FESTİVAL COŞKUSU SOKAKLARA TAŞTI!

Isparta uluslararası Gül Festivaline vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Mimar Sinan, Kaymakkapı ve valilik önünde Festival kortejini izlemeye gelen halkın üzerine gül suyu ve gül yaprakları atıldı.

Isparta Uluslararası Gül Festivali başladı. 3 gün sürecek festivalin ilk günü Gülcü İsmail efendinin mezarının ziyaret edilmesi ile başladı. Saat 15.00’de belediyenin önünden başlayan kortej valilik önünde devam etti. Kortej yürüyüşüne Vali Aydın Baruş ve eşi, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve eşi, SDÜ ve ISUBÜ Rektörleri, ITSO ve Borsa Başkanları, Emniyet müdürü, AK parti il ve ilçe başkanları, MHP il ve ilçe başkanları, İl Genel meclis başkan ve üyeleri, belediye meclis üyeleri, davetliler ve çok sayıda insan katılım sağladı. Festivale yoğun ilgi gösteren vatandaşlar Mimar Sinan caddesi, Kaymakkapı meydanı ve Valilik önünde büyük kalabalık oluşturarak kortej yürüyüşüne katılanlara alkışları ile karşılık verdi. Isparta’nın simgesi Gül suyu ve Gül yaprakları izleyicilerin üzerine serpilirken, adına yakışır festival günün anlam ve önemine binaen konuşmalar ile devam etti. Isparta belediye başkanı Şükrü Başdeğirmen festivalin açılışında yaptığı konuşmada şunları söyledi. “Güzel bir günde sizlerle beraberiz, her yıl kutladığımız festivalimiz hasadımızın başladığı, Güllerin güzel kokular saldığı bir günde sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyum. Isparta’nın değerli bir ürünü olan Gülümüz bizim her şeyimiz. Festival sayesinde gülümüzün tanınırlığını daha da artırıyoruz. Isparta endemik bitkiler açısından çok zengin bir il. Gül yağı kozmetikte kullanılan değerli bir ürün. Geçmişte halıyı da dahil ettiğimiz festivalimizde maalesef halıcılık bitti ve geriye sadece gül kaldı. Bu festivali devam ettirebilmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Maddi ve manevi açısından büyük bir değer katan Gül, Ispartamız için çok önemli. Ekonomik katkısı kadar Turizm açısından da önemli bir katkı veriyor, şehrimize Gül turizm için gelenler ilimizden memnun ayrılıyorlar.” dedi.

Daha sonra konuşan Isparta valisi Aydın Baruş da şunları söyledi. “Gül şehrinin gül yüzlü insanları festivalimiz Isparta ve ülkemiz için hayırlı olsun. Isparta’nın simgesi olmuş, Dünyada şehrimizin isminin duyulmasını sağlayan Gül, her zaman güzelliğin simgesi olmuş bir çiçektir. Yârimize seslenirken Gül yüzlü, gül yanaklı diye hitap ederiz, Güzel kokuların en hası. Gül hayatımızdaki tüm renklerin anlamı, duygularımıza ayrı bir anlam kazandırır. Gül tazeliktir, canlılıktır. Tüm güzellikler sizlerle olsun” dedi.