Çöplük Sarayı

ÖZEL HABER 20.05.2015 - 16:21, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

Çöplük Sarayı

Isparta’da bir zamanlar halı ticaretinin kalbinin attığı yer olan Halı Sarayı, pislik ve bakımsızlık içinde adeta çöplük sarayı olma durumunda. Isparta’da Belediye Binasının hemen arkasında yer alan ve bir zamanlar belediye binası olarak ta görev yapan Halı Sarayı binasında içine atılmış çöplerden ve pis kokulardan geçilmiyor. Isparta’nın bir zamanlar ticari nabzının attığı, halıcılığın merkezi olan Halı Sarayı artık saray değil izbe bir mekana dönüştü. Halı Sarayının duvarları uzun zamandır yazılama alanına dönmüş durumdayken, şimdi de koridorlar çöp deposu alanı olarak kullanılmaya başlandı. Özellikle lise ve ortaokul öğrencilerinin uğrak mekanı olan Halı Sarayının merdivenlerinde sigara içiliyor, duvarlarına uygunsuz yazılar yazılıyor ve esnaf öğrencilerin davranışlarından rahatsız oluyor. Tüm bu problemler devam ederken, şimdi de çöp deponi alanı olarak kullanılmaya başlandı. Halı Sarayında bulunan DSP İl Başkanlığı binası ile Mescit arasındaki merdivenlerde toplanan çöpler, esnaftan büyük tepki topluyor. ÖĞRENCİLERİN BULUŞMA NOKTASI Lise ve ortaokul öğrencilerinin buluşma noktası haline gelen Halı Sarayında duvarları uygunsuz yazılar kaplıyor. Gündüz saatlerinde öğrencilerin işgaline uğrayan Halı Sarayı, geceleri ise alkol alan şahısların ve madde bağımlılarının işgaline uğruyor. Sadece duvarlara yazı yazmakla kalmayan gençler, lavabo ihtiyaçlarını da burada karşılıyor. Nitekim oturup sohbet ettikleri merdivenlerde buna şahit olmak mümkün. ESNAF ŞİKÂYETÇİ Halı Sarayı'nda işyeri bulunan esnaf, hem öğrencilerin davranışından hem de Mescit'in yanında çöp toplanmasından rahatsız. Halı Sarayı esnafı rahatsızlıklarını şöyle dile getiriyorlar: "Burası öğrencilerin buluşma noktası haline geldi. Ama bunun yanında öğrencilerin davranışları, duvar yazıları ve etrafı pisletmeleri hiç hoş değil. Şimdi ise Mescit'in biraz ilerisinde çöp yığını var. İnsanlar buraya namaz kılmak için geliyor ve özellikle Cuma günleri Mescit'in dışında da namaz kılınıyor. Ayrıca buraya misafirlerimiz geliyor. Onlara karşı mahçup duruma düşüyoruz. Uzun zamandır bu çöpler burada duruyor. Fakat kimsenin müdahale ettiği falan yok. Burası bir de Belediye binasının arka tarafı. Buraya biraz daha özen gösterilmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Isparta’da bir zamanlar halı ticaretinin kalbinin attığı yer olan Halı Sarayı, pislik ve bakımsızlık içinde adeta çöplük sarayı olma durumunda.


Isparta’da Belediye Binasının hemen arkasında yer alan ve bir zamanlar belediye binası olarak ta görev yapan Halı Sarayı binasında içine atılmış çöplerden ve pis kokulardan geçilmiyor. Isparta’nın bir zamanlar ticari nabzının attığı, halıcılığın merkezi olan Halı Sarayı artık saray değil izbe bir mekana dönüştü. Halı Sarayının duvarları uzun zamandır yazılama alanına dönmüş durumdayken, şimdi de koridorlar çöp deposu alanı olarak kullanılmaya başlandı.


Özellikle lise ve ortaokul öğrencilerinin uğrak mekanı olan Halı Sarayının merdivenlerinde sigara içiliyor, duvarlarına uygunsuz yazılar yazılıyor ve esnaf öğrencilerin davranışlarından rahatsız oluyor. Tüm bu problemler devam ederken, şimdi de çöp deponi alanı olarak kullanılmaya başlandı. Halı Sarayında bulunan DSP İl Başkanlığı binası ile Mescit arasındaki merdivenlerde toplanan çöpler, esnaftan büyük tepki topluyor.


ÖĞRENCİLERİN BULUŞMA NOKTASI

Lise ve ortaokul öğrencilerinin buluşma noktası haline gelen Halı Sarayında duvarları uygunsuz yazılar kaplıyor. Gündüz saatlerinde öğrencilerin işgaline uğrayan Halı Sarayı, geceleri ise alkol alan şahısların ve madde bağımlılarının işgaline uğruyor. Sadece duvarlara yazı yazmakla kalmayan gençler, lavabo ihtiyaçlarını da burada karşılıyor. Nitekim oturup sohbet ettikleri merdivenlerde buna şahit olmak mümkün.


ESNAF ŞİKÂYETÇİ

Halı Sarayı'nda işyeri bulunan esnaf, hem öğrencilerin davranışından hem de Mescit'in yanında çöp toplanmasından rahatsız. Halı Sarayı esnafı rahatsızlıklarını şöyle dile getiriyorlar: "Burası öğrencilerin buluşma noktası haline geldi. Ama bunun yanında öğrencilerin davranışları, duvar yazıları ve etrafı pisletmeleri hiç hoş değil. Şimdi ise Mescit'in biraz ilerisinde çöp yığını var. İnsanlar buraya namaz kılmak için geliyor ve özellikle Cuma günleri Mescit'in dışında da namaz kılınıyor. Ayrıca buraya misafirlerimiz geliyor. Onlara karşı mahçup duruma düşüyoruz. Uzun zamandır bu çöpler burada duruyor. Fakat kimsenin müdahale ettiği falan yok. Burası bir de Belediye binasının arka tarafı. Buraya biraz daha özen gösterilmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.




Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.