HALI VE KİLİM MÜZESİ EK BİNASI TURİZME KAZANDIRILACAK

Isparta Belediyesi, Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Halı ve Kilim Müzesi ek binasında zanaatkarlar ve kadın kooperatiflerinin ürettiği ürünlerin tanıtımını yapabilmeleri ve satışlarını gerçekleştirebilmesi amacıyla Anadolu’dakiler Çarşısı Projesini oluşturmak için çalışmalarına başladı. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, müze ek binasında projeye ilişkin incelemelerde bulundu.

Isparta Belediyesi, Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Halı ve Kilim Müzesi ek binasını turizme kazandırıyor. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) desteğiyle Isparta Belediyesi, Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Halı ve Kilim Müzesi ek binasında zanaatkarlar ve kadın kooperatiflerinin ürettiği ürünlerin tanıtımını yapabilmeleri ve satışlarını gerçekleştirebilmesi amacıyla Anadolu’dakiler Çarşısı Projesini uygulayacak. Projede Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) ve Gülbirlik de yer alacak.

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Halı ve Kilim Müzesi ek binasında BAKA Genel Sekreteri Volkan Güler, Gülbirlik Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Koçak, ITSO Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Fatih Topaloğlu ve ekibiyle birlikte projeye ilişkin incelemelerde bulundu. İnceleme öncesinde Başkan Başdeğirmen, halı dokumacılığı kursuna katılan kursiyerlerle sohbet etti.

Ardından müzenin ek binasında incelemelerde bulunan Başkan Başdeğirmen, bu bölümde Isparta halıcılığını yaşatacaklarını belirterek, BAKA Genel Sekreteri Volkan Güler’in Anadolu’dakiler ismiyle bir proje sunduğunu, bu projeyle bağlantılı bir çalışma yapılacağını söyledi. Başkan Başdeğirmen projeyi Isparta Belediyesi, BAKA, Gülbirlik ve ITSO ile birlikte hazırlayacaklarına değindi.

Proje hakkında bilgi veren BAKA Proje ve Koordinasyon Birim Başkanı Emir Olcay Sayın, projeyi Anadolu’dakiler Çarşısı ismiyle kurguladıklarını anlattı. Projenin amacının Isparta’nın geleneksel zanaatlarını, kooperatif ürünlerini tanıtmak ve pazarlamak olduğunu kaydeden Sayın, “Yerel ürünleri de destekleyerek burada turizmi canlandırmak amacındayız. Bu kapsamda 3 amaç belirledik. Birincisi zanaatkarların gelirlerini artırmak ve üretim tekniklerini yaşatmak için faaliyetler yapacağız. Bunun için binanın hazır hale getirilmesi, atölye ve deneyim alanlarının oluşturulması sağlanacak. Bu alanlarda minyatür halı atölyesi, ahşap, deri ve keçe işleme, mermer, mozaik atölyeleri yer alıyor. Ayrıca Isparta ilinde diğer alanlardaki zanaatkarlara da ulaşabilmek için bir tasarım atölyesi yapılması planlanıyor. İkinci amaç kapsamında Isparta’daki yerel kooperatiflerin ürünlerini tanıtarak satışını artırmayı planlıyoruz. Bu kapsamda satış ve kafeterya alanlarının oluşturulması ve kooperatif ürünlerinin profesyonel bir işletme modeliyle pazarlanması hedefleniyor. Üçüncü kapsamda da ziyaretçilerin yerel kültürel mirası deneyimlemesi ve turizmin canlandırılmasıyla ilgili deneyim turizmi kapsamında kök boya atölyesi oluşturulması, Anadolu Mirası Deneyim Atölyeleri etkinliği organizasyonu düzenlenmesi amaçlanıyor” ifadelerinde bulundu.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, BAKA Genel Sekreteri Volkan Güler, Gülbirlik Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Koçak, ITSO Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Fatih Topaloğlu ve ekibiyle birlikte projeye ilişkin görüş alışverişinde bulundu. Başkan Başdeğirmen, proje kapsamında gülün bahçeden ürün olarak rafa ulaşan yolculuğunun da misafirlere anlatılacağını söyledi. ISPARTA BELEDİYE BASIN / BÜLTEN