CANA CAN KATMAK İÇİN BİR DESTEK DE SİZ YAPIN

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in kızı Mürüvvet Başdeğirmen 13 Mayıs 2023 tarihinde elim bir kıza sonucu yaralanmış ve Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesinde yoğun bakıma alınmıştı.

Bir yıldır yoğun bakım ünitesinde hayata tutunabilme adına verilen mücadele de binlerce insanın hayır duaları, yine Hastanenin nerede ise tüm personelinin yoğun ilgisi ile bugünlere gelinmiştir.

Başkan Başdeğirmen ve ailesini derinden üzen bu elim kaza sonrasında Başdeğirmen ailesi o gün bugündür Tıp Fakültesi hastanesinde kızlarının başından bir gün bile ayrılmadılar.

Başkan Başdeğirmen bu süreçte Tıp Fakültesi hastanesinin özellikle yoğun bakım ünitesinin ihtiyaca cevap vermediğine şahit oldu. Yoğun bakımda yer olmadığı için birçok hastanın ameliyatlarının ertelendiğine tanıklık etmiş, birçok insan için devreye girmek zorunda kalmıştır.

Yani bıçak kemiğe dayandı.

Hastanenin yoğun bakım ünitesinin yatak kapasitesi artırılmalı, daha çok insana hizmet verilebilmeliydi!

Peki, bunu kim, ne zaman, nasıl yapacaktı?

İşte tüm bu sorular uzun süren istişareler sonucunda cevabını buldu.

Tıp Fakültesi hastanesine yapılacak olan ek binada hem yoğun bakım ünitesi, hem de acil servis olacak.

Isparta kent hizmetlerini geliştirme derneği bu süreçte devreye girerek bu ek binanın yapımını üstlendi.

Derneğin kurucuları arasında Başkan Başdeğirmen ve bu işe gönül vermiş yakın dostları var.

Üniversiteye kazandırdıkları Hukuk Fakültesi ilk deneyimleri, ISUBÜ Eğitim binası ise kendilerini ispat ettikleri ve tecrübe kazandıkları ikinci hizmetleri.

Dernek bu kez çok daha hayırlı ama bir o kadarda maliyetli bir işin altına bir kez daha elini koyarak Tıp Fakültesi ek hizmet binasının yapımını üstlendi.

Öncelikle Kent hizmetleri geliştirme derneğinin başkan ve yönetimini canı gönülden kutluyorum.

Bu projeye destek veren SDÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saltan’a, Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Taylan Oksay ve ekibine de ayrıca teşekkür ediyorum.

Bu projenin hayata geçmesinde emeği geçen ve sürece katkı verecek tüm iş insanlarına, hayırsever vatandaşlarımıza, sivil toplum kuruluşlarına velhasıl çorbada tuzu bulunan herkese canı gönülden teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.

Eğitim ve sağlığa yapılan her türlü yatırım, hizmetlerin en hayırlısıdır.

Bir tarafta cehaletin önüne geçiyorsun,

Diğer tarafta insanların ömrüne ömür katacak tesisleri kuruyorsun.

Elbette bir gün hepimiz bu dünyadan göçüp gideceğiz. Geriye sadece adımız, eserlerimiz ve gök kubbede hoş bir seda bırakacağız.

Hayırlarla anılmak, dualara nail olabilmek çok önemli.

Merhum Şevket Demirel sağlığında birçok cami, kuran kursu, eğitim ve sağlık kuruluşlarına maddi ve manevi yardımlar yapmış, insanları geri çevirmemiştir.

Zenginlik ve ağalık bir unvan değildir. İnsana yapılan yatırımın karşılığında alınan bir rütbedir.

Isparta Belediye başkanı Şükrü Başdeğirmen, kendi imkanlarını, belediyenin imkanları ile birleştirerek birçok insanın evine duvar, birçok insanın işyerine demir ve çimento olmuştur. Birçok insanın evinin doğalgazını döşetmiş, düğününde, cenazesinde bulunmuş gönül köprüsünü kurmuş bir kişidir.

Isparta kent hizmetlerini geliştirme derneği onun hayırsever yönünü dostları ile birlikte zirveye taşımıştır. Hukuk Fakültesi binası, ISUBÜ eğitim binası sayın başkan ve arkadaşlarının öncülüğünde şehrimize kazandırılmış önemli birer eğitim kurumudur. Dernek şimdi çok daha hayırlı ve anlamlı bir yatırımın altına daha imza atmıştır. Bu yükün altından da başarı ile çıkacaklarına eminim.

KAMPANYA DESTEK VERDİM

Geçtiğimiz hafta proje tanıtım toplantısına bir gazeteci olarak katıldım. Sayın başkanım Şükrü Başdeğirmen ve ekibinin, SDÜ Rektörü Saltan ve ekibinin gözlerinde o ışıltı yüzlerine yansıyordu. Mutluluk, heyecan ve umut kısa zamanda bir eksikliğin giderilmesini, bir hayalin gerçeğe dönüşmesini sağlayacak.

Böylesine anlamlı bir projeye destek vermemek mümkün mü? Toplantı sonrasında kampanya ilk desteği şahsım olarak ben verdim. Isparta kent hizmetlerini geliştirme derneğinin banka hesabına vaat ettiğim ücreti yatırarak ilk kıvılcımı çakmış oldum. Bu kıvılcımın kısa zamanda büyük bir ateşe dönüşeceğinden şüphem yok.

Tıp Fakültesi ek binası tamamlandıktan sonra bu binanın acilinde ve yoğun bakımında hayata tutunacak binlerce insanın ömrüne ömür, mutluluğuna mutluluk katmak, o binanın temelinde bizimde bir harcımızın olması şimdiden içimizi ferahlatıyor ve verdiğimiz katkının ne kadar anlamlı olduğunu gösteriyor.

Tıp Fakültesi ek hizmet binasının yapımına önümüzdeki günlerde imkanlarımız ölçüsünde destek vermeye devam edeceğimi bir kez daha ifade etmek istiyorum.

Sizde çorbada tuzum bulunsun, bende katkı vermek istiyorum diyorsanız. Kent hizmetleri derneğinin banka hesap numarasına bağış yapmanız yeterli.

Yapılan bağışlarınız ve her türlü katkılarınızı şimdiden Allah kabul etsin.

HESAP SAHİBİ: ISPARTA KENT HİZMETLERİNİ GELİŞTİRME DERNEĞİ

HESAP NO97829201-5001 132 ZİRAAT BANKASI ISPARTA ŞUBESİ

İBAN. TR 81 0001 0001 329 782 920 15 001