Emekliye yeni yılda yeni maaş

EKONOMİ 12.10.2016 - 10:30, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

Emekliye yeni yılda yeni maaş

İşçi ve Bağ-Kur emeklileri ise yeni maaşını öğrenmek için bu yılın ikinci yarısında gerçekleşecek enflasyonu bekleyecek. Peki, emekliye ne kadar zam yapılması bekleniyor?
Emekliye yeni yılda yeni maaş İşçi ve Bağ-Kur emeklileri ise yeni maaşını öğrenmek için bu yılın ikinci yarısında gerçekleşecek enflasyonu bekleyecek. Peki, emekliye ne kadar zam yapılması bekleniyor? Bu soruya yanıt Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal’dan geldi. SSK ve Bağ-Kur emeklileri her yılın Ocak ve Temmuz dönemlerinde, bir önceki 6 aylık dönemde gerçekleşen enflasyon kadar zam alıyor.2016’nın ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak zammını belirleyecek. Bu oran da 3 Ocak’ta Türkiye İstatistik Kurumu tarafından enflasyon verilerinin açıklanmasıyla belli olacak. Yılın ikinci yarısında enflasyonun yüzde 3’ün üzerinde olması beklediklerinin altını çizen Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, “Ancak bu yeterli değil. Bunun yanında seyyanen zam istiyoruz” diye konuştu.Enflasyon eğer yüzde 3.5 civarında çıkarsa; Ocak'ta en düşük maaş 2000 yılından önce emekli olan SSK’lılarda bin 386, 2000'den sonrakilerde 826, Bağ- Kur esnaf emeklilerinde bin 204, Bağ- Kur tarım emeklilerinde ise 948 liraya yükselecek.SSK ve Bağ-Kur emeklileri, 2017’nin ikinci zammını da Temmuz’da alacak. Bu zammın oranını da 2017’nin ilk 6 aylık döneminde gerçekleşecek enflasyon belirleyecek.  
İşçi ve Bağ-Kur emeklileri ise yeni maaşını öğrenmek için bu yılın ikinci yarısında gerçekleşecek enflasyonu bekleyecek. Peki, emekliye ne kadar zam yapılması bekleniyor?

Emekliye yeni yılda yeni maaş

İşçi ve Bağ-Kur emeklileri ise yeni maaşını öğrenmek için bu yılın ikinci yarısında gerçekleşecek enflasyonu bekleyecek. Peki, emekliye ne kadar zam yapılması bekleniyor? Bu soruya yanıt Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal’dan geldi. SSK ve Bağ-Kur emeklileri her yılın Ocak ve Temmuz dönemlerinde, bir önceki 6 aylık dönemde gerçekleşen enflasyon kadar zam alıyor.2016’nın ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak zammını belirleyecek. Bu oran da 3 Ocak’ta Türkiye İstatistik Kurumu tarafından enflasyon verilerinin açıklanmasıyla belli olacak. Yılın ikinci yarısında enflasyonun yüzde 3’ün üzerinde olması beklediklerinin altını çizen Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, “Ancak bu yeterli değil. Bunun yanında seyyanen zam istiyoruz” diye konuştu.Enflasyon eğer yüzde 3.5 civarında çıkarsa; Ocak'ta en düşük maaş 2000 yılından önce emekli olan SSK’lılarda bin 386, 2000'den sonrakilerde 826, Bağ- Kur esnaf emeklilerinde bin 204, Bağ- Kur tarım emeklilerinde ise 948 liraya yükselecek.SSK ve Bağ-Kur emeklileri, 2017’nin ikinci zammını da Temmuz’da alacak. Bu zammın oranını da 2017’nin ilk 6 aylık döneminde gerçekleşecek enflasyon belirleyecek.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.