Gülde 2021 çok daha sıkıntılı geçecek

ISPARTA 25.03.2021 - 11:01, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

Gülde 2021 çok daha sıkıntılı geçecek

Gülbirilk Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Demir, gülçiçeğinin geniş tabana yayılan bir aileyi geçindirecek kadar sosyal tarım faaliyeti olduğuna dikkat çekti: Doktor, mühendis, işadamı 50-100 dönümlük gül bahçesi dikti, üretim attı.
Gülbirlik Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Demir, gülçiçeğinde 2020’de yaşanan sıkıntının 2021 sezonunda daha da çok fazlasının görüleceğini ileri sürdü. Gülde son yıllarda üretim ve verimin çok fazla arttığını belirten Demir, “2021 sezonu çok daha sıkıntılı geçecek” diyerek haziran ayında başlayacak gülçiçeği sezonuna ilişkin vahim bir tablo çizdi. Gülbirlik Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Demir, 2020 sezonundan üretilen gülyağının henüz stoklarda bulunduğunu söyledi. Avrupa piyasalarının daraldığını, gülyağı fiyatının düştüğünü belirten Demir, “geçen yıl sıkıntılı bir sezon yaşandı. Bu yıl çok daha büyük bir sıkıntı bekliyoruz. Bunun sadece pandemi ile alakası yok. İlimizde gülçiçeği üretimi arttı. Gül, geniş tabana yayılan sosyal bir tarım faaliyeti. Aile işletmeleri için yapılabilecek bir tarım. Ama Isparta’da herkes gül dikti. Doktor, mühendis, avukat, işadamı. 50-100 dönümlük gül bahçeleri oluşturuldu. Sulu tarım yapılıyor, verim daha da arttı. İlimizde gülçiçeği üretimi 35 bin dekarı buldu. Eskiden 300 kg. verim alınan bahçeden şimdi 1 ton gül alınıyor. Çünkü sulanıyor. Herkes işini yapacak. Gül işini şimdi herkes yapıyor. Büyük büyük bahçeler yapıldı, sulu tarım yapılıyor. Bu da üretimi artırdı. Bu kadar çok ürünü nereye satacaksınız. Önümüzdeki sezonda gül alımına ilişkin sıkıntılar yaşanacaktır. Çok üretmekle çok satış olmuyor. Gülyağı bir zamanlar 12 bin avro idi. Öyle devam etseydi bugün gülçiçeğinin kilosu 20 TL olurdu. Ama gülçiçeği üretimi arttı, gülyağı üretimi arttı. Piyasalar düştü” diye konuştu. (HABER MEKREZİ)
Gülbirilk Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Demir, gülçiçeğinin geniş tabana yayılan bir aileyi geçindirecek kadar sosyal tarım faaliyeti olduğuna dikkat çekti: Doktor, mühendis, işadamı 50-100 dönümlük gül bahçesi dikti, üretim attı.

Gülbirlik Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Demir, gülçiçeğinde 2020’de yaşanan sıkıntının 2021 sezonunda daha da çok fazlasının görüleceğini ileri sürdü. Gülde son yıllarda üretim ve verimin çok fazla arttığını belirten Demir, “2021 sezonu çok daha sıkıntılı geçecek” diyerek haziran ayında başlayacak gülçiçeği sezonuna ilişkin vahim bir tablo çizdi.

Gülbirlik Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Demir, 2020 sezonundan üretilen gülyağının henüz stoklarda bulunduğunu söyledi. Avrupa piyasalarının daraldığını, gülyağı fiyatının düştüğünü belirten Demir, “geçen yıl sıkıntılı bir sezon yaşandı. Bu yıl çok daha büyük bir sıkıntı bekliyoruz. Bunun sadece pandemi ile alakası yok. İlimizde gülçiçeği üretimi arttı. Gül, geniş tabana yayılan sosyal bir tarım faaliyeti. Aile işletmeleri için yapılabilecek bir tarım. Ama Isparta’da herkes gül dikti. Doktor, mühendis, avukat, işadamı. 50-100 dönümlük gül bahçeleri oluşturuldu. Sulu tarım yapılıyor, verim daha da arttı. İlimizde gülçiçeği üretimi 35 bin dekarı buldu. Eskiden 300 kg. verim alınan bahçeden şimdi 1 ton gül alınıyor. Çünkü sulanıyor. Herkes işini yapacak. Gül işini şimdi herkes yapıyor. Büyük büyük bahçeler yapıldı, sulu tarım yapılıyor. Bu da üretimi artırdı. Bu kadar çok ürünü nereye satacaksınız. Önümüzdeki sezonda gül alımına ilişkin sıkıntılar yaşanacaktır. Çok üretmekle çok satış olmuyor. Gülyağı bir zamanlar 12 bin avro idi. Öyle devam etseydi bugün gülçiçeğinin kilosu 20 TL olurdu. Ama gülçiçeği üretimi arttı, gülyağı üretimi arttı. Piyasalar düştü” diye konuştu. (HABER MEKREZİ)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.