FETÖ'nün özel doktoru SDÜ'den kovuldu

ISPARTA 02.05.2016 - 12:04, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

FETÖ'nün özel doktoru SDÜ'den kovuldu

Isparta merkezli FETÖ operasyonu öncesi Pensilvanya'ya kaçtığı belirlenen firari eski Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Numan Tamer'in Tıp Fakültesindeki görevine son verildi. FETÖ lideri Gülen'in özel doktoru olan ve FETÖ hiyeraşisinde tutuklu eski Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu'nun da üstünde olan Prof. Dr.Tamer'in üniversitenin ''büyük ağabeyi'' olarak biliniyordu. Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Isparta merkezli 6 ilde gerçekleştirilen FETÖ operasyonunda hakkında yakalama kararı bulunan Prof. Dr. Tamer, operasyondan hemen önce yıllık izne çıkarak ABD'den geri dönmedi. Bunun üzerine Tıp Fakültesi Dekanlığı, SDÜ rektörlüğüne gönderdiği yazıda, Firari Tamer'in 29 Şubat 2016'da 30 günlük yıllık izne ayrıldığı belirtilerek, Tamer'in görevine başlaması gereken tarihte ve bunu takip eden 10 günlük sürede işine dönmediği kaydedildi. Yazıda, bu nedenle Prof. Dr. Tamer'in 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun ilgili maddeleri gereğince "görevden çekilmiş" sayılması talep edildi. Söz konusu talep, rektörlük tarafından onaylanarak Tamer'in üniversitedeki görevine son verildi. Isparta merkezli 6 ilde gerçekleştirilen operasyonda 52 kişi gözaltına alınmış, aralarında eski SDÜ Rektörü Prof. Dr. İbicioğlu'nun da bulunduğu 29 şüpheli tutuklanmıştı. Soruşturma kapsamında aranan Tamer'in, operasyondan bir süre önce ABD'ye kaçtığı bildirilmişti. FETÖ lideri Gülen'in özel doktoru olan ve sık sık Pensilvanya'ya giden firari Profesör Tamer, paralel yapı hiyerarşisinde tutuklu eski SDÜ rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu'nun üstünde olup, üniversite yönetimini elinde bulunduruyordu.

Isparta merkezli FETÖ operasyonu öncesi Pensilvanya'ya kaçtığı belirlenen firari eski Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Numan Tamer'in Tıp Fakültesindeki görevine son verildi. FETÖ lideri Gülen'in özel doktoru olan ve FETÖ hiyeraşisinde tutuklu eski Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu'nun da üstünde olan Prof. Dr.Tamer'in üniversitenin ''büyük ağabeyi'' olarak biliniyordu.

Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Isparta merkezli 6 ilde gerçekleştirilen FETÖ operasyonunda hakkında yakalama kararı bulunan Prof. Dr. Tamer, operasyondan hemen önce yıllık izne çıkarak ABD'den geri dönmedi.


Bunun üzerine Tıp Fakültesi Dekanlığı, SDÜ rektörlüğüne gönderdiği yazıda, Firari Tamer'in 29 Şubat 2016'da 30 günlük yıllık izne ayrıldığı belirtilerek, Tamer'in görevine başlaması gereken tarihte ve bunu takip eden 10 günlük sürede işine dönmediği kaydedildi.

Yazıda, bu nedenle Prof. Dr. Tamer'in 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun ilgili maddeleri gereğince "görevden çekilmiş" sayılması talep edildi.

Söz konusu talep, rektörlük tarafından onaylanarak Tamer'in üniversitedeki görevine son verildi.

Isparta merkezli 6 ilde gerçekleştirilen operasyonda 52 kişi gözaltına alınmış, aralarında eski SDÜ Rektörü Prof. Dr. İbicioğlu'nun da bulunduğu 29 şüpheli tutuklanmıştı. Soruşturma kapsamında aranan Tamer'in, operasyondan bir süre önce ABD'ye kaçtığı bildirilmişti.

FETÖ lideri Gülen'in özel doktoru olan ve sık sık Pensilvanya'ya giden firari Profesör Tamer, paralel yapı hiyerarşisinde tutuklu eski SDÜ rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu'nun üstünde olup, üniversite yönetimini elinde bulunduruyordu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.