GAZİLERİMİZ VE ŞEHİTLERİMİZ SAYESİNDE BAYRAĞIMIZ DALGALANIYOR

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, 19 Eylül Gaziler Günü nedeni ile bir mesaj yayınladı.

Mesajında şu ifadelere yer veren Başdeğirmen, “Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından, 19 Eylül 1921'de Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Gazilik ve Mareşallik unvanının verildiği günün yıldönümü olan Gaziler Günü’nü kutlamanın gururunu yaşıyoruz.

Bugün özgürce nefes alıp verebilmemizi, kahraman şehit ve gazilerimize borçluyuz. Şehitlerimiz ve gazilerimiz, fedakârlıklarıyla bizlere nice zaferler, kahramanlıklarla dolu bir geçmiş armağan etmiştir. Milletimiz bugün de istiklaline ve istikbaline yönelen tüm tehditlere karşı koymaktadır.

Şehitlerimiz ve gazilerimizin canları pahasına verdikleri üstün mücadeleler yaşadığımız coğrafyanın aziz milletimiz için bir vatan haline dönüşmesini sağlamıştır.

Bunun en güzel örneğini Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Kurtuluş Savaşı’nda gösteren aziz milletimiz ‘Ya istiklal ya ölüm’ diyerek, bağımsızlık ve vatanın bizler için ne anlama geldiğini apaçık ortaya koymuştur.

Şehitlerimiz ve gazilerimizin sayesinde ay yıldızlı al bayrağımız vatanımızın semalarında gururla dalgalanmakta, ezanımız beş vakit özgürce okunmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e İstiklal mücadelesindeki önderliğinden dolayı “Müşir ve Gazi” unvanı verilişinin 103’üncü yıldönümünü ve Gaziler Günü’nü en içten duygularımla tebrik ediyor, gazilerimize ve ailelerine sağlıklı uzun ömürler diliyor, bu toprakları bize vatan kılan, bugünümüzü kendilerine borçlu olduğumuz tüm şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmetle yâd ediyorum” dedi.