Genç çiftçilere destekler devam ediyor

GÜNDEM 06.12.2017 - 09:46, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

Genç çiftçilere destekler devam ediyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan 'Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı' kapsamında 2 kadın çiftçilerimize 37’şerden toplam 74 adet merinos cinsi koyun hibe edildi. Eğirdir Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından kadın çiftçilerimiz Şenay Uysal (Sipahiler Köyü) ile Fadime Sağdur Aydemir (Tepeli Köyü)’e 2’şer erkek ve 35’er dişi olmak üzere 37’şer adet koyun teslim edildi. Pınar Pazarında gerçekleştirilen Koyun dağıtım törenine; Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Uğur Turgut, Ziraat Mühendisi Aslıhan Yıldırım, Veteriner Hekim Ahmet Koyuncu ve vatandaşlar katıldı. Yerelde kırsal kalkınmayı geliştirmek, çiftçinin gelirini arttırmak amacıyla 2016 yılında başlatılan Genç Çiftçi Projesi kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) organizasyonlarıyla Lüleburgaz’dan temin edilen koyunlar bugün Eğirdir’e geldi. Proje kapsamında koyunları almaya hak kazanan Şenay Uysal ve Fadime Sağdur Aydemir koyunlarını almanın mutluluğunu yaşadılar. Genç çiftçi projesi hakkında bir açıklama yapan Eğirdir Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Uğur Turgut: “Tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve genç kırsal nüfusun istihdamına katkı sağlayacak kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesidir. Bugün de Eğirdir’de 2 bayan çiftçimize 37+37 toplam 74 adet koyun dağıtıyoruz. Bayanlarımız bu projeye başvurdular ve hak kazandılar. Kendilerine hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Genç Çiftçi projesinin 2018 yılında da devam edeceğini belirten Turgut: “Genç Çiftçi projesi 2018 yılında da devam edecek.” diye konuştu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan 'Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı' kapsamında 2 kadın çiftçilerimize 37’şerden toplam 74 adet merinos cinsi koyun hibe edildi.

Eğirdir Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından kadın çiftçilerimiz Şenay Uysal (Sipahiler Köyü) ile Fadime Sağdur Aydemir (Tepeli Köyü)’e 2’şer erkek ve 35’er dişi olmak üzere 37’şer adet koyun teslim edildi. Pınar Pazarında gerçekleştirilen Koyun dağıtım törenine; Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Uğur Turgut, Ziraat Mühendisi Aslıhan Yıldırım, Veteriner Hekim Ahmet Koyuncu ve vatandaşlar katıldı.

Yerelde kırsal kalkınmayı geliştirmek, çiftçinin gelirini arttırmak amacıyla 2016 yılında başlatılan Genç Çiftçi Projesi kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) organizasyonlarıyla Lüleburgaz’dan temin edilen koyunlar bugün Eğirdir’e geldi. Proje kapsamında koyunları almaya hak kazanan Şenay Uysal ve Fadime Sağdur Aydemir koyunlarını almanın mutluluğunu yaşadılar. Genç çiftçi projesi hakkında bir açıklama yapan Eğirdir Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Uğur Turgut: “Tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve genç kırsal nüfusun istihdamına katkı sağlayacak kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesidir. Bugün de Eğirdir’de 2 bayan çiftçimize 37+37 toplam 74 adet koyun dağıtıyoruz. Bayanlarımız bu projeye başvurdular ve hak kazandılar. Kendilerine hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Genç Çiftçi projesinin 2018 yılında da devam edeceğini belirten Turgut: “Genç Çiftçi projesi 2018 yılında da devam edecek.” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.