En düşük emekliği aylığı 2 bin lira olmalı, ilaç katkı payı kaldırılmalı

ISPARTA 26.04.2021 - 13:27, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

En düşük emekliği aylığı 2 bin lira olmalı, ilaç katkı payı kaldırılmalı

Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Isparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, yıllar içinde asgari geçim indiriminin artırılarak memurun korunduğunu buna karşın emekliler için ek ödeme oranının sabit kaldığını söyledi. “Ek ödeme oranı yüzde 10'a çıkarılsın” dedi.
Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Isparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, emeklilerin sorunlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. En düşük emekli aylığının 2 bin liraya çıkarılması gerektiğini belirten Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Isparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, 2000 yılı sonrası emeklilerin intibak ile ilaç katkı payı sorunlarına değindi. Ersal: “Bin 500 TL’nin altında kalan emekli maaşlarının biran önce 2 bin TL’ye çıkarılması gündemimizde ve Ankara’da bunun çalışmasını yapmaktayız.  Ayrıca 2000 yılı sonrası emeklilerimizin intibak yasasının biran önce çıkarılması için girişimlerimiz devam etmekte bu konuda Ankara’da milletvekillerimizle bakanlarla görüşmelerimiz çalışmalarımız devam etmektedir. 2000 öncesi emeklilerimize verildi 2000 sonrası emeklilerimize de verilmesi noktasında mücadelemiz devam etmektedir. Emeklilerimiz umutlarını kesmesin biz bu hakları kazandın nasıl olsa bize verecekler bu bizlerin kazanılmış haklarıdır. Genel merkezdeki çalışmalarımızdan biriside katkı payları emeklilerimizin bir ayağı hastanede olduğu için ay içerisinde her emeklimizden cüzide olsa para kesilmekte bazı emeklilerimizden ise yüksek rakamlar kesiliyor bu paranın da kaldırılması için eğer kaldırılmayacaksa da bu rakamın asgari seviyeye indirilmesi için mücadele ediyoruz.    EK ÖDEME ARTIRILMALI, ARTIK SEYYANEN ZAM VERİLMELİ Emekliye verilen ek ödemelerin artırılması gerektiğini dile getiren Ersal, emeklilere artık yüzdelik değil, seyyanen zam verilmesini istediklerini söyledi. Başkan Ersal:  Emekliler olarak biliyorsunuz ki eskiden fatura fiş topluyorduk, bu fatura fiş olayı kaldırıldı bizlerin girişimleri neticesinde maaşlarımıza yüzde 4-5 oranında bir ek ödeme olarak yansıtılıyor. Bizlerde en düşük KDV yüzde 8 oranında olacak şekilde emekli maaşımıza ek ödeme olarak bunun ilave edilmesi için çalışmalar yapıyoruz. Bu süreçte bu konuyu da halletmiş olacağız, biliyorsunuz ki bizim en sıkıntı çektiğimiz TÜFE’den zam alıyoruz biz Ocak ve Temmuz aylarında esas bizim belimizi büken bu yani bu TÜFE aslında bizim sırtımızdı KÜFE bunun bizim sırtımızdan alınması lazım bu KÜFE’nin içinde 400 kalem mal var  ve bu 400 kalemin içinde bizim işimize yaramayan mallarla bizlerin maaşlarını değerlendiriyorlar.  Misine, pinpon topu, at nalı gibi ürünler var bunların çıkarılıp gerçekten enflasyonumuzun değerlendirilmesini domates, biber, salatalık, akaryakıt, ekmek, zeytinyağı, çiçekyağı, elektriğin, suyun yani günlük kullandığımız şeylere göre değerlendirerek maaşımızın ayarlanmasını istiyoruz. Bizler emekliler olarak yüzdelik oranda değil seyyanen zam istiyoruz.” dedi. (HABER MERKEZİ)
Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Isparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, yıllar içinde asgari geçim indiriminin artırılarak memurun korunduğunu buna karşın emekliler için ek ödeme oranının sabit kaldığını söyledi. “Ek ödeme oranı yüzde 10'a çıkarılsın” dedi.

Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Isparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, emeklilerin sorunlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. En düşük emekli aylığının 2 bin liraya çıkarılması gerektiğini belirten Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Isparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, 2000 yılı sonrası emeklilerin intibak ile ilaç katkı payı sorunlarına değindi.

Ersal: “Bin 500 TL’nin altında kalan emekli maaşlarının biran önce 2 bin TL’ye çıkarılması gündemimizde ve Ankara’da bunun çalışmasını yapmaktayız.  Ayrıca 2000 yılı sonrası emeklilerimizin intibak yasasının biran önce çıkarılması için girişimlerimiz devam etmekte bu konuda Ankara’da milletvekillerimizle bakanlarla görüşmelerimiz çalışmalarımız devam etmektedir. 2000 öncesi emeklilerimize verildi 2000 sonrası emeklilerimize de verilmesi noktasında mücadelemiz devam etmektedir. Emeklilerimiz umutlarını kesmesin biz bu hakları kazandın nasıl olsa bize verecekler bu bizlerin kazanılmış haklarıdır. Genel merkezdeki çalışmalarımızdan biriside katkı payları emeklilerimizin bir ayağı hastanede olduğu için ay içerisinde her emeklimizden cüzide olsa para kesilmekte bazı emeklilerimizden ise yüksek rakamlar kesiliyor bu paranın da kaldırılması için eğer kaldırılmayacaksa da bu rakamın asgari seviyeye indirilmesi için mücadele ediyoruz.   

EK ÖDEME ARTIRILMALI, ARTIK SEYYANEN ZAM VERİLMELİ

Emekliye verilen ek ödemelerin artırılması gerektiğini dile getiren Ersal, emeklilere artık yüzdelik değil, seyyanen zam verilmesini istediklerini söyledi. Başkan Ersal:  Emekliler olarak biliyorsunuz ki eskiden fatura fiş topluyorduk, bu fatura fiş olayı kaldırıldı bizlerin girişimleri neticesinde maaşlarımıza yüzde 4-5 oranında bir ek ödeme olarak yansıtılıyor. Bizlerde en düşük KDV yüzde 8 oranında olacak şekilde emekli maaşımıza ek ödeme olarak bunun ilave edilmesi için çalışmalar yapıyoruz. Bu süreçte bu konuyu da halletmiş olacağız, biliyorsunuz ki bizim en sıkıntı çektiğimiz TÜFE’den zam alıyoruz biz Ocak ve Temmuz aylarında esas bizim belimizi büken bu yani bu TÜFE aslında bizim sırtımızdı KÜFE bunun bizim sırtımızdan alınması lazım bu KÜFE’nin içinde 400 kalem mal var  ve bu 400 kalemin içinde bizim işimize yaramayan mallarla bizlerin maaşlarını değerlendiriyorlar.  Misine, pinpon topu, at nalı gibi ürünler var bunların çıkarılıp gerçekten enflasyonumuzun değerlendirilmesini domates, biber, salatalık, akaryakıt, ekmek, zeytinyağı, çiçekyağı, elektriğin, suyun yani günlük kullandığımız şeylere göre değerlendirerek maaşımızın ayarlanmasını istiyoruz. Bizler emekliler olarak yüzdelik oranda değil seyyanen zam istiyoruz.” dedi. (HABER MERKEZİ)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.