SDÜ'DE Kİ AKADEMİSYEN SURİYELİLER KONUŞTU

GÜNDEM 15.07.2016 - 15:12, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

SDÜ'DE Kİ AKADEMİSYEN SURİYELİLER KONUŞTU

Sdü'deki Akademisyen Suriyeliler Konuştu   Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Suriyeli sığınmacılara vatandaşlık hakkı verileceği" açıklamasının ardından, Süleyman Demirel Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak görev yapan Suriyeli akademisyenler konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Suriyeli sığınmacılara vatandaşlık hakkı verileceği" açıklamasının ardından, Süleyman Demirel Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak görev yapan Suriyeli akademisyenler konuştu. Suriyeli akademisyenler, Türkiye'ye katkı sağlamaya hazır olduklarını ifade etti. SDÜ İlahiyat Fakültesi Arap Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde okutman olarak görev yapan Abdullah Mektebi, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'nin Halep şehrinden olduğunu anlatarak, Halep'in savaşın en şiddetli yaşandığı yerlerden biri olduğunu anımsattı. Şanslı olanların ölüm tehlikesi altında olmadan ve büyük bir yokluk yaşamadan Türkiye'ye geldiğini ifade eden Mektebi, kendisinin de 1,5 yıl önce Türkiye'ye sığındığını anlattı. İlk olarak Mersin'e, ardından da Isparta'ya geldiğini aktaran Abdullah Mektebi, SDÜ'de bir oryantasyona girdiğini ve daha sonra da okutman olarak göreve başladığını kaydetti. Türkiye'deki 3 milyon Suriyeli'nin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını büyük heyecanla istediklerini belirten Abdullah Mektebi, 3 milyon kişinin bir anda vatandaşlığa alınamayacağını bildiklerini de kaydetti. Mektebi, "Biz Suriyeliler sadece 'bugün ne yiyebiliriz, açlığımızı nasıl giderebiliriz, hayatta nasıl kalabiliriz' bunun peşindeyiz ve bunun düşüncesindeyiz, böyle bir imkan olduğunda 'topluma ne katabiliriz, burada uzun vadeli neyi inşa edebiliriz' bunun hevesinde hayalinde olacağız." diye konuştu. SDÜ İlahiyat Fakültesi'nde görevli Yrd. Doç. Dr. Siham Hindavi de daha önce Şam Üniversitesi'nde İslam tarihi üzerine çalışmalar yaptığını söyledi. Yrd. Doç. Dr. Hindavi, Suriyeliler olarak Türkiye'ye katkı sağlamak istediklerini belirterek, Türkiye'de çok mutlu olduklarını ve ülkeye katma değer sağlamayı amaçladıklarını dile getirdi.

Sdü'deki Akademisyen Suriyeliler Konuştu

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Suriyeli sığınmacılara vatandaşlık hakkı verileceği" açıklamasının ardından, Süleyman Demirel Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak görev yapan Suriyeli akademisyenler konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Suriyeli sığınmacılara vatandaşlık hakkı verileceği" açıklamasının ardından, Süleyman Demirel Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak görev yapan Suriyeli akademisyenler konuştu. Suriyeli akademisyenler, Türkiye'ye katkı sağlamaya hazır olduklarını ifade etti.

SDÜ İlahiyat Fakültesi Arap Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde okutman olarak görev yapan Abdullah Mektebi, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'nin Halep şehrinden olduğunu anlatarak, Halep'in savaşın en şiddetli yaşandığı yerlerden biri olduğunu anımsattı. Şanslı olanların ölüm tehlikesi altında olmadan ve büyük bir yokluk yaşamadan Türkiye'ye geldiğini ifade eden Mektebi, kendisinin de 1,5 yıl önce Türkiye'ye sığındığını anlattı. İlk olarak Mersin'e, ardından da Isparta'ya geldiğini aktaran Abdullah Mektebi, SDÜ'de bir oryantasyona girdiğini ve daha sonra da okutman olarak göreve başladığını kaydetti.

Türkiye'deki 3 milyon Suriyeli'nin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını büyük heyecanla istediklerini belirten Abdullah Mektebi, 3 milyon kişinin bir anda vatandaşlığa alınamayacağını bildiklerini de kaydetti. Mektebi, "Biz Suriyeliler sadece 'bugün ne yiyebiliriz, açlığımızı nasıl giderebiliriz, hayatta nasıl kalabiliriz' bunun peşindeyiz ve bunun düşüncesindeyiz, böyle bir imkan olduğunda 'topluma ne katabiliriz, burada uzun vadeli neyi inşa edebiliriz' bunun hevesinde hayalinde olacağız." diye konuştu.

SDÜ İlahiyat Fakültesi'nde görevli Yrd. Doç. Dr. Siham Hindavi de daha önce Şam Üniversitesi'nde İslam tarihi üzerine çalışmalar yaptığını söyledi. Yrd. Doç. Dr. Hindavi, Suriyeliler olarak Türkiye'ye katkı sağlamak istediklerini belirterek, Türkiye'de çok mutlu olduklarını ve ülkeye katma değer sağlamayı amaçladıklarını dile getirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.