Ekrem Erdem'den koalisyon yorumu

SİYASET 12.07.2015 - 02:17, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

Ekrem Erdem'den koalisyon yorumu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem Isparta'da 25. Dönem Milletvekil AK Parti Milletvekili Sürayya Sadi Bilgiç'in verdiği iftar yemeğinden kualisyonu değerlendirdi. Erdem, Isparta’da AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç davete üzerine katıldığı iftar yemeğine, AK Parti Milletvekili Recep Özel ve MHP Milletvekili Nuri Okutan’ın yanı sıra Isparta protokolü de katıldı İftar sonunda gazetecilere kısa bir değerlendirmede bulunan Erdem, koalisyon gündemini değerlendirdi. Ekrem Erdem; " Koalisyon kurma imkanlarını partilerin yaklaşımları belirleyecek. tek başına AK Parti'nin istemesiyle de olmuyor, koalisyon kurma imkanlarını partilerin yaklaşımları belirleyecek " dedi. Halkın hükümetin kurulmasını beklediğini söyleyen Erdem, "Seçimin ertesi gününden itibaren biz çalışmalarımızı yürüttük. Kimlerle koalisyon kurabiliriz, onların duyarlı olduğu konular nedir? Vaatleri nedir? Ortak hareket edilecek noktalar nelerdir? Biz dersimize gerçekten çok iyi çalıştık. Bu çalışmalar neticesinde Cumhurbaşkanımız Başbakanımıza tekrar hükümeti kurma yetkisi verdi. Bu çerçevede pazartesi CHP ile görüşme yapılacak. Tabii bu koalisyon kurma imkanlarını partilerin yaklaşımları belirleyecek. Tek başına AK Parti’nin istemesiyle de olmuyor. Bu millet ortaya bir koalisyon ortamı koydu. Dolayısıyla bunu bütün siyasi partilerin değerlendirmesi lazım. Yokuşa yormadan samimi olarak koalisyonda yer almaya gayret etmeleri gerekiyor diye düşünüyorum. Bu noktada AK Parti fazlasıyla üzerine düşeni yapacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi. "HER RAMAZAN TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINA DAĞILIRIZ" Isparta’da olmaktan duyduğu memnuniyeti de dile getiren Erdem, "Biz Ak Parti olarak her Ramazan Genel Başkan Yardımcılarımız ve Bakanlarımız Türkiye’nin dört bir yanına dağılır, bu tür iftarlara katılır. Bu çerçevede ben de bugün sizlerle birlikte Isparta’da bu güzel mekanda iftar yaptık. Çok güzel bir ortam. Üniversitemizle bürokrasimizle buluştuğumuz önemli bir iftar oldu. Bu organizasyonu yapan başta değerli milletvekilimiz Süreyya Bey’e de teşekkür ediyorum. Bugün ayrıca teşkilatla birlikte sahuru da birlikte yapacağız. Sohbet toplantısı şeklinde orada da teşkilatla buluşacağız" şeklinde konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem Isparta'da 25. Dönem Milletvekil AK Parti Milletvekili Sürayya Sadi Bilgiç'in verdiği iftar yemeğinden kualisyonu değerlendirdi.

Erdem, Isparta’da AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç davete üzerine katıldığı iftar yemeğine, AK Parti Milletvekili Recep Özel ve MHP Milletvekili Nuri Okutan’ın yanı sıra Isparta protokolü de katıldı İftar sonunda gazetecilere kısa bir değerlendirmede bulunan Erdem, koalisyon gündemini değerlendirdi.

Ekrem Erdem; " Koalisyon kurma imkanlarını partilerin yaklaşımları belirleyecek. tek başına AK Parti'nin istemesiyle de olmuyor, koalisyon kurma imkanlarını partilerin yaklaşımları belirleyecek " dedi.

Halkın hükümetin kurulmasını beklediğini söyleyen Erdem, "Seçimin ertesi gününden itibaren biz çalışmalarımızı yürüttük. Kimlerle koalisyon kurabiliriz, onların duyarlı olduğu konular nedir? Vaatleri nedir? Ortak hareket edilecek noktalar nelerdir? Biz dersimize gerçekten çok iyi çalıştık. Bu çalışmalar neticesinde Cumhurbaşkanımız Başbakanımıza tekrar hükümeti kurma yetkisi verdi. Bu çerçevede pazartesi CHP ile görüşme yapılacak. Tabii bu koalisyon kurma imkanlarını partilerin yaklaşımları belirleyecek. Tek başına AK Parti’nin istemesiyle de olmuyor. Bu millet ortaya bir koalisyon ortamı koydu. Dolayısıyla bunu bütün siyasi partilerin değerlendirmesi lazım. Yokuşa yormadan samimi olarak koalisyonda yer almaya gayret etmeleri gerekiyor diye düşünüyorum. Bu noktada AK Parti fazlasıyla üzerine düşeni yapacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.



"HER RAMAZAN TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINA DAĞILIRIZ"

Isparta’da olmaktan duyduğu memnuniyeti de dile getiren Erdem, "Biz Ak Parti olarak her Ramazan Genel Başkan Yardımcılarımız ve Bakanlarımız Türkiye’nin dört bir yanına dağılır, bu tür iftarlara katılır. Bu çerçevede ben de bugün sizlerle birlikte Isparta’da bu güzel mekanda iftar yaptık. Çok güzel bir ortam. Üniversitemizle bürokrasimizle buluştuğumuz önemli bir iftar oldu. Bu organizasyonu yapan başta değerli milletvekilimiz Süreyya Bey’e de teşekkür ediyorum. Bugün ayrıca teşkilatla birlikte sahuru da birlikte yapacağız. Sohbet toplantısı şeklinde orada da teşkilatla buluşacağız" şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.