ISPARTA TÜRKİYE BİRİNCİSİ

Isparta Kızılay Şube Müdürü Mehmet Güzeldülkar, Isparta’da 2024 yılının ilk 9 ayında 24 Bin 500 ünite kan bağışlandığını söyledi. Isparta’nın kişi başına düşen kan miktarında Türkiye birincisi olduğunu kaydeden Müdür Güzeldülkar, açıklamada bulundu.

2023 yılının ilk 9 ayında 17 Bin 500 ünite kan bağışı olduğunu belirten Müdür Güzeldülkar, bu yıl aynı süreçte 7 Bin ünite daha fazla kan bağışlandığını söyledi. Müdür Güzeldülkar, açıklamasında; “Kan acil değil sürekli bir ihtiyaç bu sebeple yorulmadan, canla ve başla kan tedariği için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kızılay kan merkezimize 2024 yılının ilk 9 ayında 24 Bin 500 ünite kan bağışlandı. Bu rakam geçen yıl aynı dönemde 17 Bin 500 idi. Kan bağışlarında bu yıl ciddi bir artış olduğu görülüyor. Bu yıl ki hedefimizi tutturmakla kalmadık, 4 Bin ünite üzerine çıktık. Tabi ki bu okul kampanyaları, kurumlardan alınan desteklerle birlikte üniversite öğrencilerimizin ve halkımızın teveccühüdür. Kişi başına düşen kan miktarında Isparta şu anda 1. sırada yer alıyor. Öte yandan kan anlık değil sürekli bir ihtiyaçtır. Bu yüzden duyarlı Isparta halkının Kaymakkapı Meydanı’ndaki ve Eski Kadın Doğum Hastanesi’nin yanındaki kan merkezimize müracaatlarını bekliyoruz” dedi.

Güzeldülkar, kan bağışında bulunan vatandaşlara madalya ve plaket taktim ettiklerini söyleyerek, şu şekilde devam etti; “Vatandaşlarımızdan 10 kan bağışı yapana bronz, 25 kan bağışı yapana gümüş ve 35 kan bağışı yapana altın madalya hediye ediyoruz. Ayrıca 45 kan bağışı yapan vatandaşımıza ise adına özel plaket taktim ediyoruz” dedi./Haber Merkezi