HASTANE CADDEMİZDE TİCARET ÇOK DAHA İYİ BİR HALE GELECEK

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin yeni yerleşkelerinden biri olan ve Yayla, Hızırbey, Turan ile Çelebiler Mahallelerinin sınırını belirleyen Hastane Caddesinde ticaretle uğraşan esnaflarla bir araya geldi. Başkan Başdeğirmen, ISUBÜ eğitim binalarının hizmete girmesiyle birlikte Hastane Caddesinin nasıl geliştirilebileceği ve cazibe merkezi haline dönüştürülebileceğiyle alakalı esnafla istişarede bulundu.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in Hastane Caddesi esnafıyla buluşmasında Isparta Muhtarlar Derneği Başkanı, Keçeci Mahallesi Muhtarı Gökhan Büyükleblebi, Hızırbey Mahallesi Muhtarı Zeynep Yiğit, Turan Mahallesi Muhtarı Ali Büyüksilleli, Yayla Mahallesi Muhtarı Mustafa Kemal Başaran ve Çelebiler Mahallesi Muhtarı Adnan Tunçoğlu da yer aldı.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, daha önceleri de Hastane Caddesi esnafıyla bir araya geldiklerini, bu buluşmalarda gelen talepleri karşıladıklarını söyledi. Önceki yıllarda Isparta Devlet Hastanesi ve Doğumevi Hastanesi’nin bölgede olması dolayısıyla Hastane Caddesinde farklı bir ticaret alanı olduğunu belirten Başkan Başdeğirmen, hastanelerin taşınmasıyla bu bölgede bir boşluk oluştuğunu, bu boşluğun değerlendirilmesi amacıyla esnafla sürekli fikir alışverişinde bulunduklarına değindi. Başkan Başdeğirmen, “O dönemde bu caddeye hareketlilik getirebilecek nasıl bir yatırım olabileceği konuşulmuştu. O süreçte ITSO başkanıydım, hastane alanlarının üniversiteye tahsisi söz konusuydu, bu gerçekleşirse çok daha iyi olacağını, caddenin üniversite caddesi olabileceğini sizlerle istişare etmiştik. Üzerimize düşen vazifeleri yaparak üniversitenin bazı bölümlerinin bu bölgeye gelmesi gerçekleşti” dedi.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, bölgede eğitim yatırımları gerçekleştirmek amacıyla kendisinin başkanlığını yaptığı Isparta Kent Hizmetlerini Destekleme Derneğini kurduklarını belirterek, “İlk kıvılcımı biz yakalım düşüncesiyle bu derneği kurduk. O dernekle beraber eski kız kolejinin yıkıldığı yere bir eğitim binası yapmak için yola çıktık. 15-16 ay gibi bir zaman sonra tamamen bitirdik, eğitim binasını teslim edecek ve içerisinde ders görülebilecek hale getirdik. Bunu yapan Isparta halkı. Belediyenin maddi anlamda herhangi bir katkısı olmadı. Ama belediyenin ürettiği briket ve fayans yapıştırıcıları belediyemiz verdi. Ama diğer tarafındaki tüm yatırımı tamamen vatandaşımızın desteğiyle yaptık. Orası Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitemiz ve bu bölgemize vatandaşlarımızın bir hediyesi oldu. Bizim inşaat bitmek üzereyken eski devlet hastanesi alanına çok büyük bir kampus alanı inşa edilmeye başlandı. Orası da hızlı gidiyor. Orası da tamamlandığında 10-12 bin öğrencinin sürekli burada yaşadığını görmeye başlayacağız. Bu cadde artık öğrencilerle ve vatandaşlarımızın yoğunluğuyla hız kazanacak bir hale gelecek. Hastaneler taşınınca bu bölgede sağlık alanındaki işyerleri boşalmıştı. Ama son dönemde bakıyorum güzel mağazalar açılmaya başlandı. Artık burada yeniden bir canlılık beklentileri ciddiye döndü. Belki önümüzde bir yıllık bir süreç daha var. Bir yılın sonunda caddemizin çok daha iyi bir hale geleceği inancındayım. 12 bin civarında öğrenci buraya geldiğinde sizlerin ne eksiklikleriniz var. Sorunlarımız yoksa burayı güzelleştirecek daha neler yapabiliriz. Bunları sizlerle görüşmek, konuşmak istiyoruz. Tek konumuz ticareti burada nasıl canlandırabiliriz. Onunla alakalı burada cazibe haline gelebilecek neler yapabiliriz. Bu fikirleri aldıktan sonra yapabileceklerimizi hemen zaman gerektirenler varsa program dahilinde yapmak istiyoruz” görüşlerinde bulundu.

Esnaf söz alarak bölgeye yapılan yatırımlardan dolayı teşekkür ederken, üniversite eğitim binalarının açılmasıyla birlikte yapılması gerekenlerle ilgili görüşlerini belirttiler. Esnaf, “Bu bölgeye 12 bin civarında öğrenci gelecek ancak caddenin kaldırımları çok dar. Öğrencilerimiz genelde burada yaya olarak hareket edeceği için yeniden düzenlenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu caddenin Isparta’da en güzel en gösterişli bir cadde olması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Başkan Başdeğirmen, caddede yeniden düzenleme yapılabileceğini ancak bu düzenleme sonrasında yollar üzerinde çift araç parkı gibi konuların olmaması gerektiğini vurguladı. Başdeğirmen, “Buradan otobüs hatları ve otomobil geçişleri çoğalacak. Yaya geçişi de artacak. Şu anki haliyle burayı en iyi hale nasıl getirebiliriz diye konuyu çalışalım” derken Fen İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüklerine kaldırımlarla birlikte aydınlatma konularıyla ilgili çalışma yapılması talimatını verdi. Başkan Başdeğirmen, aydınlatmaların ve diğer düzenlemelerin okul bölgesindeki tüm cadde ve sokaklarda gerçekleştirilmesi gerektiğini bildirdi.

Bir esnaf da Hastane Caddesinde oturmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek, çocuk oyun parkının çok güzel olduğunu söyledi. Esnaf, “Başkanım emeğinize sağlık. Arka sokağımızda aydınlatmalar yetersiz, çok karanlık oluyor. Emeğinize teşekkür ediyoruz. Her şey çok güzel” dedi.

Esnafın bu talebi üzerine Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, bu sorunun çözülmesi noktasında talimat verdi.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in göreve geldikten sonra yaptığı hizmetlerin göz önünde olduğunu dile getiren bir esnaf da “Başkanım Allah razı olsun. Kirazlıdere’ye kızımla gitmiştim. Şuanda çok temiz, mükemmel bir bölge oldu” şeklinde konuştu.

Esnaflar, “Isparta’mız birçok ile göre iyi bir konumda. Isparta’mız yaşanabilir iller arasında en iyi sırada. Şehrimiz çok hizmetleri hak ediyor ve sizler sayesinde birçok şeyi aşmış durumdayız” dediler.