Günaydın köprülerde incelemelerde bulundu

ISPARTA 06.12.2016 - 16:59, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

Günaydın köprülerde incelemelerde bulundu

Isparta Belediyesi Çayboyu üzerindeki her biri farklı mimari özellik taşıyan ve şehre ayrı bir kimlik kazandıracak olan 8 adet köprünün yapım çalışmalarına devam ediyor.
Türk Mimarisi kullanılan köprülerde Isparta’nın kendine has taşı olan köfke kullanılıyor. Türk Mimarisi ile çağdaşlığın buluşturulduğu köprülerde köfke taşlar üzerine gül motifleri işleniyor. Yine bazı köprülere Isparta’ya hizmetleri geçmiş isimlerin heykelleri de konuyor. Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın son olarak yapım çalışmaları devam eden Demirköprü ve Zehra Ulusoy okulunun yanında bulunan köprülerde incelemelerde bulundu. Isparta çayboyu üzerine 8 adet köprü yaptıklarını söyleyen Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, 8 köprünün projelerinin de ayrı olduğunu belirtti. Köprülerde Türk Mimarisinin kullanıldığını aktaran Başkan Günaydın, köprülerde özel cumbalar kullanıldığını kaydetti. Uzun süreden buyana çalışmaların devam ettiğini ifade eden Günaydın, köprülerde Isparta’ya has köfke taşının kullanıldığını aktardı. Demirköprü’de yapımı devam eden çalışmalarda esnek ve yumuşak bir çizgi kullanıldığını dile getiren Günaydın, Zehra Ulusoy okulunun bulunduğu noktadaki köprüde ise sert çizgiler kullanıldığını kaydetti. ispartamanset.com Günaydın, “Demirköprü’deki köprümüz ile Zehra Ulusoy okulunun bulunduğu köprülerimizdeki mimari projeler tamamen birbirine zıt. Bu köprülerimizin tamamı özel tasarlanmıştır. Isparta’mıza has ve hepsi ayrı özellik taşıyan köprülerimizdir. Karaağaç Mahallemizde bulunan köprünün yapımına da yakın zamanda başlanacak. Bu köprülerimize özel aksesuarlar da konacak. 1 yılı aşkın bir zamandan buyana çalışmalarımız devam ediyor. Şehir süsleme çalışmalarımız arasında bu köprülerimizde yer alıyor. Yaptığımız çalışmalarda dayanıklılığa ve kalıcılığa önem veriyoruz. Köprülerimizde şehrimize has ve dayanıklı olan köfke taşı kullanılıyor. Köprülerimizin de şimdiden Isparta’mıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Isparta Belediyesi Çayboyu üzerindeki her biri farklı mimari özellik taşıyan ve şehre ayrı bir kimlik kazandıracak olan 8 adet köprünün yapım çalışmalarına devam ediyor.

Türk Mimarisi kullanılan köprülerde Isparta’nın kendine has taşı olan köfke kullanılıyor. Türk Mimarisi ile çağdaşlığın buluşturulduğu köprülerde köfke taşlar üzerine gül motifleri işleniyor. Yine bazı köprülere Isparta’ya hizmetleri geçmiş isimlerin heykelleri de konuyor.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın son olarak yapım çalışmaları devam eden Demirköprü ve Zehra Ulusoy okulunun yanında bulunan köprülerde incelemelerde bulundu. Isparta çayboyu üzerine 8 adet köprü yaptıklarını söyleyen Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, 8 köprünün projelerinin de ayrı olduğunu belirtti. Köprülerde Türk Mimarisinin kullanıldığını aktaran Başkan Günaydın, köprülerde özel cumbalar kullanıldığını kaydetti. Uzun süreden buyana çalışmaların devam ettiğini ifade eden Günaydın, köprülerde Isparta’ya has köfke taşının kullanıldığını aktardı. Demirköprü’de yapımı devam eden çalışmalarda esnek ve yumuşak bir çizgi kullanıldığını dile getiren Günaydın, Zehra Ulusoy okulunun bulunduğu noktadaki köprüde ise sert çizgiler kullanıldığını kaydetti.

ispartamanset.com

Günaydın, “Demirköprü’deki köprümüz ile Zehra Ulusoy okulunun bulunduğu köprülerimizdeki mimari projeler tamamen birbirine zıt. Bu köprülerimizin tamamı özel tasarlanmıştır. Isparta’mıza has ve hepsi ayrı özellik taşıyan köprülerimizdir. Karaağaç Mahallemizde bulunan köprünün yapımına da yakın zamanda başlanacak. Bu köprülerimize özel aksesuarlar da konacak. 1 yılı aşkın bir zamandan buyana çalışmalarımız devam ediyor. Şehir süsleme çalışmalarımız arasında bu köprülerimizde yer alıyor. Yaptığımız çalışmalarda dayanıklılığa ve kalıcılığa önem veriyoruz. Köprülerimizde şehrimize has ve dayanıklı olan köfke taşı kullanılıyor. Köprülerimizin de şimdiden Isparta’mıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.