Erdoğan’ın talimatı yerine ulaştı!

ISPARTA 02.12.2016 - 08:47, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

Erdoğan’ın talimatı yerine ulaştı!

Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan’ın AVM’lerdeki kiraların Türk parasına çevrilmesi talimatını yeri-ne getiren IYAŞ, döviz kurlarını 2.80’e sabitledi!
    Doların son haftalarda Türk lirası karşısında kazandığı değer ve piyasalar üzerindeki baskısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da gündemindeydi. 7. Boğaziçi Zirvesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, AVM'lerde ödenen kiraların Türk lirası cinsine dönmesi önerisinde bulundu. AVM kiralarının dövizle ödenmesine tepki     Piyasaların döviz baskısından kurtulmasının önemine dikkat çeken ve borçlanırken Türk lirası üzerinden borçlanma yollarının aranmasını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan:     "Son günlerde AVM'lerde patronlar dövizle kiralama yolunu seçiyorlar. Biz de diyoruz ki, burada yeni adımlar atmak mümkün. Geçici bir düzenleme ya da gereken her neyse yapılır. Bu kiralamalar da ülkemizin bu süreci başarıyla atlatabilmesi için perli para birimiyle atılmalıdır..." ifadelerini kullandı.      Birlik çağrısı Konuşmasında AVM'lerdeki mağaza sahiplerine de seslenen Erdoğan: "Battı batacak bir esnaf var orada. Bu süreci beraber atlatmalıyız. Bu topraklar bizim" şeklinde konuştu.  Şehirleşme oranı yükseliyor     Yakın gelecekte şehirleşme faktörünün Türkiye genelinde daha da güçleneceğine de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehirleşmedeki artış ile birlikte eğitim, sağlık ve hizmetler başta olmak üzere yeni bakış açılarına ihtiyacın da giderek artacağını belirtti.  ispartamanset.com ÇALIŞ: KURU SABİTLEDİK     Cumhurbaşkanı Erdoğanın bu çıkışı sonrasında ilk tepki Isparta IYAŞ AVM’den geldi. AVM Genel müdürü Celalittin Çalış, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısına uyduklarını ve kira bedellerinin kur üzerinden Türk parasi ile tahsil ettiklerini söyledi. Çalış, önce 2.50 TL üzerinden kira bedelleri tahsil ediliyordu, şimdi ise 2.80’de sabitledik ve kira gelirlerini bu kur üzerinden Türk parası şeklinde aldıklarını dile getirdi. Çalış şunları söyledi. “Eski kipa ile birlikte yaklaşık 150 adet kiracımız var ve bu kiracılarımıza her türlü kolaylığı sağlıyoruz. Yönetim olarak kiracılarımızıda kollamak, onları zor durumda bırakmamak ve cirolarını artırmak için başta araba kampanyaları olmak üzere birçok etkinliğide yönetim olarak yerine getiriyoruz” dedi.     AVM Genel Müdürü Çalış, 2017 yılındada kiracıların kira bedellerini sabit döviz kuru üzerinden Türk lirası ile ödeyeceklerinide sözlerine ekledi.     Bu arada eski KİPA’nın yerini satın alarak burada tadilatlarını sürdüren IYAŞ yönetim kurulu adına açıklama yapan Süleymaen Dağlı ise, Ocak ayından itibaren IYAŞ PARK BULVAR olarak hizmet vereceklerini söyledi.     Öte yandan IYAŞ ortaklarının döviz kuru ile ortak olmasına rağmen kar paylarını Türk lirası üzerinden aldıklarıda öğrenildi.
Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan’ın AVM’lerdeki kiraların Türk parasına çevrilmesi talimatını yeri-ne getiren IYAŞ, döviz kurlarını 2.80’e sabitledi!

    Doların son haftalarda Türk lirası karşısında kazandığı değer ve piyasalar üzerindeki baskısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da gündemindeydi. 7. Boğaziçi Zirvesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, AVM'lerde ödenen kiraların Türk lirası cinsine dönmesi önerisinde bulundu.
AVM kiralarının dövizle ödenmesine tepki
    Piyasaların döviz baskısından kurtulmasının önemine dikkat çeken ve borçlanırken Türk lirası üzerinden borçlanma yollarının aranmasını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan:
    "Son günlerde AVM'lerde patronlar dövizle kiralama yolunu seçiyorlar. Biz de diyoruz ki, burada yeni adımlar atmak mümkün. Geçici bir düzenleme ya da gereken her neyse yapılır. Bu kiralamalar da ülkemizin bu süreci başarıyla atlatabilmesi için perli para birimiyle atılmalıdır..." ifadelerini kullandı. 
    Birlik çağrısı
Konuşmasında AVM'lerdeki mağaza sahiplerine de seslenen Erdoğan: "Battı batacak bir esnaf var orada. Bu süreci beraber atlatmalıyız. Bu topraklar bizim" şeklinde konuştu. 
Şehirleşme oranı yükseliyor
    Yakın gelecekte şehirleşme faktörünün Türkiye genelinde daha da güçleneceğine de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehirleşmedeki artış ile birlikte eğitim, sağlık ve hizmetler başta olmak üzere yeni bakış açılarına ihtiyacın da giderek artacağını belirtti. 

ispartamanset.com

ÇALIŞ: KURU SABİTLEDİK
    Cumhurbaşkanı Erdoğanın bu çıkışı sonrasında ilk tepki Isparta IYAŞ AVM’den geldi. AVM Genel müdürü Celalittin Çalış, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısına uyduklarını ve kira bedellerinin kur üzerinden Türk parasi ile tahsil ettiklerini söyledi. Çalış, önce 2.50 TL üzerinden kira bedelleri tahsil ediliyordu, şimdi ise 2.80’de sabitledik ve kira gelirlerini bu kur üzerinden Türk parası şeklinde aldıklarını dile getirdi. Çalış şunları söyledi. “Eski kipa ile birlikte yaklaşık 150 adet kiracımız var ve bu kiracılarımıza her türlü kolaylığı sağlıyoruz. Yönetim olarak kiracılarımızıda kollamak, onları zor durumda bırakmamak ve cirolarını artırmak için başta araba kampanyaları olmak üzere birçok etkinliğide yönetim olarak yerine getiriyoruz” dedi.
    AVM Genel Müdürü Çalış, 2017 yılındada kiracıların kira bedellerini sabit döviz kuru üzerinden Türk lirası ile ödeyeceklerinide sözlerine ekledi.
    Bu arada eski KİPA’nın yerini satın alarak burada tadilatlarını sürdüren IYAŞ yönetim kurulu adına açıklama yapan Süleymaen Dağlı ise, Ocak ayından itibaren IYAŞ PARK BULVAR olarak hizmet vereceklerini söyledi.
    Öte yandan IYAŞ ortaklarının döviz kuru ile ortak olmasına rağmen kar paylarını Türk lirası üzerinden aldıklarıda öğrenildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.