Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Şener Taşören'den Sait Yüce'ye TERS KÖŞE

SİYASET 02.10.2015 - 15:58, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Şener Taşören'den Sait Yüce'ye TERS KÖŞE

Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Şener Taşören, 1 Kasım erken genel seçimleri için Ak Parti 2. Sıradan milletvekili adayı olan Sait Yüce’yi “Nur talebelerinin siyasetle işi olmaz” diyerek eleştirdi. Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Şener Taşören, 7 Haziran sonrası, Türkiye Büyük Millet Meclisi´nden beklenen koalisyonun çıkmaması üzerine, yenilenmesine karar verilen milletvekilliği seçimleri için Ak Parti’den 2. sıra milletvekili olan Sait Yüce’yi eleştirdi. Taşören “Ak Parti 2. sıra milletvekili adayı Sait Yüce’nin geçmiş zamanlarda şu şekilde bir açıklaması vardı. ‘Nur talebelerinin iman hizmetinden başka bir gayesi olamayacağını, Bir siyasî parti teşkilâtının ve hükümetinin saç ayaklığını yapmak, onun iktidar imkânlarından faydalanarak devlet kademelerinde kadrolaşmak, sonra da bu kadroları seçimler için şantaj aracı yapmak gibi yöntemler ve entrikalarla Nur talebelerinin hiçbir işi olamaz’ şeklinde. Bu açıklamalarının ardından Ak Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili adaylığını açıklamıştı. Siyaset ile işinin olmayacağı açıklamasının ardından siyasete giren bir adayın Isparta için ne kadar olumlu adımlar atacağını da merak ediyorum” dedi. ‘RİSALE-İ NUR'LARI SATTI ADAYLIĞI KAPTI’ Taşören konuşmasına şu şekilde devam etti: Ak Parti Isparta Milletvekili adayı Sait Yüce geçtiğimiz zamanlarda Risale-i Nurları devletin tekeline alınması için gösterdiği gayretler sonucu Ak Parti tarafından mükâfatlandırılmıştır. Bu gayretlerinin ardından siyaset dünyasının kapıları kendisine açılmış oldu ama Anayasa Mahkemesi (AYM), Risale-i Nur'ların basım ve yayımlanmasının devlet tekeline alınması ile ilgili yasayı oy çokluğuyla iptal etti” dedi. ‘BU NASIL BİR ÇELİŞKİDİR’ Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Şener Taşören “Sait Nursî’nin ‘Şeytandan ve siyasetten Allah’a sığınırım’ diyerek siyasetten uzak durulmasına ilişkin sözlerine rağmen siyasete girilmesindeki çelişkiyi çözemedim” ifadelerini kullandı.

Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Şener Taşören, 1 Kasım erken genel seçimleri için Ak Parti 2. Sıradan milletvekili adayı olan Sait Yüce’yi “Nur talebelerinin siyasetle işi olmaz” diyerek eleştirdi.

Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Şener Taşören, 7 Haziran sonrası, Türkiye Büyük Millet Meclisi´nden beklenen koalisyonun çıkmaması üzerine, yenilenmesine karar verilen milletvekilliği seçimleri için Ak Parti’den 2. sıra milletvekili olan Sait Yüce’yi eleştirdi.


Taşören “Ak Parti 2. sıra milletvekili adayı Sait Yüce’nin geçmiş zamanlarda şu şekilde bir açıklaması vardı. ‘Nur talebelerinin iman hizmetinden başka bir gayesi olamayacağını, Bir siyasî parti teşkilâtının ve hükümetinin saç ayaklığını yapmak, onun iktidar imkânlarından faydalanarak devlet kademelerinde kadrolaşmak, sonra da bu kadroları seçimler için şantaj aracı yapmak gibi yöntemler ve entrikalarla Nur talebelerinin hiçbir işi olamaz’ şeklinde.

Bu açıklamalarının ardından Ak Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili adaylığını açıklamıştı. Siyaset ile işinin olmayacağı açıklamasının ardından siyasete giren bir adayın Isparta için ne kadar olumlu adımlar atacağını da merak ediyorum” dedi.

‘RİSALE-İ NUR'LARI SATTI ADAYLIĞI KAPTI’

Taşören konuşmasına şu şekilde devam etti: Ak Parti Isparta Milletvekili adayı Sait Yüce geçtiğimiz zamanlarda Risale-i Nurları devletin tekeline alınması için gösterdiği gayretler sonucu Ak Parti tarafından mükâfatlandırılmıştır. Bu gayretlerinin ardından siyaset dünyasının kapıları kendisine açılmış oldu ama Anayasa Mahkemesi (AYM), Risale-i Nur'ların basım ve yayımlanmasının devlet tekeline alınması ile ilgili yasayı oy çokluğuyla iptal etti” dedi.

‘BU NASIL BİR ÇELİŞKİDİR’


Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Şener Taşören “Sait Nursî’nin ‘Şeytandan ve siyasetten Allah’a sığınırım’ diyerek siyasetten uzak durulmasına ilişkin sözlerine rağmen siyasete girilmesindeki çelişkiyi çözemedim” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.