıçak fiyatlarımız boyutları ve kalitesine göre değişiyor, 20 TL’den başlayıp 200 TL’ye kadar bıçaklarımız var. İthal bıçaklar dolar kurundan dolayı daha pahalı. Bileme fiyatlarımız ise bıçaklar 5 TL, satır, balta 7 TL” dedi.

“BIÇAĞIN ÇELİK OLMASI ÇOK ÖNEMLİ”

Kaliteli bir bıçağın nasıl olması gerektiğini de açıklayan ve bu konuda vatandaşlara önemli uyarılarda bulunan Bıçak Ustası Abdullah Avcu, Kurban bıçağı alırken çelik olmasına dikkat edilmesi gerektiğini belirterek; “Her bıçakla kurban kesilmez. Bazı vatandaşlarımız kesmeye çalışsa da kurban bıçağının ayrı olması gerekir. Sonuçta karşınızdaki de bir can, fazla acı çektirmeden kurban kesilmesi gerekiyor. Bıçağın görüntüsünden ziyade çeliği önemli, fakat halkımız görüntüsüne daha çok önem veriyor. Bıçak alırken fiyatına değil çeliğin kalitesine bakılmalıdır.

“GETİRİN BIÇAKLARINIZI BİLEYELİM”

Sonuç olarak; Yaklaşan bayram nedeniyle işlerimiz de yoğunlaştı. Bıçaklarını bilemek isteyen vatandaşlarımızın işlerini yetiştirmeye çalışıyoruz. 40 yıldır aynı yerimizde bıçak bileme işi yapıyoruz. Bıçağını biletmek isteyen vatandaşlarımızı da işyerimize bekliyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.