Haber hakkımız engellenemez!

GÜNDEM 08.01.2016 - 12:19, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

Haber hakkımız engellenemez!

Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan, gazetecilere yapılacak engellemenin, vatandaşın haber alma hakkını engellemek anlamına geldiğini bildirdi. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yapan Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı (IGC) gazeteciliğin dünyanın en güzel, en heyecanlı, en zor ve en onurlu mesleklerinden biri olduğunu kaydetti.     10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nün tüm bu kriterlerin yeniden gözden geçirildiği, geçmiş bir yılın muhasebesinin yapıldığı, gazetecilerin çalışma şartlarının yeniden gündeme geldiği özel bir gün olduğunu belirten Başkan Karahan, "Ancak bu yıl da gazeteciler, ekonomik sıkıntılar içerisinde mücadele etmek ve yapılan engellemelere rağmen varlığını sürdürmektedir." dedi. Isparta Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu olarak gazetecilerin haber takibi ve bilgi edinme konusunda çektikleri sıkıntıları yakından takip ettiklerini vurgulayan Başkan Karahan, problemsiz bir gelecek için çaba sarf etiklerini kaydetti. Gazetecilerin, elektronik medyanın da devreye girmesiyle doğru habere eskisinden çok daha hızlı ulaştıklarını ve saniyelerle yarıştıklarını vurgulayan Şevket Karahan, açıklamasında şunları kaydetti: "Gazeteciliğin ana görevleri arasında ilk sırada olan toplumu bilgilendirme hakkı, aynı zamanda vatandaşın doğru haber alma hakkıyla eş değerdir. Gazetecilere yapılacak engelleme, vatandaşın haber alma hakkını engellemek demektir. Özellikle yerel medyada görev yapan meslektaşlarımızın özlük haklarının geri alınması için Türkiye genelinde Isparta olarak büyük uğraşlar verdik. Bu uğraşlarımızın sonucunda Sarı Basın kartlı emekçilerimizin 5 yıl erken emekli olma hakları geriye iade edildi. Ancak bu düzenleme bizleri mutlu etmemiştir. Tüm basın camiasında çalışan meslektaşlarımızı kapsayacak yeni bir düzenlemeye ihtiyaç vardır. Bunun içinde hükümet nezdinde gerekli müzakereleri Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu yürütmektedir. Konfederasyonda önemli bir görevde bulunmamız meslektaşlarımız açısından da oldukça faydalı olmuştur. Şahsım ve yönetim kurulum adına emekçi kardeşlerimiz için her türlü mücadeleyi bundan önce olduğu gibi bundan sonra da sürdüreceğiz” diye konuştu. Başkan Şevket Karahan, Isparta Gazeteciler Cemiyeti olarak tüm meslektaşlarımızın "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü"nü kutladı.

Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan, gazetecilere yapılacak engellemenin, vatandaşın haber alma hakkını engellemek anlamına geldiğini bildirdi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yapan Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı (IGC) gazeteciliğin dünyanın en güzel, en heyecanlı, en zor ve en onurlu mesleklerinden biri olduğunu kaydetti.    

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nün tüm bu kriterlerin yeniden gözden geçirildiği, geçmiş bir yılın muhasebesinin yapıldığı, gazetecilerin çalışma şartlarının yeniden gündeme geldiği özel bir gün olduğunu belirten Başkan Karahan, "Ancak bu yıl da gazeteciler, ekonomik sıkıntılar içerisinde mücadele etmek ve yapılan engellemelere rağmen varlığını sürdürmektedir." dedi.

Isparta Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu olarak gazetecilerin haber takibi ve bilgi edinme konusunda çektikleri sıkıntıları yakından takip ettiklerini vurgulayan Başkan Karahan, problemsiz bir gelecek için çaba sarf etiklerini kaydetti. Gazetecilerin, elektronik medyanın da devreye girmesiyle doğru habere eskisinden çok daha hızlı ulaştıklarını ve saniyelerle yarıştıklarını vurgulayan Şevket Karahan, açıklamasında şunları kaydetti: "Gazeteciliğin ana görevleri arasında ilk sırada olan toplumu bilgilendirme hakkı, aynı zamanda vatandaşın doğru haber alma hakkıyla eş değerdir. Gazetecilere yapılacak engelleme, vatandaşın haber alma hakkını engellemek demektir. Özellikle yerel medyada görev yapan meslektaşlarımızın özlük haklarının geri alınması için Türkiye genelinde Isparta olarak büyük uğraşlar verdik. Bu uğraşlarımızın sonucunda Sarı Basın kartlı emekçilerimizin 5 yıl erken emekli olma hakları geriye iade edildi. Ancak bu düzenleme bizleri mutlu etmemiştir. Tüm basın camiasında çalışan meslektaşlarımızı kapsayacak yeni bir düzenlemeye ihtiyaç vardır. Bunun içinde hükümet nezdinde gerekli müzakereleri Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu yürütmektedir. Konfederasyonda önemli bir görevde bulunmamız meslektaşlarımız açısından da oldukça faydalı olmuştur. Şahsım ve yönetim kurulum adına emekçi kardeşlerimiz için her türlü mücadeleyi bundan önce olduğu gibi bundan sonra da sürdüreceğiz” diye konuştu. Başkan Şevket Karahan, Isparta Gazeteciler Cemiyeti olarak tüm meslektaşlarımızın "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü"nü kutladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.