Tedavi Olurken Hayvanları Unutmadılar

SAĞLIK 22.01.2015 - 12:16, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

Tedavi Olurken Hayvanları Unutmadılar

Isparta Devlet Hastanesi Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi'nde tedavi gören hastalar, sokak hayvanları için atık şişe ve kartonlardan yuva ve yemlik yaptı.
Merkezin bahçesine konulan yuva ve yemliklerle soğuk havada hayvanların barınma ve yiyecek ihtiyacı karşılanıyor. Kış döneminde dışarıda yiyecek bulamayan ve barınma güçlüğü çeken hayvanlar için Isparta Devlet Hastanesi Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi'nde örnek bir çalışma yapıldı. Merkezde tedavi gören hastalar merkezin atölyesinde atık pet şişe ve kağıtlardan sokak hayvanları için yuva ve yemlik yaptı. Tedavi gördükleri merkezin bahçesindeki ağaçlara yuva ve yemlikleri asan hastalar, 'Hayvanları unutmayalım', 'Hayvanları sevmeyen insanları sevemez', 'Onların da sevgiye ihtiyacı var' mesajları verdi. 'HAYVANLAR AÇ VE ÜŞÜYOR' Kış şartlarında hayvanların üşümemeleri ve yiyecek ihtiyaçlarını gidermeleri için böyle bir proje hayata geçirdiklerini söyleyen Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği uzmanlarından psikolog Şule Tola, merkezde edindikleri sıcak aile ortamını hayvanlara da sunmak istediklerini belirtti. Psikolog Tola, "Biz içeride sıcacık oturuyoruz. Ama dışarıdaki hayvanlar aç ve üşüyor. Hastalarımız atık pet şişeler ve kartonlardan hayvan evleri yaptı. Daha sonra onları gönüllerince boyayarak hazır hale getirdiler. Her gün sofralarında artan yemekleri ıslatıp bu pet şişelere dolduruyorlar" dedi. 'AMAÇ HASTALARIN SOSYALLEŞMESİ' Projeyi hayata geçirmekten büyük mutluluk ve gurur duyduklarını kaydeden psikolog Şule Tola, "Mahzun gönüllere fırsat verildiği zaman ne kadar güzel zenginlikler yaratabildiklerini hep beraber gördük. Terapilerimizin birinci amacı hastalarımızın sosyalleşmesidir. Biz onların saf gönüllerine değer verildiği zaman ne kadar etkin olduklarına defalarca şahit olduk. Kuş ve hayvan evleri projesi de sohbet esnasında kendilerinin bulduğu bir projedir" diye konuştu. 'PROJE BİZİ MUTLU ETTİ' Tedavi gören hastalardan Emel Akın ise hayvanlar soğukta aç ve açıkta kalmasın diye hazırladıkları yuva ve yemliklere ekmek koyduklarını anlattı. Serhat Uysal da, "Emekli Edebiyat öğretmeniyim. Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi'ne gelen hastaların çoğu iletişim bozukluğu yaşıyor. Bize burada iletişim kurmanın yanında doğayı sevmenin, hayvanları korumanın insanı iyileştirdiği öğretildi. Hastane bahçesinde bulunan kedilere veya köpeklere yediğimiz yiyeceklerin artıklarını ya da evden getirdiklerimizi vermeye çalışıyoruz. Bu projenin içerisinde olmak bizi gerçekten mutlu etti. Hayvanları korumanın gerektiğine inanıyorum" diye konuştu
Isparta Devlet Hastanesi Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi'nde tedavi gören hastalar, sokak hayvanları için atık şişe ve kartonlardan yuva ve yemlik yaptı.

Merkezin bahçesine konulan yuva ve yemliklerle soğuk havada hayvanların barınma ve yiyecek ihtiyacı karşılanıyor.

Kış döneminde dışarıda yiyecek bulamayan ve barınma güçlüğü çeken hayvanlar için Isparta Devlet Hastanesi Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi'nde örnek bir çalışma yapıldı. Merkezde tedavi gören hastalar merkezin atölyesinde atık pet şişe ve kağıtlardan sokak hayvanları için yuva ve yemlik yaptı. Tedavi gördükleri merkezin bahçesindeki ağaçlara yuva ve yemlikleri asan hastalar, 'Hayvanları unutmayalım', 'Hayvanları sevmeyen insanları sevemez', 'Onların da sevgiye ihtiyacı var' mesajları verdi.

'HAYVANLAR AÇ VE ÜŞÜYOR'

Kış şartlarında hayvanların üşümemeleri ve yiyecek ihtiyaçlarını gidermeleri için böyle bir proje hayata geçirdiklerini söyleyen Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği uzmanlarından psikolog Şule Tola, merkezde edindikleri sıcak aile ortamını hayvanlara da sunmak istediklerini belirtti. Psikolog Tola, "Biz içeride sıcacık oturuyoruz. Ama dışarıdaki hayvanlar aç ve üşüyor. Hastalarımız atık pet şişeler ve kartonlardan hayvan evleri yaptı. Daha sonra onları gönüllerince boyayarak hazır hale getirdiler. Her gün sofralarında artan yemekleri ıslatıp bu pet şişelere dolduruyorlar" dedi.

'AMAÇ HASTALARIN SOSYALLEŞMESİ'

Projeyi hayata geçirmekten büyük mutluluk ve gurur duyduklarını kaydeden psikolog Şule Tola, "Mahzun gönüllere fırsat verildiği zaman ne kadar güzel zenginlikler yaratabildiklerini hep beraber gördük. Terapilerimizin birinci amacı hastalarımızın sosyalleşmesidir. Biz onların saf gönüllerine değer verildiği zaman ne kadar etkin olduklarına defalarca şahit olduk. Kuş ve hayvan evleri projesi de sohbet esnasında kendilerinin bulduğu bir projedir" diye konuştu.

'PROJE BİZİ MUTLU ETTİ'

Tedavi gören hastalardan Emel Akın ise hayvanlar soğukta aç ve açıkta kalmasın diye hazırladıkları yuva ve yemliklere ekmek koyduklarını anlattı. Serhat Uysal da, "Emekli Edebiyat öğretmeniyim. Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi'ne gelen hastaların çoğu iletişim bozukluğu yaşıyor. Bize burada iletişim kurmanın yanında doğayı sevmenin, hayvanları korumanın insanı iyileştirdiği öğretildi. Hastane bahçesinde bulunan kedilere veya köpeklere yediğimiz yiyeceklerin artıklarını ya da evden getirdiklerimizi vermeye çalışıyoruz. Bu projenin içerisinde olmak bizi gerçekten mutlu etti. Hayvanları korumanın gerektiğine inanıyorum" diye konuştu

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.