Sigaraya Zam Geliyor!

28.09.2015 - 02:45, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

Sigaraya Zam Geliyor!

Sigara içenlerin rahatsızlıklara yakalanma riskinin yüksek olması ve pahalı tedavileri yeni düzenleme ihtiyacı doğurdu. Alkol ve sigaraya zam üstüne zam yapılırken, bir darbede Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan gelecek. Sigaraya SGK zammı yolda. Tütün Mamullerinin Üretim ve Ticaretine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik’te yapılması beklenen düzenlemeye göre, sigara satışlarından paket başına SGK payı alınacak. Vatan'dan Mert Nayır'ın haberine göre, sigara içenlerin içmeyenlere göre kronik rahatsızlıklara yakalanma riskinin daha yüksek olması ve bu pahalı tedavilerin SGK tarafından finanse edilmesi, yeni bir uygulamayı gündeme getiriyor. PAKET BAŞINA 50 KURUŞ Düzenleme yasalaşırsa sigaralara paket başı 50 kuruş civarında SGK zammı yapılması bekleniyor. Böylece; Sosyal Güvenlik Kurumu’na ilave gelir kaynağı sağlanacağı gibi sigara tiryakilerinin muhtemel sağlık masrafları da paket paket tahsil edilecek.

Sigara içenlerin rahatsızlıklara yakalanma riskinin yüksek olması ve pahalı tedavileri yeni düzenleme ihtiyacı doğurdu.

Alkol ve sigaraya zam üstüne zam yapılırken, bir darbede Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan gelecek. Sigaraya SGK zammı yolda.


Tütün Mamullerinin Üretim ve Ticaretine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik’te yapılması beklenen düzenlemeye göre, sigara satışlarından paket başına SGK payı alınacak.

Vatan'dan Mert Nayır'ın haberine göre, sigara içenlerin içmeyenlere göre kronik rahatsızlıklara yakalanma riskinin daha yüksek olması ve bu pahalı tedavilerin SGK tarafından finanse edilmesi, yeni bir uygulamayı gündeme getiriyor.

PAKET BAŞINA 50 KURUŞ

Düzenleme yasalaşırsa sigaralara paket başı 50 kuruş civarında SGK zammı yapılması bekleniyor. Böylece; Sosyal Güvenlik Kurumu’na ilave gelir kaynağı sağlanacağı gibi sigara tiryakilerinin muhtemel sağlık masrafları da paket paket tahsil edilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.