ŞARKİKARAAĞAÇLILAR SOMALİ'DE SU KUYUSU AÇTI

İLÇE HABERLERİ 26.03.2015 - 11:27, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

ŞARKİKARAAĞAÇLILAR SOMALİ'DE SU KUYUSU AÇTI

Türkiye Diyanet Vakfı Şarkikaraağaç Şubesinin önderliğinde ilçenin hayırseverlerinin yardımlarıyla Somali’de bir adet su kuyusu açıldı. Somali Din Hizmetleri Müşaviri Ahmet AKTÜRKOĞLU başkanlığında bir heyet ilgili firma ile anlaşarak Mogadişu’nun Koryole beldesinde bir su kuyusu açtırdı. Dünyanın en kurak ve yoksul devletlerinden biri olan Somali’de yaşanan sorunların en başında susuzluk geliyor. Susuz yaşamanın imkansız olduğu gerçekliği göz önünde bulundurulduğunda Somali’de su kuyusu açmanın önemi ortaya çıkıyor. Somali’de uzun yıllar süren sömürü, kuraklık ve iç savaş nedeniyle sağlık başta olmak üzere hiçbir alanda alt yapı çalışmaları yapılmamış durumda.  Çiftçilik ve ticaretin bile neredeyse tamamen yok olduğu bu topraklarda Türkiye Diyanet Vakfı kalıcı projeler gerçekleştiriyor. Bir su kuyusundan yaklaşık 4 bin insanın yararlandığı göz önüne alındığında bölgedeki çalışmaların ne kadar önemli olduğu anlaşılıyor.

Türkiye Diyanet Vakfı Şarkikaraağaç Şubesinin önderliğinde ilçenin hayırseverlerinin yardımlarıyla Somali’de bir adet su kuyusu açıldı.

Somali Din Hizmetleri Müşaviri Ahmet AKTÜRKOĞLU başkanlığında bir heyet ilgili firma ile anlaşarak Mogadişu’nun Koryole beldesinde bir su kuyusu açtırdı. Dünyanın en kurak ve yoksul devletlerinden biri olan Somali’de yaşanan sorunların en başında susuzluk geliyor. Susuz yaşamanın imkansız olduğu gerçekliği göz önünde bulundurulduğunda Somali’de su kuyusu açmanın önemi ortaya çıkıyor.


Somali’de uzun yıllar süren sömürü, kuraklık ve iç savaş nedeniyle sağlık başta olmak üzere hiçbir alanda alt yapı çalışmaları yapılmamış durumda.  Çiftçilik ve ticaretin bile neredeyse tamamen yok olduğu bu topraklarda Türkiye Diyanet Vakfı kalıcı projeler gerçekleştiriyor. Bir su kuyusundan yaklaşık 4 bin insanın yararlandığı göz önüne alındığında bölgedeki çalışmaların ne kadar önemli olduğu anlaşılıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.