Devlete olan borcunu kazandığı madalyalarla ödüyor

SPOR 20.02.2017 - 12:07, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

Devlete olan borcunu kazandığı madalyalarla ödüyor

Isparta'da babasının ölümünün ardından devlet korumasına alınan ve çocuk evlerinde kalan bedensel engelli Muammer Çankaya , 47 yaşında başladığı Badminton'da 9 yıl üst üste şampiyonluklar kazanarak, devlete olan vefa borcunu başarılarıyla ödüyor. Isparta'nın Eğirdir ilçesinde kalça çıkıklığı nedeniyle bedensel engelli olarak dünyaya gelen Muammer Çankaya, 10 yaşında babasını kaybetmesinin ardından Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumuna bağlı çocuk evlerinde kalmaya başladı. Burada 1979 yılına kadar kalan ve eğitimine devam eden Çankaya, 18 yaşına geldikten sonra kurumdan ayrıldı ve kendi imkanlarıyla Isparta Meslek Yüksekokulunda üniversite öğrenimini tamamladı. Geçen sürede evlenen ve bir çocuğu dünyaya gelen Çankaya, 1993 yılında açılan sınavı kazanarak bir zamanlar çocuk olarak kaldığı kuruma bu kez teknisyen memur olarak geri döndü. Kurumda çalıştığı dönemde Yetiştirme Yurdu Spor Kulubü başkanlığı yapan ve bir arkadaşının aracılığıyla 2008 yılında, 47 yaşındayken badminton sporu ile tanışan Çankaya, bedensel engeli nedeniyle biraz da çekinerek girdiği bu spor dalında şampiyonluklara ulaştı. Milli takımda "dede" diye hitap ediliyor Badmintona başladıktan sonra katıldığı her Bedensel Engelliler Türkiye Şampiyonasında birincilik elde eden ve uluslararası yarışmalarda da aralarında Avrupa ikinciliğinin olduğu çok sayıda derece kazanan Çankaya, haftanın 5 günü antrenmanlarına devam ediyor. Badminton bedensel engelliler şampiyonlarına katılan en yaşlı sporcu olan ve milli takımda yaşından dolayı "Dede" olarak hitap edilen Çankaya, devlete vefa borcunu bir yandan kazandığı madalyalarla diğer taraftan bir zamanlar kendisinin de kaldığı çocuk evlerindeki çocuklara badminton öğreterek ödemeye çalışıyor. "Bu spora başlayalı 9 yıl oldu, 9 yıldır Türkiye şampiyonuyum" Çankaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğuştan bir bacağının diğerinden 7 santimetre kısa olduğunu söyledi. İlk başlarda bedensel engeli nedeniyle bu sporu yapmaktan çekindiğini ancak yanındakilerinin kendini cesaretlendirmesiyle badmintona başladığını belirten Çankaya, "İlk 7 gün biraz zorluğunu çektik. Allah'a şükür bu spora başlayalı 9 yıl oldu, 9 yıldır Türkiye şampiyonuyum. Bunun yanında milli takıma seçildim. 8 yıldır milli sporcuyum. Avrupa ikincilik ve üçüncülüklerim var. Aynı zamanda veteranlar denilen 35 yaş üstünde sağlam sporcularla da mücadele ediyorum. O dalda derecelerim var. "dedi. 

Isparta'da babasının ölümünün ardından devlet korumasına alınan ve çocuk evlerinde kalan bedensel engelli Muammer Çankaya , 47 yaşında başladığı Badminton'da 9 yıl üst üste şampiyonluklar kazanarak, devlete olan vefa borcunu başarılarıyla ödüyor.

Isparta'nın Eğirdir ilçesinde kalça çıkıklığı nedeniyle bedensel engelli olarak dünyaya gelen Muammer Çankaya, 10 yaşında babasını kaybetmesinin ardından Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumuna bağlı çocuk evlerinde kalmaya başladı.

Burada 1979 yılına kadar kalan ve eğitimine devam eden Çankaya, 18 yaşına geldikten sonra kurumdan ayrıldı ve kendi imkanlarıyla Isparta Meslek Yüksekokulunda üniversite öğrenimini tamamladı. Geçen sürede evlenen ve bir çocuğu dünyaya gelen Çankaya, 1993 yılında açılan sınavı kazanarak bir zamanlar çocuk olarak kaldığı kuruma bu kez teknisyen memur olarak geri döndü.

Kurumda çalıştığı dönemde Yetiştirme Yurdu Spor Kulubü başkanlığı yapan ve bir arkadaşının aracılığıyla 2008 yılında, 47 yaşındayken badminton sporu ile tanışan Çankaya, bedensel engeli nedeniyle biraz da çekinerek girdiği bu spor dalında şampiyonluklara ulaştı.

Milli takımda "dede" diye hitap ediliyor


Badmintona başladıktan sonra katıldığı her Bedensel Engelliler Türkiye Şampiyonasında birincilik elde eden ve uluslararası yarışmalarda da aralarında Avrupa ikinciliğinin olduğu çok sayıda derece kazanan Çankaya, haftanın 5 günü antrenmanlarına devam ediyor.

Badminton bedensel engelliler şampiyonlarına katılan en yaşlı sporcu olan ve milli takımda yaşından dolayı "Dede" olarak hitap edilen Çankaya, devlete vefa borcunu bir yandan kazandığı madalyalarla diğer taraftan bir zamanlar kendisinin de kaldığı çocuk evlerindeki çocuklara badminton öğreterek ödemeye çalışıyor.




"Bu spora başlayalı 9 yıl oldu, 9 yıldır Türkiye şampiyonuyum"


Çankaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğuştan bir bacağının diğerinden 7 santimetre kısa olduğunu söyledi.

İlk başlarda bedensel engeli nedeniyle bu sporu yapmaktan çekindiğini ancak yanındakilerinin kendini cesaretlendirmesiyle badmintona başladığını belirten Çankaya, "İlk 7 gün biraz zorluğunu çektik. Allah'a şükür bu spora başlayalı 9 yıl oldu, 9 yıldır Türkiye şampiyonuyum. Bunun yanında milli takıma seçildim. 8 yıldır milli sporcuyum. Avrupa ikincilik ve üçüncülüklerim var. Aynı zamanda veteranlar denilen 35 yaş üstünde sağlam sporcularla da mücadele ediyorum. O dalda derecelerim var. "dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.