SDÜ'ye Dev Operasyon

ASAYİŞ 12.03.2015 - 15:02, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

SDÜ'ye Dev Operasyon

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Döner Sermaye Müdürlüğü'ne “Ekonomik Çıkar Amaçlı Suç Örgütünün Faaliyetleri Çerçevesinde Nitelikli Zimmet, Resmi Belgede Sahtecilik ve Suçtan Kaynaklanan Mal Varlığı Değerlerini Aklama” iddiasıyla düzenlenen operasyonda 6'sı üniversitede görevli olmak üzere 23 kişi gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Isparta merkezli başlatılan operasyonda 23 kişi gözaltına alındı.   Isparta Valiliğinden yapılan açıklamada ise; 10 Mart 2015 ve 12 Mart 2015 tarihlerinde Cumhuriyet Başsavcılığımız koordinesinde Emniyet Müdürlüğünce yürütülen çalışmalarda;  Süleyman Demirel Üniversitesi Döner Sermayesine ait 11.465.627,43 TL paranın değişik şahıslar ve tamamı İstanbul ilinde bulunan (8) paravan firma üzerinden bankalar aracı kılınarak zimmete geçirilmesi ve değişik yöntemlerle aklanması suçlarına karıştığı değerlendirilen 6’sı SDÜ Döner Sermaye İşletme ve Saymanlık Müdürlüğünde, 1’i Bankada olmak üzere toplam 7 kamu görevlisi ile İstanbul, Bursa, Samsun ve Elazığ illerinde ikamet eden 23 kişi yakalanarak gözaltına alınmıştır. Yakalanan şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda;  2 Adet  7,65 mm çaplı ruhsatsız tabanca, 1 Adet 9 mm çaplı ruhsatsız tabanca, 3 Adet bu tabancalara ait şarjör,  75 Adet dolu fişek,  1 Adet sahte nüfus cüzdanı, 3 Adet Şirket kaşesi,  9 Adet değişik bankalara ait hesap cüzdanı, 6 Adet kullanılmış çek defteri,  2 Adet ajanda, 6 Adet kredi kartı, 2 Adet Bankamatik kartı,  11 Adet değişik markalı cep telefonu,  12 Adet Sim kart ele geçirilerek el konulmuştur. Yakalanan(23) kişinin “Ekonomik Çıkar Amaçlı Suç Örgütünün Faaliyetleri Çerçevesinde Nitelikli Zimmet, Resmi Belgede Sahtecilik ve Suçtan Kaynaklanan Mal Varlığı Değerlerini Aklama” suçlamaları çerçevesinde haklarındaki tahkikat devam etmektedir. Halkımızdan almış olduğumuz destekle yolsuzluk suçları ile mücadelemiz kararlılıkla sürdürülecektir.    

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Döner Sermaye Müdürlüğü'ne “Ekonomik Çıkar Amaçlı Suç Örgütünün Faaliyetleri Çerçevesinde Nitelikli Zimmet, Resmi Belgede Sahtecilik ve Suçtan Kaynaklanan Mal Varlığı Değerlerini Aklama” iddiasıyla düzenlenen operasyonda 6'sı üniversitede görevli olmak üzere 23 kişi gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Isparta merkezli başlatılan operasyonda 23 kişi gözaltına alındı.

 

Isparta Valiliğinden yapılan açıklamada ise;

10 Mart 2015 ve 12 Mart 2015 tarihlerinde Cumhuriyet Başsavcılığımız koordinesinde Emniyet Müdürlüğünce yürütülen çalışmalarda;  Süleyman Demirel Üniversitesi Döner Sermayesine ait 11.465.627,43 TL paranın değişik şahıslar ve tamamı İstanbul ilinde bulunan (8) paravan firma üzerinden bankalar aracı kılınarak zimmete geçirilmesi ve değişik yöntemlerle aklanması suçlarına karıştığı değerlendirilen 6’sı SDÜ Döner Sermaye İşletme ve Saymanlık Müdürlüğünde, 1’i Bankada olmak üzere toplam 7 kamu görevlisi ile İstanbul, Bursa, Samsun ve Elazığ illerinde ikamet eden 23 kişi yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Yakalanan şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda; 

2 Adet  7,65 mm çaplı ruhsatsız tabanca,

1 Adet 9 mm çaplı ruhsatsız tabanca,

3 Adet bu tabancalara ait şarjör, 

75 Adet dolu fişek, 

1 Adet sahte nüfus cüzdanı,

3 Adet Şirket kaşesi, 

9 Adet değişik bankalara ait hesap cüzdanı,

6 Adet kullanılmış çek defteri, 

2 Adet ajanda, 6 Adet kredi kartı,

2 Adet Bankamatik kartı, 

11 Adet değişik markalı cep telefonu, 

12 Adet Sim kart ele geçirilerek el konulmuştur.

Yakalanan(23) kişinin “Ekonomik Çıkar Amaçlı Suç Örgütünün Faaliyetleri Çerçevesinde Nitelikli Zimmet, Resmi Belgede Sahtecilik ve Suçtan Kaynaklanan Mal Varlığı Değerlerini Aklama” suçlamaları çerçevesinde haklarındaki tahkikat devam etmektedir.


Halkımızdan almış olduğumuz destekle yolsuzluk suçları ile mücadelemiz kararlılıkla sürdürülecektir.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.