Darbeci hain duruşmada 'Fetullah Hoca' deyince...

ISPARTA 15.03.2017 - 11:06, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

Darbeci hain duruşmada 'Fetullah Hoca' deyince...

Isparta'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında bir sanığın Fetullah Gülen için hoca ifadesi kullanmasına mahkeme başkanı sert tepki gösterdi. Isparta'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında dava açılan ve aralarında eski Isparta Valisi Memduh Oğuz, eski Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Hasan İbicioğlu, bazı eski rektör yardımcılarının da bulunduğu 49'u tutuklu 129 sanığın yargılanmasına devam edildi. Duruşmada bir sanığın Fetullah Gülen için hoca ifadesi kullanmasına kızan mahkeme başkanı, "Hoca, deme şuna" diyerek tepkisini dile getirdi. Bir diğer şüpheli T.B., de bir arkadaşının aracılığıyla katıldığı bir toplantıda Osman Demirhan'ın toplantıda bulunanlara Fetullah Gülen'e ziyaret edilmesi için vize alması gerektiğini, daha sonra himmet adı altında para istediğini ifade etti. T.B.'nin ifadelerinin okunmasının ardından suçlamaları kabul etmeyen Osman Demirhan, "Amerika'ya vize almak kolay mı?" diye sordu. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Mustafa Yazıcı, "Sen Amerika'dan gelirken yakalandın mı?" diye sordu. "HOCA DEME ŞUNA" Demirhan da, "Her Amerika'ya giden Fetullah Hoca ile ziyaret etmek zorunda mı?"dedi. Mahkeme Başkanı Yazıcı, Demirhan'a "Hoca, deme şuna" diyerek tepkisini dile getirdi. Şüpheli Ş.Ö. de dönemin Isparta Valisi Memduh Oğuz'un davetiyle Mozanbik'e gittiğini, havalimanına gittiklerinde Osman Demirhan'ı gördüğünü, o anda bu gezinin örgütün gezisinin olduğunu anladığını ifadesinde anlattı. Ş.Ö., gittikleri yerde örgüte ait okulların gezildiğini de söyledi.  

Isparta'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında bir sanığın Fetullah Gülen için hoca ifadesi kullanmasına mahkeme başkanı sert tepki gösterdi.

Isparta'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında dava açılan ve aralarında eski Isparta Valisi Memduh Oğuz, eski Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Hasan İbicioğlu, bazı eski rektör yardımcılarının da bulunduğu 49'u tutuklu 129 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Duruşmada bir sanığın Fetullah Gülen için hoca ifadesi kullanmasına kızan mahkeme başkanı, "Hoca, deme şuna" diyerek tepkisini dile getirdi.

Bir diğer şüpheli T.B., de bir arkadaşının aracılığıyla katıldığı bir toplantıda Osman Demirhan'ın toplantıda bulunanlara Fetullah Gülen'e ziyaret edilmesi için vize alması gerektiğini, daha sonra himmet adı altında para istediğini ifade etti.

T.B.'nin ifadelerinin okunmasının ardından suçlamaları kabul etmeyen Osman Demirhan, "Amerika'ya vize almak kolay mı?" diye sordu. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Mustafa Yazıcı, "Sen Amerika'dan gelirken yakalandın mı?" diye sordu.

"HOCA DEME ŞUNA"

Demirhan da, "Her Amerika'ya giden Fetullah Hoca ile ziyaret etmek zorunda mı?"dedi. Mahkeme Başkanı Yazıcı, Demirhan'a "Hoca, deme şuna" diyerek tepkisini dile getirdi.

Şüpheli Ş.Ö. de dönemin Isparta Valisi Memduh Oğuz'un davetiyle Mozanbik'e gittiğini, havalimanına gittiklerinde Osman Demirhan'ı gördüğünü, o anda bu gezinin örgütün gezisinin olduğunu anladığını ifadesinde anlattı. Ş.Ö., gittikleri yerde örgüte ait okulların gezildiğini de söyledi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.