Nuri Okutan ve İrfan Bakır'a ne olacak ?

GÜNDEM 19.08.2015 - 15:29, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

Nuri Okutan ve İrfan Bakır'a ne olacak ?

7 Haziran seçimleri sonrasında tek başına iktidar olamayan siyasi partilerin koalisyon hükümeti kurma çabalarıda sonuçsuz kalınca ERKEN SEÇİM gündeme geldi.      Hükümeti kurma görevini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iade eden AK parti Genel başkanı, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve kurmayları olası erken seçim çalışmalarına hız verdiler. Bir taraftan koalisyon arayışı içerisinde olan AK parti diğer taraftan ERKEN seçim ihtimaline karşı hem il teşkilatlarını, hem de Genmel merkezi günler öncesinden erken seçim çalışmalarına hazır olun talimatını vermişti.      Türkiye zor bir süreçten geçiyor. Bir tarafta hükümet arayışları ve erken seçim, diğer tarafta Doğu ve Güneydoğudaki terör olayları.... Bunlara birde ekonomideki gelişmeleri eklersek bir hayli sıkıntılı süreçin içinde olduğumuz aşikar.      Dolar almış başını gidiyor! Altındaki artış sürüyor, Borsa diken üstünde, memur sendikaları ile hükümet arasındaki görüşmeler tıkanma noktasında iç ve dış siyasetteki belirsizlik, çok daha önemlisi siyasetdeki uyuşmazlık ve belirsizlik tüm bu olumsuzlukları beraberinde getiriyor.      Önümüzdeki aylarda, muhtemelen Kasım ayında yapılacak olan erken seçim tüm bu olumsuzlukları bertaraf edecek bir sonuç bekliyor.       Yani tek başına iktidar güçlü bir Hükümet....      AK parti tek başına iktidara gelebilmek için 7 Haziran seçimlerinde kendilerince yanlışları tekrarlama adına bir dizi önlemler alarak seçime girme planları yapıyor. Nedir bunlar diye düşünenlere belli başlı örnekler verebiliriz...      İthal aday yerine, o ildeki sevilen, itibar gören adayları listelere koymak. Üç dönem kuralından vazgeçerek partinin ağır toplarını yeniden listelere koymak. memur, işçi, emekli gibi toplumun büyük bir kesimini temsil edenlerin hayat standarlarını artıracak yeni vaadler hazırlamak vb...      Bu arada 7 Haziran seçimleri sonrasında bütün siyasi partiler aday listelerini yenileyerek yeni isimlerle seçime girmişti.... Neredeyse meclisin yarıdan fazlası yenilenmişti.      7 Haziran seçimleri öncesinde listelerde yer alan ve seçimi kazanan Milletvekilleri seçim çalışmalarında büyük bir maddi yatırım yapmış, asli işlerinden uzaklaşmıştı.         Üstelik 2 yılını tamamlamayan bu vekillere süper emeklilik hakkıda verilmediğine göre!...      Yapılacak olan erken seçimde meclise giren bu yeni vekiller erken seçimde yeniden aday gösterilecekler mi?      Özellikle CHP ERKEN SEÇİMDE aday belirlemeyi yine ön seçimlemi yapacak, yoksa Genel merkez listeleri kendisimi belirleyecek?      Seçimi kazanan adaylar yeniden aynı sıralama ile seçime girme imkanı bulacaklarmı?    Erken seçim ve tek başına iktidar arayışı kadar, meclise giren yeni vekillerin adaylıkları ve kazanma ihtimalleride bu seçimde öne çıkacak önemli bir ayrıntı ve kocaman bir soru işareti olarak önümüzde duruyor.      Isparta’da CHP adayı İrfan Bakır ve MHP adayı Nuri Okutan’ın kaderi yine Genel Başkanların iki dudağı arasında.

7 Haziran seçimleri sonrasında tek başına iktidar olamayan siyasi partilerin koalisyon hükümeti kurma çabalarıda sonuçsuz kalınca ERKEN SEÇİM gündeme geldi.
    
Hükümeti kurma görevini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iade eden AK parti Genel başkanı, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve kurmayları olası erken seçim çalışmalarına hız verdiler. Bir taraftan koalisyon arayışı içerisinde olan AK parti diğer taraftan ERKEN seçim ihtimaline karşı hem il teşkilatlarını, hem de Genmel merkezi günler öncesinden erken seçim çalışmalarına hazır olun talimatını vermişti.
    
Türkiye zor bir süreçten geçiyor. Bir tarafta hükümet arayışları ve erken seçim, diğer tarafta Doğu ve Güneydoğudaki terör olayları.... Bunlara birde ekonomideki gelişmeleri eklersek bir hayli sıkıntılı süreçin içinde olduğumuz aşikar.
    
Dolar almış başını gidiyor! Altındaki artış sürüyor, Borsa diken üstünde, memur sendikaları ile hükümet arasındaki görüşmeler tıkanma noktasında iç ve dış siyasetteki belirsizlik, çok daha önemlisi siyasetdeki uyuşmazlık ve belirsizlik tüm bu olumsuzlukları beraberinde getiriyor.
    
Önümüzdeki aylarda, muhtemelen Kasım ayında yapılacak olan erken seçim tüm bu olumsuzlukları bertaraf edecek bir sonuç bekliyor. 
    
Yani tek başına iktidar güçlü bir Hükümet....
    
AK parti tek başına iktidara gelebilmek için 7 Haziran seçimlerinde kendilerince yanlışları tekrarlama adına bir dizi önlemler alarak seçime girme planları yapıyor. Nedir bunlar diye düşünenlere belli başlı örnekler verebiliriz...
    
İthal aday yerine, o ildeki sevilen, itibar gören adayları listelere koymak. Üç dönem kuralından vazgeçerek partinin ağır toplarını yeniden listelere koymak. memur, işçi, emekli gibi toplumun büyük bir kesimini temsil edenlerin hayat standarlarını artıracak yeni vaadler hazırlamak vb...
    
Bu arada 7 Haziran seçimleri sonrasında bütün siyasi partiler aday listelerini yenileyerek yeni isimlerle seçime girmişti.... Neredeyse meclisin yarıdan fazlası yenilenmişti.
    
7 Haziran seçimleri öncesinde listelerde yer alan ve seçimi kazanan Milletvekilleri seçim çalışmalarında büyük bir maddi yatırım yapmış, asli işlerinden uzaklaşmıştı.
       
Üstelik 2 yılını tamamlamayan bu vekillere süper emeklilik hakkıda verilmediğine göre!...
    
Yapılacak olan erken seçimde meclise giren bu yeni vekiller erken seçimde yeniden aday gösterilecekler mi?
    
Özellikle CHP ERKEN SEÇİMDE aday belirlemeyi yine ön seçimlemi yapacak, yoksa Genel merkez listeleri kendisimi belirleyecek?
    
Seçimi kazanan adaylar yeniden aynı sıralama ile seçime girme imkanı bulacaklarmı?
  
Erken seçim ve tek başına iktidar arayışı kadar, meclise giren yeni vekillerin adaylıkları ve kazanma ihtimalleride bu seçimde öne çıkacak önemli bir ayrıntı ve kocaman bir soru işareti olarak önümüzde duruyor.
    
Isparta’da CHP adayı İrfan Bakır ve MHP adayı Nuri Okutan’ın kaderi yine Genel Başkanların iki dudağı arasında.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.