Böcek Zararı Sahalarında İncelemelerde Bulundu

ISPARTA 29.06.2021 - 11:26, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

Böcek Zararı Sahalarında İncelemelerde Bulundu

Isparta Orman Bölge Müdürümüz Refik Ulusoy Isparta ve Dinar Orman İşletmelerinde böcek tasallutu nedeniyle zarar gören sahalarda incelemelerde bulundu.
Bölge Müdürümüze, Bölge Müdürlüğümüz Mühendisleri, Isparta ve Dinar İşletme Müdürleri,  İşletme Şefleri ve muhafaza memurları eşlik etti. Bölge Müdürümüz arazi programında Isparta İşletme Müdürlüğü Keçiborlu Şefliği ile Dinar İşletme Müdürlüğü Dinar Şefliğinde böcek tasallutu nedeniyle kuruyan ve zarar gören ağaçlarda incelemelerde bulunarak, uygulanması gereken mücadele yöntemleriyle ilgili değerlendirme yaptı Bölge Müdürümüz Refik Ulusoy Isparta ve Dinar İşletmelerinde meydana gelen böcek zararıyla ilgili açıklamada bulunarak; Ormanların korumasının ve sürdürülebilir bir şekilde işletilmesinin önemine değinerek, mevcut orman varlığımızı gelecek nesillerimize aktarmak için koruma faaliyetlerinin en önemli etmenlerden biri olduğunu, iklim değişikliği nedeniyle, dumansız yangın denilen zararlı böcek popülasyonlarının artabileceğini, herhangi bir böcek tasallutunda acilen harekete geçilerek mücadele yöntemlerinin uygulanması gerektiğini, sahaların iyi takip edilerek zarar görmüş fertlerin sahadan uzaklaştırılması ve böcek tasallutlarında mekanik, biyolojik ve biyoteknik yöntemlere ağırlık verilerek ormanlarımızın korunması gerektiği talimatında bulundu. (HABER MERKEZİ)
Isparta Orman Bölge Müdürümüz Refik Ulusoy Isparta ve Dinar Orman İşletmelerinde böcek tasallutu nedeniyle zarar gören sahalarda incelemelerde bulundu.

Bölge Müdürümüze, Bölge Müdürlüğümüz Mühendisleri, Isparta ve Dinar İşletme Müdürleri,  İşletme Şefleri ve muhafaza memurları eşlik etti.

Bölge Müdürümüz arazi programında Isparta İşletme Müdürlüğü Keçiborlu Şefliği ile Dinar İşletme Müdürlüğü Dinar Şefliğinde böcek tasallutu nedeniyle kuruyan ve zarar gören ağaçlarda incelemelerde bulunarak, uygulanması gereken mücadele yöntemleriyle ilgili değerlendirme yaptı

Bölge Müdürümüz Refik Ulusoy Isparta ve Dinar İşletmelerinde meydana gelen böcek zararıyla ilgili açıklamada bulunarak; Ormanların korumasının ve sürdürülebilir bir şekilde işletilmesinin önemine değinerek, mevcut orman varlığımızı gelecek nesillerimize aktarmak için koruma faaliyetlerinin en önemli etmenlerden biri olduğunu, iklim değişikliği nedeniyle, dumansız yangın denilen zararlı böcek popülasyonlarının artabileceğini, herhangi bir böcek tasallutunda acilen harekete geçilerek mücadele yöntemlerinin uygulanması gerektiğini, sahaların iyi takip edilerek zarar görmüş fertlerin sahadan uzaklaştırılması ve böcek tasallutlarında mekanik, biyolojik ve biyoteknik yöntemlere ağırlık verilerek ormanlarımızın korunması gerektiği talimatında bulundu. (HABER MERKEZİ)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.