Hasan İbicioğlu seçimleri neden kaybetti

EĞİTİM 21.04.2015 - 11:46, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

Hasan İbicioğlu seçimleri neden kaybetti

2015 yılı Ispartanın seçim yılı olacak. ‘Bir şehir ve iki seçim’ demiştik.     Biri, SDÜ’deki Rektörlük seçimi, diğeri ise 7 Haziranda yapılacak olan Milletvekili seçimleri.     Her iki seçimde Ispartanın geleceğini önemli ölçüde belirleyecek süreçtir!..     Ispartanın sosyal, ekonomik ve kültürel yapısına direk etki yapan, 65 bin öğrencisi ve 2 binin üzerindeki idari ve akademik kadrosu ile şehrin adeta beyni, kalbi olan Süleyman Demirel Üniversitesindeki Rektörlük seçimleri bu açıdan fevkalede büyük önem arzediyordu!...     4 yıl önce yapılan seçimlerde mevcut Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu birçok kesimin desteğini alarak her üç aşamayıda ilk sırada tamamlayarak Rektör olmuştu. Aradan geçen 4 yıllık süreçte neler oldu da bugün hem SDÜ’nün akademik kadrosu, hemde kamuoyu SDÜ’de bir değişim olması yönünde hem fikir olmuşlardı.     4 yıl önce Hasan hocanın yanında, arkasında olanlar bugün karşısında oldular ve onun birdaha seçilmemesi için adeta seferberlik ilan ettiler.     Görünen köy klavuz istemez...     Benim için isimler önemli değil, zira isimler gelir geçer... Kalıcı olan SDÜ ve geleceğidir....     Önceki gün yapılan ilk tur seçimde Hasan İbicioğlu akademik kadronun oylarında ikinci sıraya düşerek büyük bir yenilgi almıştır. Bu oylamadan çıkan sonuç, her türlü baskı, imtiyaz ve ayrıcalığa rağmen kaybedilen bir seçim olmuştur.     Şimdi Hasan hoca kafasını ellerinin arasına alarak düşünmeli. Neden, nasıl, niçin diye!...     Genel sekreter Aziz Bayrakla başlayan ayrışım ve ötekileştirme 4 yıllık süreçte en yakınındaki kişilerle devam etmiş, birlikte başladıkları bu yolda birçok arkadaşını yarı yolda bırakan Hasan hoca, sadece Üniversite içindeki akademik kadro ile değil, idari kadro ile de ters düşmüştür.     Hasan hocanın vurdum duymaz tavırları bununlada kalmayarak SDÜ’nün sınırları dışına kadar çıkarak Kamuoyu ilede ters düşmüştür.     Kimdir bu kamoyu?     Belediye Başkanı Y.Ziya Günaydın ve meclis üyeleri..     Ticaret ve sanayi odası yönetim ve üyeleri...     Siyasi partilerin il başkanları, milletvekilleri ve yönetimleri...     Isparta ve dışardaki birçok işadamı ve bürokrat...     Bir kısım medya temsilcisi ve çalışanları...     Öğrenci yurtları ve esnaflar....     Bu örnekleri çoğaltmak ve yapılan yanlışları sıralamak mümkün....     Rektörlük seçimleri arifesinde AK parti Milletvekili Bilgiç kısa ve öz konuştu... ‘Önümüzdeki dönem SDÜ’ye yakışacak yeni bir yönetim kadrosu iş başına gelecektir’ tüm gerçekler ve ayrıntılar bu kısa cümlenin içerisinde gizlidir...     Dün yapılan Rektörlük seçimlerinde ortaya çıkan sonuç kamuoyunun beklentilerine cevap vermiştir ve kamuoyu bu sonuçtan oldukcada memnundur.     SDÜ’de yaşanan süreci önümüzdeki günlerde irdelemeye devam edeceğim.     Saygılarımla....

2015 yılı Ispartanın seçim yılı olacak. ‘Bir şehir ve iki seçim’ demiştik.
    Biri, SDÜ’deki Rektörlük seçimi, diğeri ise 7 Haziranda yapılacak olan Milletvekili seçimleri.
    Her iki seçimde Ispartanın geleceğini önemli ölçüde belirleyecek süreçtir!..
    Ispartanın sosyal, ekonomik ve kültürel yapısına direk etki yapan, 65 bin öğrencisi ve 2 binin üzerindeki idari ve akademik kadrosu ile şehrin adeta beyni, kalbi olan Süleyman Demirel Üniversitesindeki Rektörlük seçimleri bu açıdan fevkalede büyük önem arzediyordu!...
    4 yıl önce yapılan seçimlerde mevcut Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu birçok kesimin desteğini alarak her üç aşamayıda ilk sırada tamamlayarak Rektör olmuştu. Aradan geçen 4 yıllık süreçte neler oldu da bugün hem SDÜ’nün akademik kadrosu, hemde kamuoyu SDÜ’de bir değişim olması yönünde hem fikir olmuşlardı.
    4 yıl önce Hasan hocanın yanında, arkasında olanlar bugün karşısında oldular ve onun birdaha seçilmemesi için adeta seferberlik ilan ettiler.
    Görünen köy klavuz istemez...
    Benim için isimler önemli değil, zira isimler gelir geçer... Kalıcı olan SDÜ ve geleceğidir....
    Önceki gün yapılan ilk tur seçimde Hasan İbicioğlu akademik kadronun oylarında ikinci sıraya düşerek büyük bir yenilgi almıştır. Bu oylamadan çıkan sonuç, her türlü baskı, imtiyaz ve ayrıcalığa rağmen kaybedilen bir seçim olmuştur.
    Şimdi Hasan hoca kafasını ellerinin arasına alarak düşünmeli. Neden, nasıl, niçin diye!...
    Genel sekreter Aziz Bayrakla başlayan ayrışım ve ötekileştirme 4 yıllık süreçte en yakınındaki kişilerle devam etmiş, birlikte başladıkları bu yolda birçok arkadaşını yarı yolda bırakan Hasan hoca, sadece Üniversite içindeki akademik kadro ile değil, idari kadro ile de ters düşmüştür.
    Hasan hocanın vurdum duymaz tavırları bununlada kalmayarak SDÜ’nün sınırları dışına kadar çıkarak Kamuoyu ilede ters düşmüştür.
    Kimdir bu kamoyu?
    Belediye Başkanı Y.Ziya Günaydın ve meclis üyeleri..
    Ticaret ve sanayi odası yönetim ve üyeleri...
    Siyasi partilerin il başkanları, milletvekilleri ve yönetimleri...
    Isparta ve dışardaki birçok işadamı ve bürokrat...
    Bir kısım medya temsilcisi ve çalışanları...
    Öğrenci yurtları ve esnaflar....
    Bu örnekleri çoğaltmak ve yapılan yanlışları sıralamak mümkün....
    Rektörlük seçimleri arifesinde AK parti Milletvekili Bilgiç kısa ve öz konuştu... ‘Önümüzdeki dönem SDÜ’ye yakışacak yeni bir yönetim kadrosu iş başına gelecektir’ tüm gerçekler ve ayrıntılar bu kısa cümlenin içerisinde gizlidir...
    Dün yapılan Rektörlük seçimlerinde ortaya çıkan sonuç kamuoyunun beklentilerine cevap vermiştir ve kamuoyu bu sonuçtan oldukcada memnundur.
    SDÜ’de yaşanan süreci önümüzdeki günlerde irdelemeye devam edeceğim.
    Saygılarımla....

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.