Günaydın’dan Halk Otobüsü Fiyatlarında Devrim Gibi Karar

ISPARTA 04.07.2018 - 13:16, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

Günaydın’dan Halk Otobüsü Fiyatlarında Devrim Gibi Karar

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın özel halk otobüsleri biniş fiyatlarında devrim gibi karara imza attı. Encümen kararına göre öğrenciler 1 TL’den binecek, 30 dakika içerisinde ikinci otobüse binenler ücret ödemeyecek. TÜİK tarafından “Türkiye’nin Yaşanabilir En İyi İli” seçilen Isparta’da halk otobüsü fiyatlarında düzenlemeye gidildi. Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın ‘en ucuz belediye’ sloganı ile su, cenaze hizmetleri gibi kalemlerde zam yapmadığı Isparta’da halk otobüsleri fiyatlarında indirime gidildi. Sene başında Halk Otobüsleri Kooperatifinin zam talebini geri çeviren Başkan Günaydın bu seferde indirim yaptım. Belediye Encümenince alınan karar gereğince; 1 Temmuz’dan itibaren, ikameti Isparta’da olan ve ikametini Isparta’ya getiren, ilköğretim, orta öğretim ve üniversiteli tüm öğrenciler halk otobüslerine 1 TL’ye binecek. İkametini Isparta’ya getirmeyen öğrenciler ise otobüslerden 2 TL’ye faydalanacak. Ayrıca öğrencilerin daha önce ikametinin Isparta’da olduğunu ibraz etmesi için şart koşulan 1 aylık süre de 1 yıla çıkarıldı. AKTARMALAR ÜCRETSİZ OLACAK Belediye Encümeninin halk otobüsleri ile ilgili aldığı kararlar bununla da sınırlı kalmadı. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın önerisi ile belediye encümeni, aktarma dakikasını 15 dakikadan 30 dakikaya çıkardı. Bu kararla birlikte tüm halk otobüsü kullanıcıları 30 dakika içerisinde bir otobüsten başka bir otobüse geçince yeni bir ücret ödemeyecek, ücretsiz binebilecek. HER ŞEY HALKIMIZ İÇİN Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Seçildiğim ilk günden beri ‘halkım ne isterse ben onu yaparım’ dedim ve bu sözümün sonuna kadar arkasındayım. Halkımız ve öğrencilerimiz zaten geçim sıkıntısı içerisinde. Yaptığımız projeler ve altyapımız sayesinde Türkiye’nin En Yaşanabilir İli seçiliyoruz. Ancak halkımızın ekonomik olarak da rahatlaması lazım. Biz de Isparta Belediyesi olarak kendi alanımızda ‘en ucuz’ hizmeti vermek istiyoruz. Yeni aldığımız bu kararlar halkımıza ve öğrencilerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.  

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın özel halk otobüsleri biniş fiyatlarında devrim gibi karara imza attı. Encümen kararına göre öğrenciler 1 TL’den binecek, 30 dakika içerisinde ikinci otobüse binenler ücret ödemeyecek.

TÜİK tarafından “Türkiye’nin Yaşanabilir En İyi İli” seçilen Isparta’da halk otobüsü fiyatlarında düzenlemeye gidildi. Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın ‘en ucuz belediye’ sloganı ile su, cenaze hizmetleri gibi kalemlerde zam yapmadığı Isparta’da halk otobüsleri fiyatlarında indirime gidildi.

Sene başında Halk Otobüsleri Kooperatifinin zam talebini geri çeviren Başkan Günaydın bu seferde indirim yaptım. Belediye Encümenince alınan karar gereğince; 1 Temmuz’dan itibaren, ikameti Isparta’da olan ve ikametini Isparta’ya getiren, ilköğretim, orta öğretim ve üniversiteli tüm öğrenciler halk otobüslerine 1 TL’ye binecek. İkametini Isparta’ya getirmeyen öğrenciler ise otobüslerden 2 TL’ye faydalanacak.

Ayrıca öğrencilerin daha önce ikametinin Isparta’da olduğunu ibraz etmesi için şart koşulan 1 aylık süre de 1 yıla çıkarıldı.

AKTARMALAR ÜCRETSİZ OLACAK

Belediye Encümeninin halk otobüsleri ile ilgili aldığı kararlar bununla da sınırlı kalmadı. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın önerisi ile belediye encümeni, aktarma dakikasını 15 dakikadan 30 dakikaya çıkardı. Bu kararla birlikte tüm halk otobüsü kullanıcıları 30 dakika içerisinde bir otobüsten başka bir otobüse geçince yeni bir ücret ödemeyecek, ücretsiz binebilecek.

HER ŞEY HALKIMIZ İÇİN

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Seçildiğim ilk günden beri ‘halkım ne isterse ben onu yaparım’ dedim ve bu sözümün sonuna kadar arkasındayım. Halkımız ve öğrencilerimiz zaten geçim sıkıntısı içerisinde. Yaptığımız projeler ve altyapımız sayesinde Türkiye’nin En Yaşanabilir İli seçiliyoruz. Ancak halkımızın ekonomik olarak da rahatlaması lazım. Biz de Isparta Belediyesi olarak kendi alanımızda ‘en ucuz’ hizmeti vermek istiyoruz. Yeni aldığımız bu kararlar halkımıza ve öğrencilerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.