SDÜ TIP'TA TARİHİ GELİŞME

SAĞLIK 02.04.2015 - 17:30, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

SDÜ TIP'TA TARİHİ GELİŞME

SDÜ Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Tuğrul Sezer, karaciğer ve böbrek konusunda organ nakli merkezi kurulması için gereken iznin alındığını açıkladı. Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde organ nakli merkezi kurulması yönündeki çalışmalara nihai sonuca erdi. SDÜ Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Tuğrul Sezer, Organ Nakli Merkezi için Sağlık Bakanlığı'ndan gereken onayın alındığını açıkladı. Prof. Dr. Sezer, böbrek ve karaciğer konusunda organ nakli yapabileceklerini duyurdu. SDÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nin 24 saat aralıksız bir şekilde hizmet veren sağlık kuruluşu olduğunu belirten Prof. Dr. Sezer, 2014 yılında hastaneye başvuran 350 bin hastanın 100 bininin Isparta dışından olduğuna dikkat çekti. Organ Nakli Merkezi konusunda uzun süredir çalışma içerisinde olduklarını anlatan Sezer, "Sağlık Bakanlığı'na yaptığımız müracaatımıza onay geldi. Karacağer ve böbrek konusunda nakil onayı aldık. İnşallah bu alanlarda nakil bekleyen hastalarımıza burada faydalı olacağız. Bu SDÜ Tıp Fakültesi'nin tarihine geçecek bir gelişmedir. Cihazlarımızı aldık. Prof. Dr. Mahmut Bülbül hocamızın liderliğinde Organ Nakli Merkezi'ni kısa zamanda faaliyete geçireceğiz" diye konuştu.

SDÜ Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Tuğrul Sezer, karaciğer ve böbrek konusunda organ nakli merkezi kurulması için gereken iznin alındığını açıkladı.

Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde organ nakli merkezi kurulması yönündeki çalışmalara nihai sonuca erdi. SDÜ Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Tuğrul Sezer, Organ Nakli Merkezi için Sağlık Bakanlığı'ndan gereken onayın alındığını açıkladı. Prof. Dr. Sezer, böbrek ve karaciğer konusunda organ nakli yapabileceklerini duyurdu.


SDÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nin 24 saat aralıksız bir şekilde hizmet veren sağlık kuruluşu olduğunu belirten Prof. Dr. Sezer, 2014 yılında hastaneye başvuran 350 bin hastanın 100 bininin Isparta dışından olduğuna dikkat çekti. Organ Nakli Merkezi konusunda uzun süredir çalışma içerisinde olduklarını anlatan Sezer, "Sağlık Bakanlığı'na yaptığımız müracaatımıza onay geldi. Karacağer ve böbrek konusunda nakil onayı aldık. İnşallah bu alanlarda nakil bekleyen hastalarımıza burada faydalı olacağız. Bu SDÜ Tıp Fakültesi'nin tarihine geçecek bir gelişmedir. Cihazlarımızı aldık. Prof. Dr. Mahmut Bülbül hocamızın liderliğinde Organ Nakli Merkezi'ni kısa zamanda faaliyete geçireceğiz" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.