EVLENEN EVLENE

Bu yıl Isparta merkezde evlenenlerin sayısı geçtiğimiz yıllara oarnla artış yaşandı. Düğün salonlarının yoğun geçtiği sezonda Ispartada ilk 9 ayda 1.587 kişi dünya evine girdi.

Isparta Belediyesi Evlendirme Dairesi ve İl Müftülüğü’Nün kayıtlarına göre; Isparta Merkezde 2024 yılının ilk 9 ayında Bin 587 kişi evlendi.

Belediye Evlendirme Dairesi’ne Bin 481 kişi evlenmek için başvurdu. Isparta Merkez İl Müftülüğü’nde ise 2024 yılının ilk 9 ayında 106 kişi evlendi. Yaz döneminde düğünlerde artış olduğunu belirten düğün salonu işletmecileri şunları dile getirdiler. ‘sezonumuz çok iyi geçti. Şimdiden yeni sezon için kayıtlarımız başladı ve tarih alan düğüncülerimiz var. Fiyatlar 2024 yılında geçerli önümüzdeki yıl fiyatlar artacak, bu nedenle düğüncüler şimdiden bağlantılarını yapıyorlar’ dediler.

Bu arada il müftülüğünde nikah kıydırarak dünya evine girecekler  çiftlerin İl Müftülüğü’nde bulunun nikah salonunu da ücretsiz kullanabilecekleri belirtildi. Evlilik için gerekli olan evraklarda nüfus cüzdanı ve fotokopisi, aile hekiminden sağlık raporu ve 5 adet vesikalık fotoğraf getirmeleri yeterli olacak.