Memleketinde fabrika kuruyor

GÜNDEM 15.11.2017 - 12:11, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

Memleketinde fabrika kuruyor

Hükümetin cazibe merkezleri adı altında başlattığı istihdam yaratmadaki destekten yola çıkan Mardini, memleketi Mardin'de Gül Yağı çıkartma fabrikası kuruyor. Berdan Mardini, Mardin'de gül yağı çıkartma tesisi kuruyor... Mardin'e, Isparta'dan getirttiği gülleri 300 dönümlük araziye diktiklerini belirten Mardini, "Şu an 300 dönümün 200 dönümüne gül diktik. 100 dönümüne de bu yıl ekiyoruz. Hedefimizi 1000 dönüm" diyen Berdan Mardini, gül yağı çıkartma tesisimizin ardından Mardin'in güzelliklerine de turistlere tanıtmak istiyoruz. Gül yağı fabrikasının ardından tarlada sunduğumuz Mardin yemekleri eşliğinde fabrikaya kadar gelen turistlere festivallerle kendi kokularını yaratmalarını ve Mardin'i turizm açısından daha da tanıtmayı sağlayacağız' dedi.   Berdan Mardini, "Fabrikamızın yapımını ve güllerimizden ilk hasatımızı 2018 yazında bitirmeyi hedefliyoruz. En büyük hedefim ise; memleketimde yetiştirdiği gül yağından ürettiğim kokuyu kendi markamızı tüm dünya markası haline getirmek istiyorum." diye konuştu.   Gül Yağı: Dünya çapındaki tüm dünya parfüm markalarında ve gül suyu olarak, sivilce izi, sivilce kızarıklıkları, doğum lekesi, yara izi, kilo değişimleri sebebiyle deride meydana gelen çatlak izlerinin azaltılması ve silikleşmesi hususunda da bir profesyoneldir. Gül yağı, uygulandığı bölgedeki toksinleri etkisiz hale getirerek, bu toksinlerin ciltte yapacağı tahribatı önlemiş olur. Cilt problemleri ve erken cilt yaşlanması gibi faktörlerin de altında yatan sebep olan toksinler, gül yağının temizleyici ve arındırıcı özelliği ile ciltten uzaklaştırılır. 3-4 ton gül yaprağından 1 kg gül yağı çıkarılır. 1 kg gül yağının fiyatı da hasadın verimine göre 9 bin Euro ve 14 bin Euro arasında değişmektedir.

Hükümetin cazibe merkezleri adı altında başlattığı istihdam yaratmadaki destekten yola çıkan Mardini, memleketi Mardin'de Gül Yağı çıkartma fabrikası kuruyor.

Berdan Mardini, Mardin'de gül yağı çıkartma tesisi kuruyor... Mardin'e, Isparta'dan getirttiği gülleri 300 dönümlük araziye diktiklerini belirten Mardini, "Şu an 300 dönümün 200 dönümüne gül diktik. 100 dönümüne de bu yıl ekiyoruz. Hedefimizi 1000 dönüm" diyen Berdan Mardini, gül yağı çıkartma tesisimizin ardından Mardin'in güzelliklerine de turistlere tanıtmak istiyoruz. Gül yağı fabrikasının ardından tarlada sunduğumuz Mardin yemekleri eşliğinde fabrikaya kadar gelen turistlere festivallerle kendi kokularını yaratmalarını ve Mardin'i turizm açısından daha da tanıtmayı sağlayacağız' dedi.
 

Berdan Mardini, "Fabrikamızın yapımını ve güllerimizden ilk hasatımızı 2018 yazında bitirmeyi hedefliyoruz. En büyük hedefim ise; memleketimde yetiştirdiği gül yağından ürettiğim kokuyu kendi markamızı tüm dünya markası haline getirmek istiyorum." diye konuştu.
 

Gül Yağı: Dünya çapındaki tüm dünya parfüm markalarında ve gül suyu olarak, sivilce izi, sivilce kızarıklıkları, doğum lekesi, yara izi, kilo değişimleri sebebiyle deride meydana gelen çatlak izlerinin azaltılması ve silikleşmesi hususunda da bir profesyoneldir. Gül yağı, uygulandığı bölgedeki toksinleri etkisiz hale getirerek, bu toksinlerin ciltte yapacağı tahribatı önlemiş olur. Cilt problemleri ve erken cilt yaşlanması gibi faktörlerin de altında yatan sebep olan toksinler, gül yağının temizleyici ve arındırıcı özelliği ile ciltten uzaklaştırılır. 3-4 ton gül yaprağından 1 kg gül yağı çıkarılır. 1 kg gül yağının fiyatı da hasadın verimine göre 9 bin Euro ve 14 bin Euro arasında değişmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.