Nuhoğlu, farkındalık yürüyüşüne katıldı

GÜNDEM 02.04.2015 - 13:14, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

Nuhoğlu, farkındalık yürüyüşüne katıldı

Milliyetçi Hareket Partisi Isparta Milletvekili A. Adayı A. Ziya Nuhoğlu, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle düzenlenen yürüyüşe katıldı. Nuhoğlu, “Otistik çocuklarımızın sosyal hayatta yer alabilmeleri ve kendi ihtiyaçlarını mümkün olduğunca bağımsız karşılayabilmeleri başlıca hedefimizdir” diye konuştu. Milliyetçi Hareket Partisi Isparta Milletvekili A. Adayı A. Ziya Nuhoğlu, Isparta Otistik Bireyleri Koruma ve Dayanışma Derneği’nın düzenlediği yürüyüşe katıldı. Otistik çocukların sosyal hayatta yer alabilmeleri ve kendi ihtiyaçlarını mümkün olduğunca kendilerinin karşılayabilmelerinin önemli olduğuna dikkat çeken Nuhoğlu, “Bir sabah, sadece otistiklerin yaşadığı bir dünyaya gözlerinizi açtığınızı düşünün. Dillerini bilmediğiniz, neye sevinip üzüldüklerini hiç anlamadığınız, neyin doğru neyin yanlış kabul edildiğini kavrayamadığınız insanlarla çevrilisiniz. Tercih etmediğiniz halde böyle bir dünyaya uyandığınızı ve geri dönüşün pek de mümkün olmadığını farz edin. O dünyanın insanlarından ne beklerdiniz ? Size düşmanca ve korkuyla yaklaşılmasını mı ? Onların dünyasını öğrenebilmek için size fırsat tanınmasını, size sabır, şefkat ve anlayış gösterilmesini mi ? Ya da “ sizi anlamak için çaba göstermelerini mi ? Yoksa hepsini birden mi beklerdiniz? Bir düşünün… Böyle bir durumla karşılaşmış olsaydınız o “dünya”da size “OTİSTİK” denecekti. Tıpkı bizlerin dünyasına kendi tercihleri olmadığı halde gelen “OTİSTİK” dediklerimiz gibi… Bu nedenle onlara sahip çıkmamız ve onları anlamamız gerekir. 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde bütün herkesi ‘farkındalık’ yaşamaya davet ediyorum” diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi Isparta Milletvekili A. Adayı A. Ziya Nuhoğlu, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle düzenlenen yürüyüşe katıldı. Nuhoğlu, “Otistik çocuklarımızın sosyal hayatta yer alabilmeleri ve kendi ihtiyaçlarını mümkün olduğunca bağımsız karşılayabilmeleri başlıca hedefimizdir” diye konuştu.


Milliyetçi Hareket Partisi Isparta Milletvekili A. Adayı A. Ziya Nuhoğlu, Isparta Otistik Bireyleri Koruma ve Dayanışma Derneği’nın düzenlediği yürüyüşe katıldı. Otistik çocukların sosyal hayatta yer alabilmeleri ve kendi ihtiyaçlarını mümkün olduğunca kendilerinin karşılayabilmelerinin önemli olduğuna dikkat çeken Nuhoğlu, “Bir sabah, sadece otistiklerin yaşadığı bir dünyaya gözlerinizi açtığınızı düşünün. Dillerini bilmediğiniz, neye sevinip üzüldüklerini hiç anlamadığınız, neyin doğru neyin yanlış kabul edildiğini kavrayamadığınız insanlarla çevrilisiniz. Tercih etmediğiniz halde böyle bir dünyaya uyandığınızı ve geri dönüşün pek de mümkün olmadığını farz edin.


O dünyanın insanlarından ne beklerdiniz ? Size düşmanca ve korkuyla yaklaşılmasını mı ? Onların dünyasını öğrenebilmek için size fırsat tanınmasını, size sabır, şefkat ve anlayış gösterilmesini mi ? Ya da “ sizi anlamak için çaba göstermelerini mi ? Yoksa hepsini birden mi beklerdiniz? Bir düşünün…


Böyle bir durumla karşılaşmış olsaydınız o “dünya”da size “OTİSTİK” denecekti. Tıpkı bizlerin dünyasına kendi tercihleri olmadığı halde gelen “OTİSTİK” dediklerimiz gibi… Bu nedenle onlara sahip çıkmamız ve onları anlamamız gerekir. 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde bütün herkesi ‘farkındalık’ yaşamaya davet ediyorum” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.