VEFA BİR SEMT DEĞİLDİR?

ISPARTA 31.07.2017 - 11:48, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:24
 

VEFA BİR SEMT DEĞİLDİR?

1984 - 1989 döneminde, Anavatan Partisinden Isparta Belediye Başkanlığı yapan Ziya Zeynelgil önceki gün 73 yaşına girdi. Zeynelgil’in bu mutlu gününde onu dostları yanlız bırakmadı ve süpriz bir doğum günü düzenlediler. Fevzi Özdemir, Hüseyin Açıkalın ve Necati Duygulu’dan oluşan ekibin bu jesti ve duyarlılığı gerçekten takdire şayan.                 Vefanın bir semt olmadığını dosta düşmana gösterdiler.                 Ayrıntılara girmeden önce sayın Zeynelgil’le ilgili öngörümü ve düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.                 Gazeteciliğe ilk başladığım yıllarda Isparta belediye başkanlığı yapan sayın Zeynelgil ömrü boyunca hiç evlenmemiş, hayatını tek başına ve yanlız yaşamış mütavazi bir insan. O yıllar annesi ile birlikte yaşamış ve Isparta’ya hizmet etmiş değerli bir insan.                 Müziğe olan ilgisi nedeniyle zaman zaman sahnelerde görmeye alıştığımız, elinde mikrofanla şarkı söylediği yıllar bol bol resimlerini çekerek magazin haberleri yapmışızdır.                 Belediye Başkanlığı görevi sonrasında köşesine çekilean ve sade bir hayat sürdüren Zeynelgil, çok sevdiği annesini geçtiğimiz yıllarda kaybetmenin üzüntüsünü hep içinde hmiştir. Hayatta sadece bir kızkardeşi ve yeğenlerinin dışında vefalı birkaç dostu ile birlikte günün büyük bir bölümünü evinde yardımcısı ile birlikte geçirmekte.                 Üç yıl önce kanal 32 televizyonunda ‘hakan yamanla hayatın içinden’ proğramına başladığımda ilk konuğum sayın Zeynelgil olmuştu.                 Evinde gerçekleştirdiğimiz çekimlerde sayın Zeynelgil’in hayat hikayesini enine boyuna, anılar, fotoğraflar ve dostları ile ekrana taşıdık. O günkü çekimde elinde udu ile sayın Zeynelgil’in güzelim o şarkılarına eşlik eden Ali abimizide geçtiğimiz günlerde kaybettik.                 Ispartanın kıymetleri birer birer ebediyete intikal ederken, geride hoş hatıralar ve anılar bırakıyor.                 Sayın Zeynelgili’de elbette bir gün sonsuzluğa uğurlayacağız ama geride bir hayat hikayesi, hoş anılar, hizmetleri, derslerine girdiği başarılı öğrencileri, kitapları ve fotoğrafları kalacak.                 Isparta’dan bir belediye başkanı geçti diye başlayan cümlelerin içerisine hep iyi şeyler sığdırabilmek, bırakabileceğimiz en büyük eser olsa gerek.                 Birkez daha sayın Zeynelgil’in doğum gününü kutluyor, onu bu mutlu gününde yanlız bırakmayan vefalı dostlara teşekkür ediyorum.  

1984 - 1989 döneminde, Anavatan Partisinden Isparta Belediye Başkanlığı yapan Ziya Zeynelgil önceki gün 73 yaşına girdi. Zeynelgil’in bu mutlu gününde onu dostları yanlız bırakmadı ve süpriz bir doğum günü düzenlediler. Fevzi Özdemir, Hüseyin Açıkalın ve Necati Duygulu’dan oluşan ekibin bu jesti ve duyarlılığı gerçekten takdire şayan.

                Vefanın bir semt olmadığını dosta düşmana gösterdiler.

                Ayrıntılara girmeden önce sayın Zeynelgil’le ilgili öngörümü ve düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

                Gazeteciliğe ilk başladığım yıllarda Isparta belediye başkanlığı yapan sayın Zeynelgil ömrü boyunca hiç evlenmemiş, hayatını tek başına ve yanlız yaşamış mütavazi bir insan. O yıllar annesi ile birlikte yaşamış ve Isparta’ya hizmet etmiş değerli bir insan.

                Müziğe olan ilgisi nedeniyle zaman zaman sahnelerde görmeye alıştığımız, elinde mikrofanla şarkı söylediği yıllar bol bol resimlerini çekerek magazin haberleri yapmışızdır.

                Belediye Başkanlığı görevi sonrasında köşesine çekilean ve sade bir hayat sürdüren Zeynelgil, çok sevdiği annesini geçtiğimiz yıllarda kaybetmenin üzüntüsünü hep içinde hmiştir. Hayatta sadece bir kızkardeşi ve yeğenlerinin dışında vefalı birkaç dostu ile birlikte günün büyük bir bölümünü evinde yardımcısı ile birlikte geçirmekte.

                Üç yıl önce kanal 32 televizyonunda ‘hakan yamanla hayatın içinden’ proğramına başladığımda ilk konuğum sayın Zeynelgil olmuştu.

                Evinde gerçekleştirdiğimiz çekimlerde sayın Zeynelgil’in hayat hikayesini enine boyuna, anılar, fotoğraflar ve dostları ile ekrana taşıdık. O günkü çekimde elinde udu ile sayın Zeynelgil’in güzelim o şarkılarına eşlik eden Ali abimizide geçtiğimiz günlerde kaybettik.

                Ispartanın kıymetleri birer birer ebediyete intikal ederken, geride hoş hatıralar ve anılar bırakıyor.

                Sayın Zeynelgili’de elbette bir gün sonsuzluğa uğurlayacağız ama geride bir hayat hikayesi, hoş anılar, hizmetleri, derslerine girdiği başarılı öğrencileri, kitapları ve fotoğrafları kalacak.

                Isparta’dan bir belediye başkanı geçti diye başlayan cümlelerin içerisine hep iyi şeyler sığdırabilmek, bırakabileceğimiz en büyük eser olsa gerek.

                Birkez daha sayın Zeynelgil’in doğum gününü kutluyor, onu bu mutlu gününde yanlız bırakmayan vefalı dostlara teşekkür ediyorum.








 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.