Keçiören Belediyesi Isparta gülü dikti

ISPARTA 10.06.2021 - 10:31, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

Keçiören Belediyesi Isparta gülü dikti

Keçiören Belediyesi, Ovacık Mahallesi’nde bulunan 20 dönümlük lavanta bahçesinin belli bölümlerine Isparta gülü ve kekik dikimi yaptı.
Isparta gülü ve kekikten doğal yöntemlerle üretilecek olan lavanta, kekik ve gül yağları belediyenin e-ticaret platformu Keçikoop üzerinden vatandaşa sunulacak. Pandemiyle birlikte, tarımsal üretime bağlı gıda ihtiyacı tüm dünyanın gündeminden hiç düşmediğini söyleyen Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Biz de yerel düzeyde de olsa elimizi taşın altına koyarak vatandaşımızı hem üretime teşvik ediyoruz hem de belediye olarak bu üretimin öncüsü olmak istiyoruz” dedi. Altınok, belediyeye ait ait 20 dönüm lavanta, 23 dönüm üzüm, 17 dönüm meyve bahçesi ve 9 dönümlük yaz bostanın bulunduğunu hatırlattı. İlçede tarımsal üretim yapmak isteyen çiftçilere destek vermeyi sürdürdüklerini de belirten Başkan Altınok, “Köylülerimize tohum, fide ve gübre desteği veriyoruz. Bunun yanı sıra üretilen ürünlerin satışını yapabilmek için Keçikoop’u hayata geçirdik. Keçiören’i bir tarım kenti haline getirmek için çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz” diye konuştu. HABER MERKEZİ
Keçiören Belediyesi, Ovacık Mahallesi’nde bulunan 20 dönümlük lavanta bahçesinin belli bölümlerine Isparta gülü ve kekik dikimi yaptı.

Isparta gülü ve kekikten doğal yöntemlerle üretilecek olan lavanta, kekik ve gül yağları belediyenin e-ticaret platformu Keçikoop üzerinden vatandaşa sunulacak. Pandemiyle birlikte, tarımsal üretime bağlı gıda ihtiyacı tüm dünyanın gündeminden hiç düşmediğini söyleyen Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Biz de yerel düzeyde de olsa elimizi taşın altına koyarak vatandaşımızı hem üretime teşvik ediyoruz hem de belediye olarak bu üretimin öncüsü olmak istiyoruz” dedi.

Altınok, belediyeye ait ait 20 dönüm lavanta, 23 dönüm üzüm, 17 dönüm meyve bahçesi ve 9 dönümlük yaz bostanın bulunduğunu hatırlattı.

İlçede tarımsal üretim yapmak isteyen çiftçilere destek vermeyi sürdürdüklerini de belirten Başkan Altınok, “Köylülerimize tohum, fide ve gübre desteği veriyoruz. Bunun yanı sıra üretilen ürünlerin satışını yapabilmek için Keçikoop’u hayata geçirdik. Keçiören’i bir tarım kenti haline getirmek için çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.