SDÜ Öğrencisi Suruç'ta ki o patlama anını anlattı

GÜNDEM 24.07.2015 - 12:13, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

SDÜ Öğrencisi Suruç'ta ki o patlama anını anlattı

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu mensuplarının ’Kobani’nin yeniden inşası’ konusunda düzenlenen basın açıklaması sırasında patlama meydana gelmiş ve 32 kişi yaşamını yitirmişti. Suruç'ta düzenlenen basın açıklamasına katılan ve patlama anında arka tarafta bulunan SDÜ öğrencisi o dehşet anları anlattı. SDÜ öğrencisi Merve Nur İşleyici geçtiğimiz yıl da Isparta'da kitlesel basın açıklamalarına katılmıştı. Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) öğrencisi Merve Nur İşleyici , Isparta’da aynı zaman HDP’nin il yönetici ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu üyesi. Merve Nur İşleyici, Antalya’daki arkadaşlarıyla birlikte patlamadan bir gün önce Suruç’a gitmek üzere yola çıktıklarını, yeni günün ilk ışıklarıyla birlikte Suruç’a, Amara Kültür Merkezi’ne ulaştıklarını, ilerleyen saatlerde diğer illerden gelenlerle birlikte kalabalıklaşan kültür merkezinde tarif edilemez bir mutluluğu yaşadıklarını anlattı. İşleyici, kendisinin patlamanın yaşandığı yerin arka tarafında olduğunu söyledi. İşleyici, o an yaşadıklarını şöyle anlattı: "Bir anda önümde bir ateş topu gördüm. Kulaklarım sağır oldu. Her yer bembeyazdı. O sırada bilincim kapanmış. Düşüp düşmediğimi, hiçbir şey hatırlamıyorum. Kendime gelmeye başladığımda ortalık yemyeşildi, büyük bir boşluk görüyordum. Kendimi havuzun olduğu taraftan koşarken buldum. Kulaklarım duymuyordu ama saçımın her telinde parçalanmış organlar, et parçaları vardı. Ellerime baktığımı hatırlıyorum, sonrasında bayılmışım." Tekrar kendine geldiğinde birilerinin kendisini "Ses bombasıydı" diyerek sakinleştirmeye çalıştığını anlatan İşleyici, hastaneye yakın bir noktada saldırıdan sağ kurtulanların birbirini bulduğunu söyledi. Sonrasında kendilerine kapılarını açan Suruçluların evlerinde bir süre kaldıklarını belirten İşleyici, "Burada arkadaşlarım saçımı yıkadı. Yaklaşık yarım saat saç tellerimin içinden et parçalarını ayırmaya çalıştık" dedi. İşleyici, böylesine bir saldırıyı Türkiye içinde beklemediklerini belirtirken, "Sınırda çeşitli problemlerle karşılaşabileceğimizi düşünmüştük. Hatta Kobani’ye gittiğimizde IŞİD tekrar saldırıya geçebilir diye de konuşuyorduk. Ama Türkiye’nin güvenli bir yer olmadığını gördük" dedi. Merve Nur İşleyici, halen Suruç’ta yaşadıklarının gerçekliği konusunda kendisini sorguladığını belirterek, "Ölüm kelimesine bile hala alışamadım. Ama Suruç’un unutulmaması için patlamada üzerlerimizde bulunan kıyafetlerden oluşan bir müze kuracağız" dedi.

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu mensuplarının ’Kobani’nin yeniden inşası’ konusunda düzenlenen basın açıklaması sırasında patlama meydana gelmiş ve 32 kişi yaşamını yitirmişti.


Suruç'ta düzenlenen basın açıklamasına katılan ve patlama anında arka tarafta bulunan SDÜ öğrencisi o dehşet anları anlattı. SDÜ öğrencisi Merve Nur İşleyici geçtiğimiz yıl da Isparta'da kitlesel basın açıklamalarına katılmıştı.


Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) öğrencisi Merve Nur İşleyici , Isparta’da aynı zaman HDP’nin il yönetici ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu üyesi.


Merve Nur İşleyici, Antalya’daki arkadaşlarıyla birlikte patlamadan bir gün önce Suruç’a gitmek üzere yola çıktıklarını, yeni günün ilk ışıklarıyla birlikte Suruç’a, Amara Kültür Merkezi’ne ulaştıklarını, ilerleyen saatlerde diğer illerden gelenlerle birlikte kalabalıklaşan kültür merkezinde tarif edilemez bir mutluluğu yaşadıklarını anlattı.


İşleyici, kendisinin patlamanın yaşandığı yerin arka tarafında olduğunu söyledi. İşleyici, o an yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Bir anda önümde bir ateş topu gördüm. Kulaklarım sağır oldu. Her yer bembeyazdı. O sırada bilincim kapanmış. Düşüp düşmediğimi, hiçbir şey hatırlamıyorum. Kendime gelmeye başladığımda ortalık yemyeşildi, büyük bir boşluk görüyordum. Kendimi havuzun olduğu taraftan koşarken buldum. Kulaklarım duymuyordu ama saçımın her telinde parçalanmış organlar, et parçaları vardı. Ellerime baktığımı hatırlıyorum, sonrasında bayılmışım." Tekrar kendine geldiğinde birilerinin kendisini "Ses bombasıydı" diyerek sakinleştirmeye çalıştığını anlatan İşleyici, hastaneye yakın bir noktada saldırıdan sağ kurtulanların birbirini bulduğunu söyledi.


Sonrasında kendilerine kapılarını açan Suruçluların evlerinde bir süre kaldıklarını belirten İşleyici, "Burada arkadaşlarım saçımı yıkadı. Yaklaşık yarım saat saç tellerimin içinden et parçalarını ayırmaya çalıştık" dedi. İşleyici, böylesine bir saldırıyı Türkiye içinde beklemediklerini belirtirken, "Sınırda çeşitli problemlerle karşılaşabileceğimizi düşünmüştük. Hatta Kobani’ye gittiğimizde IŞİD tekrar saldırıya geçebilir diye de konuşuyorduk. Ama Türkiye’nin güvenli bir yer olmadığını gördük" dedi.


Merve Nur İşleyici, halen Suruç’ta yaşadıklarının gerçekliği konusunda kendisini sorguladığını belirterek, "Ölüm kelimesine bile hala alışamadım. Ama Suruç’un unutulmaması için patlamada üzerlerimizde bulunan kıyafetlerden oluşan bir müze kuracağız" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.