DUBAİ ÇİKOLATASI YOK SATIYOR

İnsanların tadına bakmak için sıraya girdiği Dubai Çikolatasını Isparta’nın en çok tercih edilen Çikolatacısı Hilmizade Çikolata işletmecisi Osman İstanbul’a sorduk. İstanbul, dükkana gelen her 100 müşteriden 90’nının Dubai çikolatasını sorduğunu söyledi

Dubai çikolatası, adından da anlaşılacağı üzere Dubai'de ortaya çıktı. "Fix  Dessert  Chocolatier" adlı bir dükkanda Britanyalı-Mısırlı girişimci Sarah Hamouda ve Filipinli şef Nouel Catis Omamalin'in kurduğu marka, bugün dünyaya adını duyurdu. Sarah bu çikolatayı icat ettiğinde ona "Can't Get Knafeh of It" (Künefeye doyamıyorum) adını verdi.’ Öte yandan, tabletlerin sadece Dubai'de satılması da ayrıcalık ve lüks hissi veriyor. Bu sebeple, ülkemizde de üretilene kadar çikolatanın tadına bakmak bir öncelik meselesi idi. Isparta’da 10 yıldır çikolata üreticiliği yapan Hilmizade Çikolata işletmecisi Osman İstanbul: ‘Dükkana sabahtan akşama kadar  100 müşteri geliyorsa  90’ı Dubai Çikolatası soruyor. Soranlar da daha önce tatmış değil yalnızca internette sosyal medyada gördüğü için meraktan aslında. İstanbul da bir üretici insanlar ev araba alamıyor çikolata alarak mutlu oluyor demiş, çikolata mutluluk veriyor. Şu anda normal çikolatalardan daha fazla tercih ediliyor ben bunu  başarılı algı  yönetimine bağlıyorum. Bugün Dubai Çikolatası yarın Gavur Dağı salatası, sonraki gün farklı bir şey.. İlk olarak, tableti ikiye böldüğünüzde içindeki dolgu akmaya başlıyor  ve dış kabuk kırılırken çıtırdıyor. Bu da ürünü Instagram ve TikTok gibi sosyal medya ortamlarında paylaşılmaya son derece uygun hale getiriyor . İnsanlar  bunu yalnız yemiyor sosyal medya ile birlikte yiyor .’

24 SAAT ÜRETİME GEÇİLDİ

‘Aslında Dubai çikolatasını sosyal medyada bu kadar yayılmasından sonra satmaya başladık. Şu anda firmalar 24 saat üretime geçmişler . İlk getirdiğimizde 2 günde tükendi  bu hafta tekrar sipariş verdik. Ama bu süreçte müşteriye yok dememek için kendim imal ettim. Şu anda kendi ürettiklerim satışta. Aslında farkı iç harcı.  öncelikle tereyağı ve kadayıf kavruluyor sonrasında   antep fıstığı krema ve tahin eklenerek iç harcı hazırlanıyor.

YOK SATIYORUZ

Mevcut piyasadaki satışa bakarak normal çikolatanın yüzüne bakan yok herkes Dubai Çikolatası soruyor. Şu  anda kendi ürettiklerimiz kilogram fiyatı 2000tli hazır olarak gelenlerde de satış  fiyat kilogram 1700 tl  dolayısıyla 100 gr 170 tl’den satışa sunuyoruz. Şu anda yok satıyoruz.

Son 5 6 aydır bizim sektörde sezon olayı kalmadı diyebiliriz. Önceden kışın yoğun yaz döneminde daha z iş olurdu ama şimdi 12 aya dağıldı. Sezon kalmadı.  Son  1 2 ayda Dubai Çikolatası %90  oranında satışlarımızı hareketlendirdi. Mağazamızda kaliteli Dubai Çikolatası her daim vardır ve denemek isteyen herkesi bekliyoruz.