Ünlülerden EĞİRDİR GÖLÜ Mesajı

İLÇE HABERLERİ 26.06.2015 - 16:52, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

Ünlülerden EĞİRDİR GÖLÜ Mesajı

Eğirdir Gölü'nü Kurtar Platformu tarafından Eğirdir Gölü için farkındalık yaratmak amacıyla aralarında ünlü isimlerinde bulunduğu bir çok kişi mesaj yayınladı. Su yoksa hayatta yoktur bilinciyle yola çıkan platform; "Eğirdir gölünün ekolojik dengesi bozulmuştur, Göl kimyasal kirlilik sınırları ölçümlerde üst sınırlardadır.Başta Arsenik, Ağır metaller, giderek artmıştır. Göl dibinde kalın çamur katmanlar oluşmuştur. Balıklandırma faaliyetlerinde yanlış yapılan balıklandırma politikaları ile göldeki ekolojik denge bozulmuştur. Çok verim almak için göle bırakılan ve dünyanın saldırgan karakterli İsrail sazan türü diğer pek çok Endemik balık türleri yok olmasına neden olmuştur. Göl üzerindeki adaların dolgu ile birleştirilmesiyle göl sirkülasyonu kesilmiştir. Göl havzasındaki köy ve ilçelerin kanalizasyonları ile göl kirlenmektedir. Ayrıca tarımda kullanılan toksik ürünler göle karışarak kirletmektedir. Göl havzası yapısının bozulması küresel ısınma tehdidine ek tehditler oluşturmaktadır. Acil kurtarma girişimine ihtiyaç vardır.Birinci acil eylem planı göl kirliliğini önleme tedbirleridir. sonraki planlar ise göl ekolojisine uygun eko sistemin oluşturulmasıdır.Su yoksa hayatta yoktur" vurgusu yapıyor... İşte Orhan Gencebay'dan Esra Erol'a kadar bir çok ünlünün Eğirdir Gölü mesajı  

Eğirdir Gölü'nü Kurtar Platformu tarafından Eğirdir Gölü için farkındalık yaratmak amacıyla aralarında ünlü isimlerinde bulunduğu bir çok kişi mesaj yayınladı.

Su yoksa hayatta yoktur bilinciyle yola çıkan platform; "Eğirdir gölünün ekolojik dengesi bozulmuştur, Göl kimyasal kirlilik sınırları ölçümlerde üst sınırlardadır.Başta Arsenik, Ağır metaller, giderek artmıştır. Göl dibinde kalın çamur katmanlar oluşmuştur. Balıklandırma faaliyetlerinde yanlış yapılan balıklandırma politikaları ile göldeki ekolojik denge bozulmuştur. Çok verim almak için göle bırakılan ve dünyanın saldırgan karakterli İsrail sazan türü diğer pek çok Endemik balık türleri yok olmasına neden olmuştur. Göl üzerindeki adaların dolgu ile birleştirilmesiyle göl sirkülasyonu kesilmiştir. Göl havzasındaki köy ve ilçelerin kanalizasyonları ile göl kirlenmektedir. Ayrıca tarımda kullanılan toksik ürünler göle karışarak kirletmektedir. Göl havzası yapısının bozulması küresel ısınma tehdidine ek tehditler oluşturmaktadır. Acil kurtarma girişimine ihtiyaç vardır.Birinci acil eylem planı göl kirliliğini önleme tedbirleridir. sonraki planlar ise göl ekolojisine uygun eko sistemin oluşturulmasıdır.Su yoksa hayatta yoktur" vurgusu yapıyor...

İşte Orhan Gencebay'dan Esra Erol'a kadar bir çok ünlünün Eğirdir Gölü mesajı

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.