Dinçtürk ‘8 Haziran’da sorunlarınızı çözeceğiz’

SİYASET 04.06.2015 - 13:14, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

Dinçtürk ‘8 Haziran’da sorunlarınızı çözeceğiz’

Cumhuriyet Halk Partisi Isparta Milletvekili İsa Önder Dinçtürk  seçim çalışmaları kapsamında Türkiye Muharip Gaziler Derneği Isparta Şubesini ziyaret etti. 7 Haziran genel seçimlerine sayılı günler kala, seçim çalışmalarına aralıksız devam eden CHP’li Dinçtürk Türkiye Muharip Gaziler Derneği Isparta Şubesini ziyaret ederek, gazilerin sorunlarına kulak verdi.  Bir muharip gazinin ‘Bizler Türkiye Cumhuriyeti için mevzide birlikte çarpışırken, birimiz gazi olmuş diğerimiz ise muharip gazi… Ama devlet bizim hepimize aynı imkanları tanımıyor. Diğer gazi çocuklarına tanınan iş imkanları bizde yok. Bu ayrıştırmadan rahatsızız’ söylemine yanıt veren CHP’li Dinçtürk, “İşte bu malum zihniyet gazilerimizi bile ayrıştırma politikası yapmaktadır. Burası siyaset üstü bir yerdedir. Ancak görüldüğü üzere, bu malum zihniyet yine yapacağını yapmış ve ülkesi için canı pahasına cephede mücadele eden insanları bile ayırmıştır. Bu durum vahimiyeti apaçık ortaya koymaktadır’ dedi. Cumhuriyet Halk Partisi’nin 2015 Seçim Bildirgesi’nde işsizlik konusunda genel politikalrın yer aldığına dikkat çeken Dinçtürk, “Şu anda hali hazırda üniversite mezunu birçok gencimiz işsiz. Atanamayan öğretmen sayımız oldukça fazla... Bizim iktidarımızla tüm bu sorunları kökünden çözerek, ülkenin refaha kavuşması sağlanacak ve ülkemizde işsiz genç kalmayacak’ diye konuştu.  Öte yandan ‘Şeref aylığı’ adı altında ödenen ücretin sıkıntılı söylemlere yol açtığını dile getiren gaziler bu durumun da düzeltilmesi gerektiğini kaydetti. Gazilerin arasında, ödenen ücrete göre az ya da çok şerefli şeklinde yorumlar yapıldığı söylemlerini de sert bir dille eleştiren Dinçtürk, “Şeref ölçülemez bir olgudur. Bunu ölçmek kimsenin haddi de değildir. Bu aylıkların adının böyle anılması da gerçekten üzücüdür” şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Isparta Milletvekili İsa Önder Dinçtürk  seçim çalışmaları kapsamında Türkiye Muharip Gaziler Derneği Isparta Şubesini ziyaret etti.

7 Haziran genel seçimlerine sayılı günler kala, seçim çalışmalarına aralıksız devam eden CHP’li Dinçtürk Türkiye Muharip Gaziler Derneği Isparta Şubesini ziyaret ederek, gazilerin sorunlarına kulak verdi. 

Bir muharip gazinin ‘Bizler Türkiye Cumhuriyeti için mevzide birlikte çarpışırken, birimiz gazi olmuş diğerimiz ise muharip gazi… Ama devlet bizim hepimize aynı imkanları tanımıyor. Diğer gazi çocuklarına tanınan iş imkanları bizde yok. Bu ayrıştırmadan rahatsızız’ söylemine yanıt veren CHP’li Dinçtürk, “İşte bu malum zihniyet gazilerimizi bile ayrıştırma politikası yapmaktadır. Burası siyaset üstü bir yerdedir. Ancak görüldüğü üzere, bu malum zihniyet yine yapacağını yapmış ve ülkesi için canı pahasına cephede mücadele eden insanları bile ayırmıştır. Bu durum vahimiyeti apaçık ortaya koymaktadır’ dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 2015 Seçim Bildirgesi’nde işsizlik konusunda genel politikalrın yer aldığına dikkat çeken Dinçtürk, “Şu anda hali hazırda üniversite mezunu birçok gencimiz işsiz. Atanamayan öğretmen sayımız oldukça fazla... Bizim iktidarımızla tüm bu sorunları kökünden çözerek, ülkenin refaha kavuşması sağlanacak ve ülkemizde işsiz genç kalmayacak’ diye konuştu. 

Öte yandan ‘Şeref aylığı’ adı altında ödenen ücretin sıkıntılı söylemlere yol açtığını dile getiren gaziler bu durumun da düzeltilmesi gerektiğini kaydetti.

Gazilerin arasında, ödenen ücrete göre az ya da çok şerefli şeklinde yorumlar yapıldığı söylemlerini de sert bir dille eleştiren Dinçtürk, “Şeref ölçülemez bir olgudur. Bunu ölçmek kimsenin haddi de değildir. Bu aylıkların adının böyle anılması da gerçekten üzücüdür” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.